Kako dobiti inostrano drzavljanstvo?

Hvala svima na ovome ,
Rodjen sam U Srbiji ,svi predci su mi Srbi takodje su i rodjeni na teritoriji tadašnje Srbije.

Sve najbolje

- - - - - - - - - -

Svestan sam da je kod mene situacija malo komplikovanija ...Ako neko moze da me uputi na neki jednostavniji nacin,a i mislim da sam sa 20 godina jos premlad za brak pa i zbog papira ...

- - - - - - - - - -

I ako neko moze malo detaljnije da mi objasni pojam dvojnog drzavljanstva.Hvala unapred.

Млад, 20 година. Што не покушаш да радиш у ЕУ.. Никад се не зна, странкиња се у тебе заљуби, ти у њу... брак... z:)
Мене занима да ли особа може да има и трећи пасош, треће држављанство? Два већ има подразумева се.

-Predak ti je Mađar,Bugarin ili Rumun.Znanje jezika poželjno.
-U slučaju Hrvatske osim predaka poželjno je da si tamo rođen i još uvek se izjašnjavaš kao Hrvat(neophodan dokaz).
-Osnivanje firme u Sloveniji.Najsporiji i najskuplji način od navedenih.

Srećno.

Znanje jezika je obavezno druze, i to da parlas kao maternji. Nema vise poklanjanja drzavljanstva

Hvala svima na ovome ,
Rodjen sam U Srbiji ,svi predci su mi Srbi takodje su i rodjeni na teritoriji tadašnje Srbije.

Sve najbolje

- - - - - - - - - -

Svestan sam da je kod mene situacija malo komplikovanija ...Ako neko moze da me uputi na neki jednostavniji nacin,a i mislim da sam sa 20 godina jos premlad za brak pa i zbog papira ...

- - - - - - - - - -

I ako neko moze malo detaljnije da mi objasni pojam dvojnog drzavljanstva.Hvala unapred.

Imaš u Beogradu i Novom Sadu (za njih znam) večernje medicinske škole koje mogu da se završe za cirka 1 godinu, a košta te sa svim ispitima i diplomom par stotina evra.

Paralelno s tim uči nemački što možeš i sam preko net-a.

Čim dobiješ tu diplomu povezes se sa organizacijama koje ti legalno obezbede posao i smeštaj u Nemačkoj ili Austrija, Svajcarskoj, itd a kasnije ćeš se već snaći.

Imaš na net u sve o tome, čini mi se da sam na Ana forumu videla celu temu o toj medicinskoj, potraži sam.

To ti je i najpametniji način, mlad si i imaš vremena i legalno da odeš bez ovih dekadencija poput ženidbe svapskih baba.

Млад, 20 година. Што не покушаш да радиш у ЕУ.. Никад се не зна, странкиња се у тебе заљуби, ти у њу... брак... z:)
Мене занима да ли особа може да има и трећи пасош, треће држављанство? Два већ има подразумева се.

Ne može.

Zato što je stanovništvo zapadne Evrope sve starije i starije i često se traži to pomoćno medicinsko osoblje po bolnicama, starackim domovima, privatnoj režiji, itd.

Pre i lakše ceš da pređeš preko kao medicinski brat, negovatelj, apotekar I koje već smerove imaju u toj vecernjoj školi nego da si završio medicinu.

Jedino ako kupiš diplomu medicinsko fakulteta kao što i ovu praktično kupuješ tek da se zadovolji forma jer ovo svi koji upišu i plate i završavaju, a kasnije u hodu i naučiš posao.

Kad pređeš preko, bolje naučiš jezik imaš šanse da upises i neki faks tamo ali najbitnije je da sve odradjujes legalno, da se ne treses kad god izađeš na ulicu da će te neko capiti i proterati iz zemlje.

Ukoliko ti ne odgovara ovaj način ne znam šta drugo da ti kažem.

Teško da ćeš radom na crno doći do papira što je tvoje pitanje, ustvari nemoguće ne samo teško.

A da okusas srecu na prekookenaskom brodu? Imas putnicke i teretne. Na putnickom bi ti bilo kud i kamo bolje, a poslovi su razliciti od sudopere preko kuvara, konobara, radnika u gift shopu do fitnes instruktora, krupijea ili fotografa. Trazi se i medicinsko osoblje, inzenjeri i slicno ali to kod tebe, pretpostavljam, otpada. Za neka radna mesta traze iskustvo, za neka ne.

Druga opcija ti je da ako si student odes u SAD preko onog work & travel programa i da se ne vratis, pa kako ti Bog da.

Naravno da može, u nekim slučajevima i više od tri.

Primer 1 (trojno državljanstvo): Ona iz Hrvatske, on iz Srbije. Ona zatrudni, ode u USA i tamo se porodi. Dete ima automatski trojno državljanstvo Srbje, Hrvatske i USA.

Primer 2 (4 državljanstva): Košarkaš ima trojno državljanstvo Gambije (otac), Gabona (majka) i USA (rođen tamo), ali dobije dodatno i nemačko državljanstvo da bi mogao da igra kao domaći igrač u BBL ligi, ili čak u reprezentaciji.

Primer 3: (5 državljanstava): Ona iz Bosne, ali ima i hrvatski pasoš. On iz Srbije, ima i makedonsko državljanstvo. Ona zatrudni, ode u USA i tamo se porodi. Dete ima automatski pet (5) državljanstava: Srbje, Hrvatske, Bosne, BJRM i USA. :eek:

...i tome slično. Ima još mali milion primera gde je ovo moguće, jer nemaju sve države međusobne ugovore o (ne)priznavanju dvojnog državljanstva. Neke opet ne zahtevaju da se ispišete iz starog državljanstva ako zatražite novo, neke dozvoljavaju i staro ako vam neko "pokloni" novo (videti pod sportisti i slični). Nasleđivanje višestrukog državljanstva je takođe potpuno različito regulisano (ili nije), tako da paušalno reći "ne može" je... smešno :mrgreen:

Back