Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,

Za moje saborce –djazzy, medusu I native land ,da li imamo novih informacija o famoznoj uplati .Imam prijatelje u inostranstvu koji bi mi uplatili ali nemamo koliko vidim nikavu prezicnu instrukciju.Native land da li ste se snasli kako uplatiti..Ljudi samo polako,sve ce doci na svoje mesto jednog dana…

Pozdrav svima, posebno saborcima :)

Zamolili smo rodjake u Kanadi da se tamo raspitaju detaljnije i da nam uplate.
Istrazivali smo malo na internetu kakvi su to cekovi. Ipak najbolje je da javimo kada budemo imali pravu informaciju iz Kanade...posle vikenda...
Ako bilo ko od vas nesto sazna...javite...

Inace,mi smo doneli odluku-idemo na studentsku ipak!Kad polozim taj zavrsni ispit,produzicu za registered nurse,sto traje mislim cetiri godine,za to vreme cu raditi,i steci pravo da apliciram iz Kanade,i nece me niko isterati!Salim se,ali stvarno ne mogu vise da cekam,arranged employment ne mogu dobiti dok ne polozim ispit,a za FSW nemam dovoljno poena!Ako ovo ne uspe,trazicemo drugi nacin,ali ne odustajemo!!!!!!!

misic misa,
drago mi je zbog tvoje odluke...a sad lepo podeli sa nama svoje iskustvo, please:
kako najlakse upisati koledz, sta je bitno imati od uslova za upis, koliko ce ti trajati..i td.
I ja cu sa porodicom verovatno krenuti tvojim stopama...jer, svi smo svesni koliko je tesko doci do arranged employment.
Nikita vec duze to savetuje, ti si se na to vec odlucila, bice nas izgleda sve vise....:ok:

brate nista... ni reci od Kanadske imigracione sluzbe...

znaci, ja poslala aplikaciju 31.03.2009. godine i nista nisam, jos uvek, dobila od njih.. pretpostavljam da je jos uvek rano za odgovor....

pojma nemam. ocekujem da dobijem i ja povratno pisamce u kome mi pise da mora da uplata ne valja, ali nista....

ne znam sta da radim vise.... da li da zovem nekoga u nasoj ambasadi... koliko oni o tome (o nasim aplikacijama poslatim u Sydney, NS, CA) uopste imaju informacija..

anyhoo, patience is a virtue.. tako da cekamo.... za sada...

pozz :)

Iz iskustva, iz ambasade mislim da oni nemaju nikakve informacije in Sydney-a i uopste vezano za iseljenje...odlazak u ambasadu ovde je nepotreban...to je moje misljenje...ali ako ti mislis da treba...probaj...
Kad smo isli da pitamo za takse rekli su nam da oni u principu nemaju nikakve veze sa postupcima za iseljenje i da cak ne znaju ni detalje same procedure...uvek nas upucuju na sajt...

Ne brini stici ce odgovor...Cekamo i dalje...
pozdrav!

Poslednja izmena:
Suprug i ja smo bili u ambasadi prosle godine,samo su nam dali vizitku sa sajtom i nisu hteli da odgovore ni na jedno pitanje,samo kazu-tu pise sve!
A bili smo prekjuce sa zaovom koja je insistirala da prica sa konzulom,pa je on uputio kod iste tete koja je nama dala vizit kartu,samo sto je ovaj put odgovorila na svako pitanje!Sta ti je kanadski pasos!!!
Nego,ne znam nista posebno o koledzima,znam samo za ovaj moj slucaj,tj.medicinske sestre!
Ja sam mislila,nakon sto sam im poslala sve od dokumenata sto su trazili,da cu morati da pohadjam koledz bar 6 meseci,pa onda ispiti,ali ne-odgovorili su da za practical nurse imam i vise skole i znanja nego sto je potrebno i da treba da polazem samo jedan zavrsni ispit,i dobijam licencu!Znam jos da je aplication fee prilicno manji nego za federal,oko 125 dolara,i da se aplikacija predaje u Beograd,tako da je korisno pregledati sajt kan.amb. u Beogradu!!

Suprug i ja smo bili u ambasadi prosle godine,samo su nam dali vizitku sa sajtom i nisu hteli da odgovore ni na jedno pitanje,samo kazu-tu pise sve!
A bili smo prekjuce sa zaovom koja je insistirala da prica sa konzulom,pa je on uputio kod iste tete koja je nama dala vizit kartu,samo sto je ovaj put odgovorila na svako pitanje!Sta ti je kanadski pasos!!!
Nego,ne znam nista posebno o koledzima,znam samo za ovaj moj slucaj,tj.medicinske sestre!
Ja sam mislila,nakon sto sam im poslala sve od dokumenata sto su trazili,da cu morati da pohadjam koledz bar 6 meseci,pa onda ispiti,ali ne-odgovorili su da za practical nurse imam i vise skole i znanja nego sto je potrebno i da treba da polazem samo jedan zavrsni ispit,i dobijam licencu!Znam jos da je aplication fee prilicno manji nego za federal,oko 125 dolara,i da se aplikacija predaje u Beograd,tako da je korisno pregledati sajt kan.amb. u Beogradu!!

Pa....:think:...kako onda studentsku? Zar samo zbog jednog zavrsnog ispita mozes studentsku, a onda pocinjes da radis? :klap:

Auh,bre,Grandicu,nabasah ja opet na one tvoje fotke-ispracaj,prvo vece u novom stanu,Nijagara i ostalo i rasplakah se opet!Vadim se na trudnocu i promene raspolozenja,al' ustvari postajem nestrpljiva!
Inace,mi smo doneli odluku-idemo na studentsku ipak!Kad polozim taj zavrsni ispit,produzicu za registered nurse,sto traje mislim cetiri godine,za to vreme cu raditi,i steci pravo da apliciram iz Kanade,i nece me niko isterati!Salim se,ali stvarno ne mogu vise da cekam,arranged employment ne mogu dobiti dok ne polozim ispit,a za FSW nemam dovoljno poena!Ako ovo ne uspe,trazicemo drugi nacin,ali ne odustajemo!!!!!!!

Reci mi da li je Registered nurse u rangu naše medicinske sestre-tehničara?

Za sve treba vremena i para. Studentska viza je najbrzi dolazak u Kanadu. Bracni par dodje sa detetom, zena studira (na fakultetu ima zabaviste za decu od studenata i jako je jeftino) uci, a muz radi,ako treba i 80 sati dnevno.Zavrsis studije dobijes papire. Za junski rok je kasno, ima septembarski i januarski rok. Konkurise,prime te i u januaru si u Kanadi.Onda dve godine ubijanja od rada ( mora se podneti zrtva ) i trajna boravisna.
Stvarno ne znam nista od tim on-line skolama, i da zavrsis traze radno iskustvo u Kanadi.Na to radno iskustvo u Kanadi unistavaju.
Jako puno ljudi dolaze iz celog sveta sa studentskom vizom u Kanadu. Jer kada ti fakultet posalje prijemno pismo ,uradjeno 50 % posla

Da li mozes da preporucis nesto vezano za koledze, za uslove upisa, trajanje, skolarine, najtrazenije poslove u Kanadi.... bilo sta ako znas iz iskustva....
Trenutno istrazujem to, za studentsku, ali je lepse kad se cuje stvarna prica.....

Da li mozes da preporucis nesto vezano za koledze, za uslove upisa, trajanje, skolarine, najtrazenije poslove u Kanadi.... bilo sta ako znas iz iskustva....
Trenutno istrazujem to, za studentsku, ali je lepse kad se cuje stvarna prica.....

I ja isto istrazujem za studentske vize. Videla sam da su skolarine na univerzitetima oko 16.000 eur-a, to mi je previse za nase uslove.
javi ako nadjes nesto zanimljivo.

Pozdrav svima, posebno saborcima :)

Zamolili smo rodjake u Kanadi da se tamo raspitaju detaljnije i da nam uplate.
Istrazivali smo malo na internetu kakvi su to cekovi. Ipak najbolje je da javimo kada budemo imali pravu informaciju iz Kanade...posle vikenda...
Ako bilo ko od vas nesto sazna...javite...

hullo

nista novo ni kod mene... cekam, sta cu... gledala sam malo po drugim forumima ali nisam nista posebno korisno nasla. stvarno nisam ocekivala saplitanje na ovom koraku. gledam povremeno cic da vidim samo da nisu promenili onu listu 38, neki panicari (bar se nadam da su samo panicari) po drugim forumima pricaju kako se prica da ce se lista opet menjati - ali ne razumem na koliko bi zanimanja onda sveli spisak??? stizemo, stizemo :worth:

hvala native land sto ce informacije iz Kanade podeliti sa ostalima - meni je varijanta da mi uplati neko u Nemackoj ali ne znam da li bi bilo dovoljno samo ono sto pise na sajtu - nemam iskustva s takvim stvarima, nemam koga ovde da pitam - ali cekaj - zar nisi ti nine22yu u nekoj banci??? mozes li da se raspitas nesto podrobnije kakvi su to cekovi, o cemu se radi? doduse, ne znam koliko je verovati informacijama iz banaka ovde (nema ljutis!) - moja poznanica je zvala call centar svoje banke da joj kazu koliko brojeva joj je card security code (3 ili 4) i nista je nije razumela osoba koja se javila... no comment, ni za pitanje ni za 'odgovor'

i tako cekamo

Za koledze ne znam. Po novinama i sajtovima za trazenje posla najvise se traze medicinsko osoblje ( to znaci ko je zavrsio skolu i ima radno iskustvo u Kanadi,plus neke sartifikate ) vozaci kamiona i autobusa, kuvari...
Konkretno za fakultete u Montréal-u imas cetiri,dva francuska i dva engleska. Jedan engleski je jako skup samo za burzuje,a drugi za sirotinju raju Concordia.Ima dve vrste cena za studiranje za domace i za strane studente ( sto je malo skuplje). Fakultet traje cetiri godina ( osnovne studije ), kao strani student mozes dobiti stipendiju jedino ako polozis ispite sa ocenom A ( odlican ). Vecina ispita na osnovnim studijama su na zaokruzivanje a.b.c.d. Nije problem upisati, treba sedeti i uciti.Sa studentskom vizom moze se raditi u okviru kampusa,mada sam cuo da moci da se radi i izvan kampusa. Studiras, uclanis se u te studenske asocijacije, katedre nalaze neke poslice u struci,da pravis radno iskustvo. Zavrsis fakultet, kada trazis posao pitaju te gde si zavrsio fakultet ? U Kanadi, a imas i radno iskustvo,jako dobra startna pozicija. Za studensku vizu,konkurises na fakultet.Prime te , u ambasadi prolazis 1000% i u Kanadi si za koji mesec. Imigrantima cesto ne priznaju skolu i radno iskustvo izvan Kanade, tako da se recimo jedan deo ljudi prekfalifikuje.Recimo bas sam gledao na TV neka zena iz Rumunije radila kao medicinsaka sestra dosla u Kanadu,ne priznaju joj nista,mora na doskolavanja,jer su sistemi zdravstva drukciji u Rumuniji i Kanadi.( to je razlog)
Svaki deo grada ima svoj centar za pomoc u pronalazenju posla.Recimo odes tamo sta imate. Tu kod mene su trazili sumare te gorane, posalju te na kurs zavrsis i radis. Uvek imaju da ti ponude nesto. Ako trazis bas svoju struku e onda se napravi strategija i pocinje lov.
Sa studenskom si u roku od sest meseci u Kanadi i za tri do cetiri godine dobijes papire ( neki sto su dosli na studentsku imali su interviju preko telefona nekoliko pitanja i to je to). Interviju nije problem, vide studiras dajes ispite i to je to.

Poslednja izmena:
Moze li da mi da neko odgovori na dva pitanja:
- Ako se radi provincijski program za iseljenicku vizu, i nadjes posao, koliko si dugo vremenski obavezan da ostanes u tom gradu-provinciji?
- Koliko si u obavezi da poneses i prijavis novca, negde sam procitao oko $ 20.000 ?!

Hvala :-)

Obavezan da boravis u provinciji koja te nominirala nisi niti dana,prakticno cim sletis dobijes PR i slobodan si covjek da ides gdje god hoces.Nitko ti ne moze reci,moras tamo.
Novci ti ne trebaju,jer te posao ceka,oficijelno.To je skill worker program,za te provincije,ali zanimanje se mora uklapati u NOC listu na federalnom nivou.
Obadvije stvari znam iz tudjih prica,nemam licno iskustvo.
Ljudi (okoje ja znam) koji su isli preko PNP Manitoba.Bili su tamo 3 godine dok nisu drzavljanstvo dobili.Jedni otisli na istocnu,drugi na zapadnu obalu.Nisu htjeli-smjeli riskirati drzavljanstvo.Na tebi je da odlucis sta i kako.U svakom slucaju protuzakonito nije,da li je otezavajuca okolnost,za drzavljanstvo, ne znam.:think:
Mozda ima neko ko ima neko iskustvo sa tim.

Evo malo ulaska u sitna crevca, ali sta da se radi, bolje da pitam:
-vezano za slanje pasosa u Bec na viziranje, slanje odavde nije problem, moze DHL, FEDEX jer je sigurno, moze i preko ambasade, isto tako sigurno, ali sta sa viziranim pasosima i slanjem nazad?
Oni kazu da salju preporuceno, regularnom postom!
Na makedonskom forumu pricaju o opciji otvaranja racuna kod pomenutih kurirskih firmi ovde i da im se napise pismo da na nas racun posalju po toj i toj kurirskoj firmi! Kad stignu pasosi, lepo ti ovde kurir naplati , preuzmes i to je to!
Nisam jos dotle stigao, ali nisam ni daleko, a posto nas sve to ceka, zanima me Vase misljenje ili iskustvo!
Pozdrav svima

-vezano za slanje pasosa u Bec na viziranje, slanje odavde nije problem, moze DHL, FEDEX jer je sigurno, moze i preko ambasade, isto tako sigurno, ali sta sa viziranim pasosima i slanjem nazad?
Na makedonskom forumu pricaju o opciji otvaranja racuna kod pomenutih kurirskih firmi ovde i da im se napise pismo da na nas racun posalju po toj i toj kurirskoj firmi! Kad stignu pasosi, lepo ti ovde kurir naplati , preuzmes i to je to!
Nisam jos dotle stigao, ali nisam ni daleko, a posto nas sve to ceka, zanima me Vase misljenje ili iskustvo!
Pozdrav svima

Mislim da negde postoji informacija da oni iz Beca salju diplomatskom postom pasose u Beograd pa te ovi iz ambasade zovu da dodjes po njega.Moju su drugaricu zvali iz ambasade da dodje po pasos.Kod nas je drugacije jer Makedonci nemaju ambasadu.Inace bih bio spreman da za viziran pasos plivam uzvodno sve do Beca.;););):D:D:p:p

Poslednja izmena:
Moze li da mi da neko odgovori na dva pitanja:
- Ako se radi provincijski program za iseljenicku vizu, i nadjes posao, koliko si dugo vremenski obavezan da ostanes u tom gradu-provinciji?
- Koliko si u obavezi da poneses i prijavis novca, negde sam procitao oko $ 20.000 ?!

Hvala :-)

Na prvo pitanje,ni dana.Sa PR mozes da ides gdje god hoces.
Na drugo pitanje,niti jednog dolara.Ides kao skill worker,imas posao.Novac ,oficijelno,ne treba.

Narode, imam par pitanja u vezi sa bodovanjem.Da li ti se boduje najvisi nivo obrazovanja nezavisno od zanimanja koji te vodi u Kanadu?Npr. ides kao kuvar tj imas radnog iskustva u toj struci al pored te struke( kuvarske skole) imas i visi stepen obrazovanja npr visu skolu ili fakultet. Da li je ista stvar i sa radnim iskustvom?Npr imas radnog iskustva u kuvarskom zanimanju godinu dana al i jos tri godine u drugom zanimanju?Hvala unapred!

Pozdrav svima

Zvace te iz ambasade,da dodjes po pasose,ne brini,kakva regularna posta.
Ako saljes preko DHL mogu da ti traze kopiju LK i vec sta jos ne,a nisu bas jeftini.Ambasada je besplatna a posta kolko se secam ide cetvrtkom tj petkom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back