Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ljudi - evo informacije da vise nikada ne bude zabune o Proof of funds - ovo su EE requirements... :)

The applicant should provide official letter(s) from financial institution(s) which list all current bank and investment accounts, as well as outstanding debts such as credit cards and loans.
The letter(s) must be printed on the letterhead of the financial institution and must include applicant’s name, the contact information of the financial institution (address, telephone number and e-mail address), the account numbers, dates of when each account was opened and the current balance of each account as well as the average balance in the past six months.

Izvor - http://www.cic.gc.ca/english/resources/tools/perm/express/intake-complete.asp

Pozdrav ,

Evo ja cu brzinski da saberem troskove, u koje nece biti ukljuceni oni koji nisu obavezni:
1. ECA - preko WESa kosta 322$ po osobi ukoliko se rezultati dostavljalju kurirskom sluzbom a ne postom. Takodje treba dodati i oko 3500 za fedex dostavu dokumenata (ukoliko se evaluacija radi za dvoje, dovoljna je jedna Fedex koverta u koju idu sve 4 koverte).
2. IELTS - za 2015. god cena je 21.000din po osobi.
3. Processing fee - po 550$ za Principal Applicant i za spouse, i po 150$ za svako dependent child ispod 19 godina
4. RPRF - po 490$ za PA i za spouse, deca ne placaju ovaj fee
5. Medical - radi se u IOM u Beogradu, treba pozvati i proveriti za cenu jer zavisi od mnogo faktora, ali 90-140EEUR po odrasloj osobi, za decu mislim da je nesto manje
6. Proof of funds za 4-clanu porodicu - 22.170$

na sve ovo treba dodati i manje troskove:
- Medjunarodne izvode iz knjiga rodjenih i vencanih
- prevode dokumenata - obicno 1000din po strani
- police checks iz svih zemalja u kojima se boravilo duze od 6 meseci
- potencijalne troskove putovanja u Bec
- potencijalne troskove casova engleskog jezika

Sve u svemu, nije jeftino, ali ja i dalje mislim da se isplati, i da cemo tek kada dodjemo tamo shvatiti koliko je ovo sada dobra investicija...

Eto, ako sam nesto zaboravio neka neko doda, ali ja mislim da je to manje-vise to...

Sta reci,Boske83 hvala ti puno!Ovo mi je mnogo znacilo.Mnogoooo novca je u pitanju.Ne sumnjam da se to nece isplatiti,imam neke drugare tamo pa znam iz njihovog iskustva.Proof of funds mi je najgori,a verujem i vama svima.Mada to je vec neka druga prica.Zanima me ovaj podatak " RPRF - po 490$ za PA i za spouse, deca ne placaju ovaj fee".Zar se placa jos jedan fee i pored processing fee-a?Boske83,ako imas vremena molio bi te da mi kazes sta je u pitanju.Ako ne,nije problem i ovi podaci su mi bili odlicni.Hvala unapred i veliki pozdrav!!!

Pozdrav EE saborci! Samo da se javim da i ja cekam da se upisem u EE pool. Cekam police check iz Amerike i onda cu imati sva dokumenta. Treba da mi stigne sredinom aprila tako da pre toga necu da se prijavim da ne bih rizikovala nedostatak svih dokumenata. Iskreno se nadam da ce minimum number of points za draw da se spusti i da ukljuci nas bez ponude za posao ili provincial nomination. Prateci indijske forume i CICove konferencije, cini mi se da ce biti tako, ali opet je neizvesno koji ce biti minimalan broj poena i za nas bez ponuda...

Pozdrav EE saborci! Samo da se javim da i ja cekam da se upisem u EE pool. Cekam police check iz Amerike i onda cu imati sva dokumenta. Treba da mi stigne sredinom aprila tako da pre toga necu da se prijavim da ne bih rizikovala nedostatak svih dokumenata. Iskreno se nadam da ce minimum number of points za draw da se spusti i da ukljuci nas bez ponude za posao ili provincial nomination. Prateci indijske forume i CICove konferencije, cini mi se da ce biti tako, ali opet je neizvesno koji ce biti minimalan broj poena i za nas bez ponuda...

Mora pasti granica, ostaju bez LMIA poslova, a mora se poceti povecavati broj izdatih ITA... sa druge strane, pritisak je veliki jer su napravili brlju sa CEC cap-om i nisu objavili da je popunjen, pa ih sada tuze ljudi, nadam se samo da ce biti dosledni i da nece praviti CEC-only draws da poprave to sranje koje su napravili...

sve u svemu, broj ljudi od 500-750 poena je izuzetno mali, tako da ce nadam se brzo da padne ispod 500... e sad koliko ispod ce da pada, i da li ce ikada otici ispod 450, je nagadjanje... ali do aprila ce se znati sigurno :)

Ja ipak mislim da će kandidati iz poola sa manjim brojem bodova imati šansu da dobiju ITA, jer je draw svaki put poludirigovan, tako da ako im treba određeni broj ljudi sa određenim NOC-om, oni će ih izvući/pozvati bez obzira na broj bodova.
Volio bih da me ispravite ako griješim.

Supruga i ja smo batalili Kanada pricu i vracam se na prvobitnu - za Svedsku. Cekam samo da moji tamo kupe stan gde mogu da ostanem koliko hocu dok sredjujem neke stvari. Mislim,sa srednjom skolskom spremom je smesno i pomisliti za EE. Ne znam za vas ali vidim da pucaju fakulteti i ludila a nas dvoje,oboje IV stepen. Iako mi se posao nalazi na njihovoj listi,maksimalan br. na radni staz ali ostalo *****.
Ne znam kako na obrazovanje da imam bise bodova ako za konkretni posao je potreban IV SSS. Malo glupo da doktoriram na saobracajnom i vozim lokomotivu,LM ...

Srecno SVIMA koji su u avanturi ili planiraju!

Tako, ako sam u pravu za prethodno, Duci0167, ako ispunjavaš minimum za ulazak u pool, mislim da imaš dobre šanse da te pozovu, bez obzira na broj bodova, ako misliš da im je tvoje zanimanje traženo (a kako vidim da je plaćeno, vjerovatno je i traženo).

Sta reci,Boske83 hvala ti puno!Ovo mi je mnogo znacilo.Mnogoooo novca je u pitanju.Ne sumnjam da se to nece isplatiti,imam neke drugare tamo pa znam iz njihovog iskustva.Proof of funds mi je najgori,a verujem i vama svima.Mada to je vec neka druga prica.Zanima me ovaj podatak " RPRF - po 490$ za PA i za spouse, deca ne placaju ovaj fee".Zar se placa jos jedan fee i pored processing fee-a?Boske83,ako imas vremena molio bi te da mi kazes sta je u pitanju.Ako ne,nije problem i ovi podaci su mi bili odlicni.Hvala unapred i veliki pozdrav!!!

ne, to je to od njihovih taksi... :) processing fee plus rprf :) mozda te zbunjuje sto se to sada zove Cost recovery fee :) http://www.cic.gc.ca/english/resources/tools/fees/imm/express.asp

Sad racunala bodove 319 ( otprilike,bod manje vise)!!! Haha pa bez ponude za posao sanse su nikakve! Ovaj program EE je odlican za one koji imaju WP, onda stvarno olaksava dobijanje PR, ali sa ove nase tacke gledista cini se nedostiznim. Ali dobro, glavu gore i biti uporan, uporan... na kraju ce se valjda isplatiti :D !
P.S. Posle par dana provedenih po CIC sajtu skoro sam sklopila kockice kako to sve funcionise,i naravno uz pomoc dobrih ljudi koji posvete malo vremena da objasne nejasnoce. Tako da ako nekome treba nesto za objasniti, javite se, rado cu pomoci! ;)

Hej, vidim da si radila Police check za USA pa imam jedno mozda glupo pitanje posto cu i ja to morati da radim, kako si nanela svoje otiske na papir? Pise na zahtevu da se uradi kod tehnicara koji to zna a ja bas u Srbiji i ne znam gde da nadjem tehnicare za to? Da li mogu sama da ih nanesem i kako?

Hej, vidim da si radila Police check za USA pa imam jedno mozda glupo pitanje posto cu i ja to morati da radim, kako si nanela svoje otiske na papir? Pise na zahtevu da se uradi kod tehnicara koji to zna a ja bas u Srbiji i ne znam gde da nadjem tehnicare za to? Da li mogu sama da ih nanesem i kako?

Odes u policijsku stanicu i kazes im sta ti treba, oni imaju tehnicare koji to rade. Na sajtu FBI imas obrazac koji sluzi za uzimanje otisaka, odstampaj ga i ponesi sa sobom. Od moment kada u FBI prime tvoj fingerprint check sheet ceka se 14-16 nedelja na njihov povratni odgovor. :(

Hvala vam!
Sad već nas četvoro možemo polako da se pripremamo za polazak.
Okvirni plan nam je da u rano leto sletimo u Toronto. Nemamo nikoga u Kanadi. Tako da smo oslonjeni na sebe same.
Ima li neko sličnu putanju i tajming?

Pozdrav,

I mi (relativno mladi par :D) na leto idemo u Kanadu. Takodje nemamo nikoga tamo. Verujem da je dobra stvar da se upoznamo, svi koji u slicno vreme planiraju jednokratan put u Kanadu, da odrazavamo kontakt kako ovde do leta tako i u Kanadi, sto je jos bitnije. Odakle ste? Mi smo iz BG-a. Ako zelite da napravimo neki kontakt, ne znam na koji nacin da
Vas kontaktiramo, da li da ostavite mail preko foruma ili br telefona pa da se cujemo.
Bilo bi dobro da se jos ljudi javi sa slicnim razmisljanjem.

Pozz

Pozdrav ljudi,

Da li znate jel moguće prijaviti se i na Express Entry i na Self-Employed program u isto vreme? :think:

apsolutno jeste, samo ako je zahtev da se prijavi da li ste negde vec aplicirali obavezno je da se navede kad i na sta...

- - - - - - - - - -

Pozdrav,

I mi (relativno mladi par :D) na leto idemo u Kanadu. Takodje nemamo nikoga tamo. Verujem da je dobra stvar da se upoznamo, svi koji u slicno vreme planiraju jednokratan put u Kanadu, da odrazavamo kontakt kako ovde do leta tako i u Kanadi, sto je jos bitnije. Odakle ste? Mi smo iz BG-a. Ako zelite da napravimo neki kontakt, ne znam na koji nacin da
Vas kontaktiramo, da li da ostavite mail preko foruma ili br telefona pa da se cujemo.
Bilo bi dobro da se jos ljudi javi sa slicnim razmisljanjem.

Pozz

vi ste preko FSW ili... ?

Cao svima!Citam ovaj forum dve nedelje,saznala sam brdo stvari,hvala vam svima na tome. Muz i ja planiramo predati papire,mislili smo na SINP...Citajuci forum vidim da je najbrze otici na radnu vizu pa posle pokusati dobiti PR.Mi smo dobili ponudu za posao u Tim Hortonsu pa me zanima dal nam treba LMIA za radnu vizu?

Cao svima!Citam ovaj forum dve nedelje,saznala sam brdo stvari,hvala vam svima na tome. Muz i ja planiramo predati papire,mislili smo na SINP...Citajuci forum vidim da je najbrze otici na radnu vizu pa posle pokusati dobiti PR.Mi smo dobili ponudu za posao u Tim Hortonsu pa me zanima dal nam treba LMIA za radnu vizu?

Za 99% poslova je potraban LMIA, pa tek onda Job Offer i sa 2 dokumenta da aplicirate za WP.
Vrlo je vazno da znate preko kog programa zelite da aplicirate kasnije za PR, jer na primer na SINP (kao i svi drugi programi) imaju svoja pravila i izuzetke.
Drugim recima treba biti obazriv, jer moze se desiti da dobijete WP ali kasnije ta vrsta posla nije 'kvalifikovana' da konkurisete za PR

..i na kraju, ne znam ko vam nudi posao u Tim Hortons, ali oni su toliko velika firma i imaju puno zaposlenih stranaca...da bi ta osoba morala znati da vam treba LMIA zajedno sa ponudom za posao

srecno

Back