Kako izaći na kraj sa blagom depresijom?

Najlakše se iznerviram na internetu, ali i najlakše izlečim od toga. To nije nešto što se zadržava, a ni tema ovde.
Overthinking je uvek loš, bili u depresiji do guše ili samo noge u njoj 'ladili. Nisam nikad imala koristi od traganja za unutrašnjom boginjom ili kako se već vraga te New Age budalaštine zovu, i zavisilo je od situacije (osim boginje, unutrašnje), nekad je pomagalo i da se dobro isplačem, nekad i da se dohvatim omiljenje knjige. U principu nikad nisam imala problema s "blagom depresijom" - nisam sigurna ni šta je to, osim ako pričamo o kakvom dubokom osećanju tuge, mada je i onda samo tuga a ne depresija, pa čak ni blaga. "Šta je tuga, za D-mol". Dala bih mnogo šta danas da je to ono što me brine, jer bih s tim lako, ko i pre. Malo izolacije od onoga što te u bedak baca, malo skretanja pažnje, malo čitanja ili pisanja... Čula sam da valerijana pomaže, mada meni nikad nije, možda je individualno. Ali u tom kontekstu pomaže i kamilica. Sve su to sitnice, prođu.

Ne pričamo o teškom obliku depresije koja čvrsto stegne obruč tako da nema mrdanja.
Pričamo o onoj depresiji na kojoj je moguće raditi. Šta je vaše rešenje? Ono, okružiti se srećnim ljudima, čuvati životinje, gajiti biljke, seksati se i drogirati??? Možda neki ekstremni sport?
Kako napokon živeti svaki dan kao da je poslednji?
Osamiti se i rszmisljati o pozitivnim mogicnostima

Dai Disko ne vredjaj se Oma.:)
Laganà depresija je fisiologica.
Nebi bila normalna kad ne bi bila depresivna svako toliko.
Da ti pisem dalje ili si razumela?
Mentalno da si zaostao da ako od normalni male depresije se bacas sa sestog sprata.Da a kaze da ne razumes,iliti malo si zaosao
Ili ukokas dvoje dece na spavanju.

Iju kolike greske pravim pisajuci na tel.Izvinjavam se.
Jedan Italijan juce udavio na spavanju svoje dvoje dece blizanzi.I 12 g.
I posle se ubio di skocio sa mosta.
Da se osveti zeni koja je zatrazila razvod.
Bío je blago depresivan.
Ma znas sta.!!!
Pa ne znam ja da se depresivci nekom svete, uglavnom su neaktivni, lenji tako reći. Tu je nešto drugo po sredi. Ali je odvratno.

Tzv funkcionalna depresija ili eventualno distimiija

Pa važi isto pravilo kao za teški oblik, neka osećanja koja "sabotiraju" iznutra postoje, inače ni najmanji stepen opadanja vitalne energije ne bi postojao
Depresija je po definiciji depresirano (potisnuto) nešto

A sa osećanjima se postupa po formuli: sesti sa njima, zadržati neutralnu neosuđujuću perspektivu, pustiti da prostruje koliko god neugodna bila
I najbolje raditi to redovno kao deo duševne higijene, jer ako se nešto zapušta godinama ili ne daj Bože decenijama... teže se leči, a nekad i nikad
Kako pustiti osećanja da struje, odnosno kako osetiti svoja istinska osećanja?

Ne pričamo o teškom obliku depresije koja čvrsto stegne obruč tako da nema mrdanja.
Pričamo o onoj depresiji na kojoj je moguće raditi. Šta je vaše rešenje? Ono, okružiti se srećnim ljudima, čuvati životinje, gajiti biljke, seksati se i drogirati??? Možda neki ekstremni sport?
Kako napokon živeti svaki dan kao da je poslednji?
Jedan clan porodice me je naucio kako se razaznaje plitka u odnosu na duboku depru. Kada jedes na nervnoj bazi, gojis se - plitka. Kada se potpuno usuces - duboka depra. Dakle, nemoj jest :mrgreen:

Back