Kako "izbistriti" vizir kacige?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Probaj sa pepelom od cigareta.
u pepeljaru sipaj vodu i tu neka trasu pepeo.
Posle probaj sa onim sundjerom,
sa rapave strane da ocistis.
Svakako, stetu neces napraviti,

Inace, ta voda iz pepeljare, zasigurno ubija sve crve
i stetocine ako se sipa u svece.

- - - - - - - - - -

2. Kako da sa naočara uklonite sve ogrebotine u jednom potezu i dobijete kao nove

Osobe koje nose naočale znaju kako je ružno kada su im stakla prljava. To svakako zna nervirati, pogotovo što se lako zaprljaju, a teže čiste.
Ovdje ćemo vam pokazati na koje jednostavne načine ih možete očistiti:
Soda bikarbona
Soda bikarbona je vrlo korisna. Često se koristi za čišćenje tvrdokornih mrlja na kuhinjskim površinama, ali je dobra i za skidanje mrlja od znoja ili dezodoransa na odjeći. Idealna je zamjena za dezodoranse koji su inače kancerogeni i najčešći uzrok raka dojke, piše “Megagiga“…
Pored ovih potreba, sodu bikarbonu možete koristiti i za čišćenje stakla na naočarima. Samo pomiješajte malo sode sa malo vode i tu smjesu kružnim pokretima nanesite na staklo. Potom obrišite vlažnom pamučnom krpom, pa suhom.
Pasta za zube
Na prethodni način možete koristiti i pastu za zube. Malo je nanesite i prebrišite. Možete je koristiti i za prekrivanje ogrebotina na naočalama.
(kucaistil.com/zdravljeipriroda.com)

PS Za ovo koristiti onaj mali kuhinjski sundjer
sa rapave, grublje strane.

Poslednja izmena:
Ako ima ogrebotine prvo najsitnijim brusnim papirom za vodeno brusenje,potom pasta za zube sa sodom ili pasta za poliranje i na kraju vosak koji se koristi za automobilsku farbu.
Negativna strana ovog postupka jeste da ce uglacanost povrsine trajati veoma kratko,3-12 meseci najvise.Ja sam probao mnogo metoda na poklopcima svetala na razlicitim vozilima
i nikad ne bude kao novo naravno ali moze da se popravi u zavisnosti od ostecenja mozda i do 70%.

Ovo sa pepelom od cigarete nisam cuo,moracu da probam.Zvuci logicno.

Vizir kao i far na automobilu ima zastitni sloj koji ako se smirgla vizir sa vodenom smirglom tanji se ili se i skine.
Poliranjem se providnost dosta poboljsa i pozeljno je na kraju da se vizir predje zastitnim voskom.
Poliranje je pozeljno da se radi sa masinom jer rucno se nece postici neki efekat.
Bajker sam i znam o cemu pricam jer sam vise puta dosad polirao vizire kako sebi tako i drugarima.
Te ogrebotine se mogu skinuti ako su samo povrsinske i to je najbolje ici sa vodenom smirglom 800 a onda posle ici sa vodenom 2000 pa zatim sa pastama.
To sa pepelom je iz mog ugla gledanja nemoguce jer je suvise fin.
Jedino pravo i savrseno resenje je kupovina novog vizira ali to zna da kosta.

Pa zavisi koja ti je kaciga.
Imas MotoLand prodavnicu u Beogradu koji imaju poprilicno moto opreme i rezervnih delova tako da ako imas neku brendiranu kacigu onda sigurno moze da se nadje i vizir a ak imas kinesku onda mozes da je bacis ili pokusas da ispoliras vizir.
Vizir moze da kosta od nekih 30 pa navise € a obicno ze te brendirane kacige viseg ranga kosta oko 50-60€.

Pa zavisi koja ti je kaciga.
Imas MotoLand prodavnicu u Beogradu koji imaju poprilicno moto opreme i rezervnih delova tako da ako imas neku brendiranu kacigu onda sigurno moze da se nadje i vizir a ak imas kinesku onda mozes da je bacis ili pokusas da ispoliras vizir.
Vizir moze da kosta od nekih 30 pa navise € a obicno ze te brendirane kacige viseg ranga kosta oko 50-60€.
Moje kacige nisu brendirane. Ako neki od tih vizira odgovara kupio bih vrlo rado.

Pokušao sam da skinem vizir pa ne uspevam. Vidim neke plastične zavrtnje ali ne uspevam da ih pokrenem ni na jednu stranu.

Onda ti je isplativije da kupis drugu polovnu kacigu na oglasima.
JA sam imao solidan broj kaciga koje sam nakupovao ne znam ni ja zbog cega i prodavaosam ih od bukvalno 10e pa do 80€.
Mislim da mozes da nadjes sasvim pristojnu brendiranu kacigu za 50-60€ a toliko bi dao i za vizir.

Back