Kako do SSN-a sa turistickom vizom u USA

EmptySpace

Početnik
Poruka
2
Pre svega cao svima.

Potrebne su mi informacije vezane za SSN. Inace radim u jednoj firmi na neodredjeno vreme vec 2,5 godine i rekli su mi da ce mi izdati sve potrebne papire o radnom odnosu, primanjima i plus ce mi dati potvrdu o godisnjem odmoru kao i potvrdu da me firma salje tamo na sajam koji sam nasao, a koji je vezan za moju struku u poziciju u firmi. Tako da ima sve uslove da dobijem turisticku vizu i krenem za NY, e sad problem je sto u tom slucaju necu imati SSN, pa me interesuje da li je ikako moguce da se dobije SSN ako se mozda upise neka skola ili koledz ili neki drugi nacin?
A posto planiram da vozim, interesuje me da li je moguce da se polaze za vozacku ako se nema SSN?
Jedina opcija za koju znam jeste zenidba.

Hvala unapred,

Sa turističkom vizom ne možeš da dobiješ SSN a za razgledanje sajma ti ni nije potreban.
Možeš da voziš sa međunarodnom vozačkom, ja sam je koristila godinu dana koliko sam bila tamo.

Ok, hvala na brzom odgovoru.
Da znam da mi SSN nije potreban za sajam, ja sam sajam planirao da navedem kao jos jednu dodatnu stavku prilikom alpikacije za vizu.
Ako bilo ko zna nesto vezano za dobijanje SSN-a preko turisticke vize bio bih mu jako zahvalan.
Posto ja planiram da vozim kamion porebna mi je dozvola, jedan od uslova za polaganje jeste i SSN, ali me interesuje da li je moguce sa turistickom izvaditi ID i sa tim polagati za dozvolu.
Bilo kakve informacije su dobrodosle. Hvala.

Nije moguce da dobijes SSN preko turisticke vize (ja sam to pokusavao godinama i nikada nije bilo izvodljivo). Zakon prakticno kaze da u slucaju nekih izuzetnih potreba moguce je dobiti SSN ali ja nikada do sada nisam video koje su to izuzetne potrebe. Mislio sam da je na primer zdravstveno osiguranje ali nije.

U svakom slucaju turisticka viza ti sluzi da odes na 10-15 dana na odmor na Havaje ili Floridu i to je to. Ne sluzi ti to da ti boravis u USA mesecima. U ambasadi ako samo pomisle da ces ostati duze od 15 dana odmah ces biti sumnjiv.

Ako hoces da ides da radis trucking uzmi apliciraj za "sezonsku radnu vizu". Sa njom dobijas i SSN i sve kako treba.
http://www.workpermit.com/us/employer_h-2b.htm

Back