Kako izdržavate sa ljudima?

kad uđem u supemarket i vidim kako rulja frenetično grabi, guraju ona natrpana kolica tamo-amo,
zveraju nervozno okolo dal' nisu nešto propustili da ugrabe od akcije

izlazim istog momenta, nek se nažderu... dabogda im......
Penzioneri se ne najedoše. Kad bude neka akcija 10 posto samo vidiš starije ljude sa punim kolicima. Kupe za dvesta evra svega i svačega i uštede 20 za ceo mesec.

Gde god se čovek okrene sve neka zavist, zajedljivost i toksična neka atmosfera. Da li je i kod vas tako?
Zavisi koga pitas, “krpa trazi zakrpu”, kao sto pcele lete na cvet, a muve na balegu- tako i ljudi vise obracaju paznju na ono sto im je u fokusu, pa zavist mozemo gledati samo kao zavist, a mozemo je gledati kao neciju zelju za jednakosti, a na zajedljivost mozemo gledati na ironican iskaz istine.

Zavisi koga pitas, “krpa trazi zakrpu”, kao sto pcele lete na cvet, a muve na balegu- tako i ljudi vise obracaju paznju na ono sto im je u fokusu, pa zavist mozemo gledati samo kao zavist, a mozemo je gledati kao neciju zelju za jednakosti, a na zajedljivost mozemo gledati na ironican iskaz istine.
Čovek ne može birati ko će mu biti kolega na poslu, komšija, rođak...

Čovek ne može birati ko će mu biti kolega na poslu, komšija, rođak...
Moze da bira vise nego sto se misli, u velikoj meri moze da bira s kim ce da provodi vreme, sta ce da gleda i slusa, u vezi s poslom- moze traziti drugi posao, prekvalifikovati itd.
Najvise primecujemo ono na sta najvise obracamo paznju, npr na godisnjem u Somboru sam imao vrlo pozitivna iskustva u kontaktu s ljudima, ne znam kako je u ostatku Srbije, no ovde su se ljudi pokazali kao posteni, kulturni i obzirni.

Moze da bira vise nego sto se misli, u velikoj meri moze da bira s kim ce da provodi vreme, sta ce da gleda i slusa, u vezi s poslom- moze traziti drugi posao, prekvalifikovati itd.
Najvise primecujemo ono na sta najvise obracamo paznju, npr na godisnjem u Somboru sam imao vrlo pozitivna iskustva u kontaktu s ljudima, ne znam kako je u ostatku Srbije, no ovde su se ljudi pokazali kao posteni, kulturni i obzirni.
Ne menja se posao kao čarape. Na odmoru mi ništa ne smeta, to je stanje duha.

Ne menja se posao kao čarape. Na odmoru mi ništa ne smeta, to je stanje duha.
Zasto ti na odmoru ne smeta nista?
Stvar je u percepciji, na odmoru ne trazis svakom manu.

Ne menja se posao kao carape- ali se moze menjati- koliko je svako od nas promenio poslova?
A s iskustvom se moze nauciti kako se postaviti prema ljudima i to dosta menja kako se oni postavljaju prema nama, a sto vise ljudi konstruktivnim ponasanjem se trudi da unapredi odnose- to ce rezultati biti bolji.
Nekonstruktivno ponasanje ne pomaze uopste.

To jeste stanje duha.
Kako zračiš, tako i privlačiš. Vedrina uma je sama sebi najveća nagrada.

E, sad postoji mali problem, što se pritom troši dosta energije (one iz oblasti emotivne akumulacije).

Inače ja sam i birao posao i hobi sa što manje posla sa ljudima. .. deca i biljke.
Deca mogu da iscrpe ali nisu kvarna. Nema toksičnog, mnogo je manje licemerna.

To jeste stanje duha.
Kako zračiš, tako i privlačiš. Vedrina uma je sama sebi najveća nagrada.

E, sad postoji mali problem, što se pritom troši dosta energije (one iz oblasti emotivne akumulacije).

Inače ja sam i birao posao i hobi sa što manje posla sa ljudima. .. deca i biljke.
Deca mogu da iscrpe ali nisu kvarna. Nema toksičnog, mnogo je manje licemerna.
Tako razmišljau hipici a ne ozbiljni ljudi. Ozbiljni ljudi moraji da rešavaju svakodnevne probleme.

Tako razmišljau hipici a ne ozbiljni ljudi. Ozbiljni ljudi moraji da rešavaju svakodnevne probleme.
A svakodnevni problemi se resavaju, kako?
Kukanjem na krstarici i sirenjem loseg raspolozenja?

Inace, hipici su intelektualno bili na poprilicno visokom nivou, npr hipici su jedni od glavnih kreatora interneta- i upravo zahvaljujuci njima je internet besplatan.
Pomogli su da se zaustavi rat u Vijetnamu, prosirili ekolosku svest i kulturoloski pomogli napredak covecanstva.

A svakodnevni problemi se resavaju, kako?
Kukanjem na krstarici i sirenjem loseg raspolozenja?

Inace, hipici su intelektualno bili na poprilicno visokom nivou, npr hipici su jedni od glavnih kreatora interneta- i upravo zahvaljujuci njima je internet besplatan.
Pomogli su da se zaustavi rat u Vijetnamu, prosirili ekolosku svest i kulturoloski pomogli napredak covecanstva.
Nema ništa džabe pa ni internet nije. Svaka čast za kraj rata u Vijetnamu ali toliko od njih.

Nije nikakva kuknjava nego pitanje i znatiželja.

kad uđem u supemarket i vidim kako rulja frenetično grabi, guraju ona natrpana kolica tamo-amo,
zveraju nervozno okolo dal' nisu nešto propustili da ugrabe od akcije

izlazim istog momenta, nek se nažderu... dabogda im......

Ужас!!!!

Замисли, уђеш у објекат који служи за куповину, и видиш људе који купују! :roll:

то би било као да уђеш на фудбалски стадион и видиш како фудбалери играју фудбал а навијачи навијају. Или, уђеш код фризера, а људи се шишају на макс. Или, уђеш у болницу, а људи болују на макс. Или, уђеш у теретану, а људи вежбају на макс. или, уђеш у аутобус а људи путују на макс. Или, уђеш у АјТи фирму, а људи куцкају кодове на макс.

Ужас модерног света!!!

Kako izdržavate sa ljudima sa kojima ste okruženi, na poslu, sa prijateljima, komšijama, rodbinom? Gde god se čovek okrene sve neka zavist, zajedljivost i toksična neka atmosfera. Da li je i kod vas tako?
De Gol i njegova cuvena izjava

Mir je moc ,jasno govori da osoba koja ima najveci mir u prostoriji makar spoljasnji kontrolise tu prostoriju i ljude oko nje,a da toga nije svjesna

To "moraju" crpi energiju (emotivaca naročito).
Pristajem da sam neozbiljan (za Hipike sam zakasnio).
Slažem se sa tvojim mišljenjem, ali odgovor je : Može mi se.
Na tri radna mesta na kojima sam radio bio sam jedini kandidat na konkursu za prijem.
Na prva dva sam imao šefa. Nije mi se svidelo.

Ne volim da "moram" ! Može mi se .

Ужас!!!!

Замисли, уђеш у објекат који служи за куповину, и видиш људе који купују! :roll:

то би било као да уђеш на фудбалски стадион и видиш како фудбалери играју фудбал а навијачи навијају. Или, уђеш код фризера, а људи се шишају на макс. Или, уђеш у болницу, а људи болују на макс. Или, уђеш у теретану, а људи вежбају на макс. или, уђеш у аутобус а људи путују на макс. Или, уђеш у АјТи фирму, а људи куцкају кодове на макс.

Ужас модерног света!!!
Nas Alter u bajci zivi.

To "moraju" crpi energiju (emotivaca naročito).
Pristajem da sam neozbiljan (za Hipike sam zakasnio).
Slažem se sa tvojim mišljenjem, ali odgovor je : Može mi se.
Na tri radna mesta na kojima sam radio bio sam jedini kandidat na konkursu za prijem.
Na prva dva sam imao šefa. Nije mi se svidelo.

Ne volim da "moram" ! Može mi se .
To je super, imati mogucnost izbora. Sa vecinom nije tako.
Vecina mora da se uklapa u drustvene obrasce koji ovde nisu zdravi, zapravo su vrlo toksicni.
Primoran si da budes u kontaktu sa ljudima koji te bukvalno iscede, na svaki moguci nacin.
Moguce da nije isto sa svima.
Emotivcima je najteze. Na ovu temu bih mogla da pisem dosta, ali i ovo je dosta. Slicni ce razumeti.

Ужас!!!!

Ужас модерног света!!!

ono, što jes jes, ako je na max

------------

arsenal-fans-fight-each-other-giphy-1.gif

oie_fullmetaljacket.gif

Back