Eto vidis, ja sam iz te Dijaspore, ja nikad ne izlazim na izbore, zato sto mislim, da narod u Srbij mora sam da izabere svoju buducnost, ali i da snosi zbog toga sve posledice sam.
Ja imam svoje politicko iskustvo, inace, 2000 godine sam odsluzijo vojsku u specijalnim jedinicama tadasnje Vojske Jugoslavije, koju sam doziveo kao vrhunsko nesposobnu i neprofesijonalnu. Pre odsluzenje te vojske u Srbiji, imao sam priluku, sa mom drustvom (u kome su bili i americki obicni vojnici po ugovoru, koje sam upoznao, posto se prijateljica moje devojke zabavljavala njima ;-) ), da posetim Kasarnu Leighton u Würzburgu (duty-free-shop i razna zanimanja) , inace, i ograda te kasarne je bila u boljem stanju, nego sve naoruzanje sto sam video za 12 meseci u vojsci Jugoslavije (a prosao sam, od Kikinde preko Vrsca, Novog Sada, Beograda do Raske (na kraju), da ne govorim o drugim stvarima ili oficirma, koji su se vise bavili svercom cigara ili mobilnim telefonima, dok smo mi specijalci morali da koristimo puske (M72, M76, M84) na kojim su hvalili nocni nisani...
To vreme sam doziveo kao najgori dozivljav u mom zivotu. Ne da nisam prosao ipak dobro (kad sam zavrsio vojsku zvali su me svi legenda), ali bilo je vrlo tesko. Znali su odakle sam, i ljubomora je bila velika, tek vremenom su vidili ko i sta sam ja.
Ali cemu to sve? Ako sam nesto saznao za to vreme, onda da ja sa tim narodom vise necu da imam posla, samo zbog tog saznanja se vec isplatila moja avantura. U tom narodu vlada jedna neopisiva mrznja prema sebi, jedna velika podeljenost, politicka nezrelost (ko nema moje mislenje je moj najveci neprijatelj...).
Da dodam, 2000 godine glasao sam da Dos-ovsku opciju, zato sto su to svi zeleli u mojoj porodici pa sam im ispuniijo zelju, mada nisam zeleo uopste da glasam, posto nezivim dole, ali dobro, odsluzio sam vojsku pa zasto da ne?
biti za jednu ili drugu politicku opciju neznaci da je neko glup ili primitvan. U Dijaspori ima dosta ljudi koji znaju ko i sta su zapadnjaci. Ali jedno je izvesno: nisu nacijonalisti u sirem smislu, nego vise vode ekonomsku politiku.
Istok je za zapad samo jedna dalja prilika, da odrzavaju i uvelicavaju svoju ekonomsku moc. Ja licno mislim da ce vama dole doneti vise loseg nego dobrog, ali za sledecih 10 godina mozda vise dobrog.
Na kraju, svejedno mi je, odavno sam se ja odrekao te Srbije, pa i nisam ja nikad ni bio pravi ili veliki Srbin

, iz mesanog sam braka i roden u Nemackoj, sad sam konacno resio
i da preuzmem nemacko drzavljanstvo.
mogu onima reci, koje blate takozvane "Gastarbajetere" (prosto ljubomora u dubljem smislu), da su upravo jugoslovenski gastarbajteri i pogotovo njihova deca vrlo uspesni u Nemackoj. Jeste da je prva generacija vise radila fizicke teske poslove, ali mladi su vec korak dalje i vecina njih je uzela ili zeli da uzme strano drzavljanstvo (kao i ja) i uopste nece vise da ima posla sa tom Srbijom.
Eto, iskreno, zelim vam sve najbolje, ali mislim, CRNO vam se pise!
U Srbiji sam zadnjih put bio 2003 godine, mozda ce to i ostati moj poslednji put, samo da zavrsim ispis a onda Hasta la vista 8-)