Pa realno sa EE skoro je i nemoguće otići bez posla, a ako već imaš posao tamo, ne treba ti brdo para kao što je do sada bio slučaj. U svakom slučaju slažem se da ne treba odlaziti nikako bez neke svote, ali 11k $ je ipak malo mnogo za poneti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Idemo polako!
"We started processing your application on February 2, 2015."
Aplication sent:10.07.2014.
PER:20.11.
Ajde, ajde....
Oooooooooooo, konačno su prešli na JulDa, jeste, druga crta. Pojavila se danas. Sa sve ispravljenom greskom u prezimenu koja je do sada stajala.
Oooooooooooo, konačno su prešli na Jul
Ne mogu da priznam da nisam ljubomorna pošto sam dobila PER pre tebe.
Čak i malo zabrinuta da nešto nije u redu sa mojom prijavom.
Slazem se da nema mesta za brigu ako neko ko je posle vas stigao do Beca dobije pre vas vize, to je bio moj slucaj! I Sydney mi je kasnio u odnosu na druge pa i Bec, moj prijatelj iz Makedonije je dobio vec vize, a ja sam se upravo vratila iz Beca, zvali su me na intervju, sto uopste nisam ocekivala! Tako da cu ja tek sada ici na lekarski, pa jos nesto da im dostavim...kako god, mnogo mi je lakse, intervju je dobro prosao i fini gospodin koji je obavio intervju je rekao da je zadovoljan i da cemo do leta dobiti vize!!!![]()
Pa realno sa EE skoro je i nemoguće otići bez posla, a ako već imaš posao tamo, ne treba ti brdo para kao što je do sada bio slučaj. U svakom slučaju slažem se da ne treba odlaziti nikako bez neke svote, ali 11k $ je ipak malo mnogo za poneti.
I da posaljem odmah i trecu poruku...Dali neko zna vise o family programu?Moji roditelji i rodjena sestr su u North Battlefordu 10 god. Dali oni mogu da nas cetvoro sponzorisu?![]()
Pozdrav
Ovo mi je bas iznenadjujuce posto sam prvi put čula da je sa naših prostora neko pozvan na intervju, uglavnom sam to videla kod onih famoznih Indijaca...
Da li možda znate razlog zašto su vas pozvali na intervju? Kako je izgledao sam intervju, šta ih je interesovalo? Da li su vam nešto naknadno tražili?
Inače, drago mi je da vam je sve prošlo ok
Hvala
Ne znam sto su zvali,i ja sam bila zaprepascena! Onda sam od ljudi sa foruma koji su isli na taj intervju dobila potrebne informacije pa mi je malo laknulo. Sve u svemu i bilo je tako kako su mi saborci i rekli, jedan kratak, prijatan razgovor a uglavnom ih je interesovalo sta moj brat i snaja tamo rade, kako ce nam pomoci, sta mi planiramo....i na kraju mi je receno da ce mi poslati na mail zahtev da popunim neki obrazac u vezi vojske mog muza, ja rekoh da je covek sluzio u Srbiji, znaci nije bio na ratistu ili tako nesto, ali covek kaze ok ali moram to da dostavim i nove potvrde iz policije a uz to ce mi poslati i obrazac za medical!
Ja se sa svim ovde napisanim u potpunosti slazem... mi ovde imamo najmanje 2 "problema"...
Prvi je da su ovi nasi traljavci od novinara napisali clanke nedostojne prosecnog ucenika osnovne skole u kojim su napisali da Kanada bukvalno "moli" da se dodje i dobije PR tamo... To ne moze biti dalje od istine...
Drugi je taj sto ljudi i dalje vise veruju novinama tipa Bljuc, Kurir, b92 i ostalim vise nego sebi i zvanicnim informacijama koje se nalaze na CIC sajtu, i onda dolaze sa stavom "jel moze neko da mi kaze kolika ce mi plata biti ako se odlucim da udostojim Kanadu mojim prisustvom tamo... ali da ne radim mnogo, ipak oni zovu mene"...
Ljudi, samo logiku ukljucite - pa ni u Srbiju ne moze da se dodje i dobije status rezidenta tek tako... Procedura o kojoj pricamo traje godinama (cak i Express Entry ako sve ide kao podmazano nije ispod godinu dana), cena procedure se meri hiljadama dolara(wes + ielts + prevodi i overe + processing fee + 10k+ dolara koje morate da prikazete DVA puta) i opet nema garancije da cete dobiti vizu... Ovo vise nije FSW da ce svi koji imaju 67+ poena dobiti PR kad dodju na red, ovo je sada izbor najpodobnijih za Kanadu medju onima koji imaju 67+ poena... Bez engleskog CLB9+ sve 4 ocene tesko da moze da se parira hiljadama ljudi koji su CEC, i koji imaju brdo bodova na "canadian experience"... Probajte malo te testove za engleski, barem one lakse i objektivnije pa cete videti gde ste sa znanjem... od engleskog sada zavisi 90% aplikacija na FSW (podrazumevam medju ljudima sa 67+ poena)...
Nikome nije namera da plasi, niti da tera ljude sa foruma, naprotiv - tu smo svi da pomognemo oko nedoumica, ali kao i vi i mi imamo poslove, decu, i mi spremamo papire i planiramo zivot, i nerealno je ocekivati da imamo vremena da stvari pisemo deset puta u poslednjih 100 strana foruma...
lepo sundjer pod prkno, otvorite pivce (ili sommersby), i pred spavanje se informisete i vidite da li je uopste realno da investirate u emigraciju u Kanadu... to su stvari i odluke koje morate doneti sami...![]()
Pozdrav svima na forumu,
Dugo pratim ovaj forum i treba svakako pohvaliti sve koji su pomogli svojim savetima(naročito Boske83-odgovara svima kao da je admin :-) -svaka čast).Krajem prošle godine sam postavio neka pitanja i nažalost nisam dobio odgovor :-( (ali sam se snašao).
Iskreno,kada sam prvi put video EE i da brdo bodova donosi poslovna ponuda iz Kanade mislio sam da odustanem.Sve ono što sam računao i imao prolaz sa FSW ovde mi je delovalo malo.
Skapirao sam kako to sve funkcioniše(nadam se) ali sam sabirao(po zna koji put) koliko mi je potrebno "pustih" novčanca za ovu pustolovinu, a na forumu nisam video da je neko rekao ukupan iznos.Boske83 je nešto ovde pomenuo pa sam se nadovezao na to.Evo šta hedoh pitati.Da li neko može da mi kaže koliko novca(okvirno)treba spremiti za četvoročlanu porodicu?Znam da je za processing fee 1400$ i IELTS oko 21.000din.Ovde sam pročitao i da je za nostrifikaciju diplome oko 320$ i 10.000$potrebno za uvid na računu(ukoliko sam dobro skapirao).Stvarno bi mi značilo da mi neko ko je sve to prošao kaže kolika je ukupna cifra,makar okvirno.Ipak su to za nas u Srbiji veliki novci i treba izvagati da li se upuštati u sve to.Još jedno pitanje da li se novac za processing fee vraća ukoliko nešto krene po zlu i ne dobije se viza ili nešto slično?Nadam se da će neko odgovoriti,unapred hvala i veliki pozdrav!!!
da vozis lokomotivu ovde imao bi $90 000 godisnje![]()
Čudni su putevi bečlijski!
Mislim da smo svi već davno shvatili da u obradi aplikacija i nema neke redosledne logike. I nama je PER kasnio 20 dana. Tako da samo opušteno. Proces je dug. Svako ima svoja ubrzavanja i usporavanja.
Sve u svemu:
Nama je danas stigao Medical![]()