Tuzni_patak
Elita
- Poruka
- 18.247
Jesi li mu bacio peticu, ortak....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па, у сваком случају, ова наша уобичајена, просечна свесност налази се испод границе. За "преживљавање" је потребан мнооого виши ниво свести.Lexa:Ali to nas vodi direktno u pitanje - koliko je široka naša svest i do koje mere je možemo razviti?
Lexa:O, da, nadaš se, ako mi se čini. Što je super.
Pazi, da izoštrimo sliku... I tako star ćeš biti daleko više uskraćen, ma koliko se koprcao.
Iako skidam kapu dedici ipak je to samo koprcanje. Ljudi su navikli da im se zlo i dobro smenjuju, u toj ravnoteži je postavljen čitav naš sistem vrednosti koji nam drži zdrav razum i volju.
Mladost se ne vraća, pa ni zdravlje u tom kontekstu...
Ali to je tvoje viđenje sebe kao starca, ja samo mogu da dodam da mi i to deluje nekako... beznadežno.![]()
Pozdravljam lep post uz napomenu da smo za smorenost klinaca mi krivi.Hellen:Колико је то погрешно уверила ме је и једна пријатељица која ради као туристички водич. Каже да највише воли да води туре које организју пензионерска удружења, Каже да се тамо стално причају масни вицеви, да је страва зезање целим путем, да умеју да певају, да се веселе, да уживају и да никад нису ''смоооорени'' као данашњи клинци.
isto se pitam, samo su odgovori razliciti u zavisnosti od stepena depresije koji me obuzima...Lexa:Čemu sve što ste uradili, ikada, ako nema vas?
Hellen:Па некако, није смисао не умрети (то могу само Тесла, Шекспир, Аристотел и компанија), није смисао у ономе шта ће остати после нас, смисао је у ономе САДА!
Наши чикунунуци неће знати ни наша имена, али зар је то уопште битно.
Мислим да је смисао у оном осећају, кад имаш 90 година, погледаш на свој живот и кажеш себи:''Све сам послове завршио, сад могу мирно да идем! Било је лепо, али је доста!''
Hellen:Мој ћале има 74 године и ових дана је научио да ради на рачунару....сад се не скида са њега... Већ 13 година је у пензији, а сваки дан има обавеза и занимација... припрема треће издање једне своје књиге, води своју ауторску радио-емисију, свира, компонује, бави се унуцима, окопава баштицу... Путује, има га свугде, све стиже, испрати увек све културне манифестације у граду, активан је на многим пољима...Не игра више одбојку, ето, то је разлика, али верујем да је духом живљи и млађи од многих тридесетогодишњака!
Ми живимо у времену када се до идолатрије величају младост, виткост и физичка лепота.... И често, несвесно, подлежемо представи о томе да се срећа, уживање, задовољство, испуњен и богат живот завршавају са првим борама.
Стога старост не доживљавам као копрцање нити као осујећеност у било чему.Само су интересовања другачија и начин испуњавања и остваривања себе је другачији него код двадесетогодишњака.