gost 149754
Poznat
- Poruka
- 8.473
pa svedok valjda i jeste kum?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala vam svima na čestitkama i odgovorima...
Evo i sada razgovaramo i premišljamo se...
Ta devojka sa kojom se družim 2-3 godine je zaista super... samo ne bih želela da se ona iznenadi ako je pozovem... bilo bi glupo...
Ja prvo polazim od toga, sa kim se buduća kuma zabavlja... kako sam iz ličnog iskustva se uverila da prijateljstvo prestaje kada jedna nađe momka kojem niko ne valja... tužno ali istinito...
Elem...
Drage moje...
Došlo vreme da se bira kuma...
Planiramo da se venčamo na leto ili jesen... a od drugarica ni d nije ostalo...
Neke su otišle u druge gradove, neke se udaljile...
Kako ste birale kumu? Jeste li i danas najbolje prijateljice?
Svaki savet bi mi mnogo značio...
![]()
Nemaju svi ljudi u životu sreću, pa da kao ti, upaoznaju i ostvare iskreno prijateljstvo...![]()
A ako neko ima 3 najbolje drugarice...?
Ja sam jednom pitana od ne baš bliske osobe onako u autobusu po povratku sa predavanja da joj budem kuma na šta sm ja![]()
![]()
i debelo se zamislila da li poštovati običaj ''kumstvo se ne odbija'' ili se napraviti blesav...
Е акд сад ти мени објасни шта си хтео да кажеш с тим болдованим?![]()
... ne kapiram ni tu cuvenu frazu da kumstvo ne treba biti unakrsno...
bas zanimljiva tema... mislim da kum treba da bude neko ko se iskreno voli i postuje, bas mi je nepojmljivo da se kumovi posvadjaju ili otudje, jednostavno ne kontaktiraju... ne kapiram ni tu cuvenu frazu da kumstvo ne treba biti unakrsno... evo mog primera, moj tata je imao druga iz vojske, vencao ga, krstio mu dete, posle je ovaj bio kum na vencanju mojim roditeljima, oni su krstili mene i moja dva brata, ja sam krstila njihovu cerku... sad sam ja na redu za udaju. bez obzira sto imam iskrena prijateljstva jos iz detinjstva, dvojbe nema. kuma ce mi biti njihova cerka, koju sam ja krstila... iako smo razdvojeni kilometrima, ne zaboravljamo rodjendane i praznike, vidimo se jednom godisnje... i da napomenem, to kumstvo traje 30godina, i ko kaze da ne valja unakrsno kumovati? svi smo zivi, zdravi i medjusobno se volimo kao rod najrodjeniji...
..kaze se da je "kumovanje" medju srbima nastalo iz puke potrebe da
se porodice kumstvom obavezu na nesachekivanje iza coshka i uzajamno pushkaranje,
koje nam je, nazalost, u krvi..
..s tim u vezi, dobro bi bilo da se kumovski odnosi shire, povezujuci sve vishe i vishe familija,
a uzajamnim kumstvom se krug zatvara..
..tako barem meni objasnishe..![]()
..kaze se da je "kumovanje" medju srbima nastalo
iz puke potrebe da se porodice kumstvom obavezu na nesachekivanje iza coshka i uzajamno pushkaranje,
koje nam je, nazalost, u krvi..
..s tim u vezi, dobro bi bilo da se kumovski odnosi shire, povezujuci sve vishe i vishe familija,
a uzajamnim kumstvom se krug zatvara..
..tako barem meni objasnishe..![]()
Meni to uopste niti je logicno niti ima veze s nasom srpskom tradicijom i pravoslavljem
Koliko sam ja razumela, poenta je da ti kum bude osoba kojoj mozes verovati i sa kojom imas duhovnu vezu, on je tvoj duhovni ucitelj.
O kakvim sacekusama ti pricas?
Znaci, tvoj duhovni ucitelj je osoba koja je pre toga htela da te ubije
stvarno svasta......
ne slazem se
to je mozda bilo u 19. veku ali mi smo u 21.
Razlika je ogromna
u italiji je sasvim normalno da ti svedok bude brat ili sestra,sto i meni zvuci logicno
ja ne smem ni da kazem ko je meni bio svedok![]()
Ко каже? Па такво је веровање. Мени лично то ништа не значи, мени би било драго да сам кумовала својј куми, али она није хтела да ризикује... Шта да радим сем да поштујем њено веровање?
Ne valja unakrsno biti kum na krštenju ... A, što se tiče venčanaja, tu su unakrsna venčavanja moguća.... takvu sam ja informaciju dobila od popa.