Kako gledati RTS Digital?

Vidi druze, ne panici, uzeo si okay TV, jeste DVB-T i nije DVB-T2 ali sto se kvaliteta slike tice dobar je i nisi pogresio, dobices sve sto pruza DVB-T2 a to je HD slika. Sve sto treba je da sacekas da se pojavi na trzistu set top box i imaces fenomenalnu sliku jer taj TV koji si uzeo to i podrzava, samo kad kutija izadje ti ga povezi sa TV`om preko HDMI prikljucka.
Sledeca solucija ti je da uzmes TV karticu DVB-T2 PCI za komp ili mozda USB eksternu varijantu ali da obavezno pise da podrzava DVB-T2 i onda taj TV spojis na kompijuter umesto monitora i dobijas ceo multimedijalni sistem na TV`u, cak sta vise to ti je i moja preporuka, jer bi tad bio u stanju i filmove da gledas na tom TV`u sa kompa a i surf na netu bi bio dosta vidljiviji sa kauca uz bezicnu mis i tastaturu, znaci samo strpljenja za sve vas koji ste uzeli LED ili LCD TV pa se posle odluci koja ti varijanta najvise odgovara.

Poslednja izmena:
Imam TV Fox Led 40 inca, zna li neko kako mogu da gledam RTS-ov Digitalni kanal?

Sto se tice RTS-Digital kanala, veruj nije nista posebno uglavnom program obrazovnog karaktera, slika jeste digitalna, ali nije HD a jedino sto mi je tu zanimljivo je ekstremno kvalitetan zvuk sa bilo kog kanala kad ide muzika, film. Ono sto ti zelis da vidis sa tim TV`om je ustvari RTS 1 HD verzija naseg prvog RTS kanala jer on je jedini HD, e tu se vidi sta je ustvari digitalna televizija jer i pored 1080p slike imas mogucnost stelovanja 5.1 zvucnika sto je ekstremno dobro kad pustaju film u tom audio zapisu. Za RTS 1 znam da ide u HD formatu kao test program, za nase ostale komercijalne kanale tipa 1prva, za to nisam siguran tj. ne znam.

Koliko vidim za pracenje digitalnih kanala u Srbiji trebace DVB-T2 set top box e sad mene zanima da li ce se sa ovim moci pratiti i Hrvatski kanali ili ce trebat kupovat drugi za njihove kanale,postoji li kakav univerzalni ?

Back