Kako doći do savršene linije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, da , da. Tacno je da su sokovi puni secera. Ja pijem samo COCA - COLU light, mada su mi rekli da ni ona nije dobra....Zasto nije kad nema secera?

nije loša nova Coca-Cola Zero. Ja isto pijem. Ima toliko hemikalija, da je to strašno.
Jednom sam gledao na TV da za skidanje i poliranje metalnih površina na kolima Coka, najbolja, bolja i od najboljih pasta za poliranje.
Isto, to nisam proverio, ta pranje Wc šolje.
Uzaš, koja hemija.
Ali ipak, hladna Coka je MNOGO dobra, je...ga :mrgreen:

Možeš i obične sokiće, ali ne preterivati, jer piše voće, ali neki proizvođači, koriste bundeve i samo dodaju arome, jer i bundeva spada u voće.
Kažu nema šećera, a kalorična vrednost ista ok 50cal na 100ml
Znači L soka kako 100g čokolade, mada nije isto ali to moraša da potrošiš

jedino Next, ali i tu je pitanje. Za litar soka od pomorandze treba ti oko 3kg, mada ima nova tehnologija, koja obrađuje sa sve korom.
Znam za jabuke, ima drugara koji je gledao, kaže ubacuju sve prezrele jabuke.
Doduše ne svi. To diktira cenu soka, tako da imaš koji košta np 50 din i 75din. to zavisi kakvo se voće koristi, dali sa kontrolisanih plantaža ili običan otkup.

Zato je najbolje uzeti lepo SVEZE voce bilo koje vrste i procediti i pomesati :)
Ovo gore sto govorite (od kakvih se voca prave sokovi) to je ziva istina :) Mozete se i sami uveriti ili uveriti roditelje/prijatelje tako sto cete uzeti 4 narandze i iscediti ih i posle toga cete uzeti kupovni sok od narandze i dati im da probaju. Neka sami odluce sta je lepse ;)

Mislim, skontajte da NIKADA, ali apsolutno NIKADA nece praviti kvalitetne sokove. Kvalitet im nije briga. Njima je do PROFITA. Naime, da bih dobio profit trebaju ti ljudi (naivcine) koji ce kupiti tvoj proizvod. A da bih mogao uspesno da prodajes proizvod, treba ti dobar MARKETING.
Pa koji je najbolji marketing? (tj reklama za tvoj proizvod)
TV i Novine prepostavljam.

I prepostavimo da stvarno prave sokove od kvalitetnih voca prve klase, problem je u tome sto kada preseces jabuku (ili neko drugo voce) i ostavis 20 minuta da stoji, ono pocrni. Drugim recima, skoro pa je beskorisno za nekih 30 minuta. A oni planiraju da im produkt mesecima stoji na tezgama.

Takodje vazi i za mleko. Recimo da je sirovo mleko (od zdrave zivotinje) zdravije od kuvanog jer se kuvanjem unisti enzimi i dosta vitamina + teze je za varenje. Medjutim proizvodjaci nikada ne bih mogli da prodaju sivoro mleko, zasto?

Jer se pokvari posle dan-dva. Medjutim kuvano tj 'pasterizovano' mleko imas u svakoj prodavnici, i potrebno je mnogo duze vremena da se pokvari sto je za njih savrseno. Jos opale koju reklamu na TV tipa Mlekarena gde stave decu i odrasle i eto ti efekat prodaje.

Zelim reci da je mnogo teze proizvesti kvalitet. Mozda je razlog toga zato sto te hrane nikada nisu bile namenjene da se na taj nacin prodaju/trampe/koriste.

Covek bi trebao kako uzbere voce tako da ga pojede ili kako iscedi sok iz voca, tako da popije.

Sta mislite o posnom siru za veceru? Mislim, da li se i ti zalogaji lepe ili to ne spada u hranu koju treba zaobilaziti u vecernjim satima tj. kasnim popodnevnim?
Ma eto, pokusavam da se prebacim na drugaciji sistem prehranjivanja, pa zato zapitkujem ;-)
Pravim spisak u glavi, sta od namirnica dolazi, a sta ne dolazi u obzir ili bolje receno, sta jesti da bi se odrzala odredjena kilaza.
Hvala na odgovorima, do sada, a i u buduce ;-)

a sta mislite o ovome,cula sam za neku dijetu,pa bih volela da mi akzete koliko je efikasna...Drzi se dve nedelje,sve normalno jedes,stim sto pijes:prvi dan jedan iscedjen limun u litar i po vode,drugi-2 limuna,3-3...............7-7 limuna u litar i po vode...i tako dve nedelje,pa dve ne,pa dve da...???

posni sir je okej za veceru naravno ne preterivati.

Sta podrazumeva NE preterivanje? ;)
Kolika kolicina je Ok (radi se o siru sa 2,5 % masti).

Mada me buni jos jedna stvarcica, kada na mlecnim proizvodima pise da npr. sadrze 0,5% masti, onda na proizvodu procitam i podatak da taj proizvod ima najvise 15% masti u suvoj materiji. Pa mi nije jasno o kakvim je to mastima rec. Sta je tacno, ono 0,5 ili max 15% masti?
Zna li neko da mi desifruje to?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back