Kako doskociti?

Ja sam dobio u zgradi neke majstore, startuju Hilti stemalice vec oko 7 ujutru i ne staju do 4 popodne. 3. nedelja vec, dosad bi rudnik otvorili. Ne znam gde nalaze toliki beton, ubi me radoznalost ali i nesanica jer lezem oko 2 posle ponoci. Tu je i kafic koji ima zivu svirku svakog petka i subote do 4 ujutru, iznad mene dosli neki novi likovi, nikad nisu ziveli u zgradi pa tako cujem svaki telefonski razgovor ( deru se kao na planini ) i svaki yebeni snosaj koji odrade. Hajde ja, mator sam ali tu mi je dete i ove nedelje cu da ih upozorim, prvi put fino, ljudski. Bre, napravili su mi cirkus od zgrade, ako poludim jednog dana bice svasta.

Joj kad citam ovakve postove sa mukama sa komsijama stvarno ne znam sta da predlozim kazem itd. Ako je ikako moguce ja bih se na vasem mestu odselila. Lepo prodas svoj stan za najvecu cifru koju mozes da izvuces, i odes na neko drugo mesto i tu kupis stan iste velicine, mada bih ja pristala i na manji samo da je mir i tisina.
Zozefina, znam otprilike o cemu pricas, poslednjih par godina jedan kreten iz moje zgrade koji je greskom postao predsednik kucnog saveta je svog ficu, kojeg je inace parkirao u dvoristu izmedju zgrada sto niko drugi ne radi, proslih leta stalno drndao u to u jutranjim satima, tako da nam ceo stan usmrdi na benzin. Sreca i bog pa je juce tog ficu odslepao jer je izgleda crkao, ali ako doveze jos neki auto pasce prijave, pa ako policija nista ne uradi imam jednu lepu stanglu kod kuce. :evil:

@julian duranona

ne znam što si uporan, niko osim tebe nije zainteresovan za moje osigurače..... ( :

prozivka za muškost ne stoji više....jer... samo savetuješ žene da komšijama odvrću osigurače, a muškarce ne...
naravno, sa detaljim uputstvima gde se nalaze. i gde treba da ih "zavrfrljači" .....ali žena samo haha....
nema potrebe da vređaš tako što se trudiš da složiš neku jako smislenu rečenicu, a zloba samo navire.......ljigavo je malo........kad mislim da je neko šaban, onda mu to direktno kažem...........

zar nije lepše razgovorm rešiti.....pa .onda, ako ne može....... mada ja to nikad ne bih....onda par upozorenja od strane policije, neko se tad smiri, neko ne..........ako to ne upali, postoji lepo presavijanje tabaka...zove se prekomerna imisija......zbog buke, nesnosnog mirisa, bilo kakvog ometanja stanovanja......možete i da prebijete nekoga......al najbolje koncert u 5 ujutru i to odlične muzike...ili da komšiji koji uživa u muzici.....(mada jeste dobro pitanje koje muzike) kupite dobre sluške.......za 30 evra... može da se reši stvar......ko u pubertetu nije slušao glasnu muziku.........

Mnogi su se iz moje zgrade vec odselili ali ja se neckam jos uvek, ovde sam od rodjenja i ne zelim da budem dosljak negde. Ovaj narod koji je tu bio prvi sada polako zamenjuje stoka u pravom smislu reci, gomila bez ikakvog osecaja za zivot u gradu i zgradama kojoj ne mozes objasniti dokle je i sta je njegovo, da ne moze prosipati mrve i ostatke od mesine po kolima ispod prozora, da se ne parkira na sredini ulice da se razbijen prozor mora kupiti. Mislim da od bezanja i povlacenja nema nista i sada vodim rat sa njima i sto je veca mrznja njihova prema meni to je meni sladje. Ja sam tu bio prvi i to je cinjenica, ovo je moj rodni kraj.

zgrada sto niko drugi ne radi, proslih leta stalno drndao u to u jutranjim satima

pa isti problem, samo što nije fića nego je lada. i u 5 ujutru komšija koga zovemo šime počne da drnda sa golfom dvojkom........i ništa, 'šta da mu radim....ne može zbog mene čovek da kupi drugi auto. i on bi voleo da ne vozi dizelaša iz '87.........

ja recimo ujutru vežbam instrument...........i to traje pola sata do sad vremea, samo da se razmrdam ......nedeljom i subotom oko...11 ujutru...i ovo je treči stan u kojem stnaujem......i niko mi nikad nije pravio probleme..ni prigovor čak........ispod je trubač, a u susednoj zgradi pijanista....i meni smetaju neke stvari kod komšija.........al živimo u miroljubivoj koegzistenciji.........

Mozda bi trebalo da procitate knjigu "Nacionalni park Srbija", poglavlje "Gradski seljak"... Tako me vase situacije podsecaju na to:) A cujem da izlazi i nastavak. Bice ojacanih trbusnjaka:)))

ebga,
ja lepo rekla kupiš milku i pozoveš klinku na nes.
a vi navalili na osigurače samo.
to je b varijanta.
ali, munjo..
mnogo je lepše slušati nekoga da svira, pa makar vežbao
žu-ta-ku-ća-ti-ti-ti-žu-ta-ku-ća-ta-ta-ta-žu-ta-ku-ći-ca:lol:
nego neko drndanje na uglavnom lošem hi-fi-ju (ako je uopšte hi-fi)
mrzim kada je loš razglas...od toga mi se diže kosa na glavi.
iznad imam pijanistu u pokušaju (imam razumevanja, i ja sam nekad nabadala)
u kući levo flauta. desno truba, dobro je, loži se na majlsa ;)
ne smeta. ali kada odvali jedna klinka željka (nebitno kojeg voli ih sve)
oćem da poludim.onda uzvratim sa nekim sirovim dzezom:lol:

Najbolje ti je maca rekla...na kafu...pa sve fino polako...o rasprodajama i novim krpicama dok se ne nadjete na istoj talasnoj duzini i onda joj kazes kako patis od teske migrene, smisli nesto srceparajuce....nemoj biti silna...budi pametna.
To ti jedino moze pomoci.

Slazem se s P-macom, kafa sve resava.
Ja sam imala iznad sebe neke dve lude studentkinje, ova tvoja je za njih "prava sitnica"
Ribe se vrate u 3-4 ujutru iz grada sa sve drustvom, odvrnu muziku i nastave gde su stali u diskoteci. Onda se probude oko podne pa opet odvrnu muziku da se razbude. Pa onda dodje drustvo na popodnevnu kafu pa opet muzika, pa se uvece spremaju za izlazak uz muziku. sve to propraceno tabananjem u stiklama po parketu i dovikivanjem po stubistu, lupanjem vratima od lifta i sve ostalo sto ide uz to. Ceo komsiluk je povilenio, ko god im se zalio one ih odj.bu. A ja tek se porodila, mala beba, grcevi, nespavanje, zivci su mi vec jaaaako bili tanki i mislila sam da cu otici gore i pobit ih.
Jednom kad sam bila najbolje moguce volje odem gore nasmesena, pozvonim i pitam da li mozemo da popricamo. POpijem s njima kaficu na najsladji moguci nacin se iskukam kako su tanki zidovi, kako imam bebicu i kako bi za pocetak bilo dobro da hodaju po kuci u papucama i da ogranice muziku na dnevne seanse. Od tada smo bile super, cak su mi par puta pricuvale dete. Dogovor je pao da im lupam u radijator cim mi zasmetaju i stvarno bi prestale i jos bi se sutra izvinjavale.
Ali ipak mi je laknulo kad su se odselile...

Dovoljno glasna muzika protiv busilica, a komsijama pokucaj. Meni oni odozgo trsu mrve od bureka i svega sto jedu, na ves. Studentkinje, zivece tu par meseci i bas ih briga. Pravi problemi ce nastati kad klime krenu da kaplju po vesu na leto/ To je povod za rat u zgradi.

belcici:
Mozda bi trebalo da procitate knjigu "Nacionalni park Srbija", poglavlje "Gradski seljak"... Tako me vase situacije podsecaju na to:) A cujem da izlazi i nastavak. Bice ojacanih trbusnjaka:)))

Procitala! Jos pre x godina! I prepoznala sve stavke. :lol:
Jedna od najludjih komsijskih prica kod mene je ova: tamo negde pocetkom devedestih vracamo se mi kuci negde predvece, kad sa komsijske terase kaplje krv na nasu, i to kaplje iz one odvodne cevi. A pre toga se culo neko treskanje gore. Moji se izbezumili, hteli da zovu policiju ali se predomislili, i otisli kod njih da provere sta se desilo. Kad ono oni doneli neko tele iz sela, i ladno ga tranziraju na svojoj terasi, i posto je izgleda bilo sveze krvi bilo na sve strane. :roll:

moonja:
pa isti problem, samo što nije fića nego je lada. i u 5 ujutru komšija koga zovemo šime počne da drnda sa golfom dvojkom........i ništa, 'šta da mu radim....ne može zbog mene čovek da kupi drugi auto. i on bi voleo da ne vozi dizelaša iz '87.........

ja recimo ujutru vežbam instrument...........i to traje pola sata do sad vremea, samo da se razmrdam ......nedeljom i subotom oko...11 ujutru...i ovo je treči stan u kojem stnaujem......i niko mi nikad nije pravio probleme..ni prigovor čak........ispod je trubač, a u susednoj zgradi pijanista....i meni smetaju neke stvari kod komšija.........al živimo u miroljubivoj koegzistenciji.........

Ma stvar je u tome sto svi ostali svoje automobile popravljaju na parkingu koji se nalazi sa spoljne strane dvorista, tamo gde nikome ne smeta jer ima vise prostora, a i nisu ispod necijeg prozora. Samo ova bahata budala mora da bude iznad svih nas i da parkira auto tu gde bi trebalo da bude igraliste. Mislim moze da udari neko dete koje vozi bajs tuda. Ali ocigledno se brizni roditelji iz okolnih zgrada mnogo brinu o tome. Stvarno nemam razumevanja za takve skotove koji su dosli iz pm i ne znaju sta je to zgrada.

Back