Kako do Kanadske iseljeničke vize?

E - pa evo ga EE je poceo... :) prvi draw je zavrsen, i minimum potrebnih CRS poena za dobijanje ITA je 886. :) Ukupno je ITA dobilo 779 kandidata... :)

S obzirom da PNP jos uvek ne radi kroz EE sistem, jasno je da je ovaj draw bio CEC-only, znaci 0 ljudi je FSW (FSW ne moze da ima tu LMIA-u koja nosi 600 poena)... s druge strane, primili su ljude ciji je human/core capital score bio 286+, sto je prilicno nisko...

koliko god je za mene ovo bilo neocekivano, toliko sam i zadovoljan jer se jos nije potrosila nijedna FSW prijava, a u principu moj profil jos uvek nije spreman da se nadje u poolu... sad cekamo februar i nadamo se da ce da izvlace FSW :)

- - - - - - - - - -

ej da, i jos da napomenem... ja mislim da i ti koji su napisali da imaju permanent full-time LMIA - u principu to nemaju, vec imaju neke druge vrste LMIA... s obzirom da je prosle godine izdato samo 1200 LMIA koje zadovoljavaju EE kriterijum da donose 600 poena, jako malo verovatno mi je da je od tih 1200 bas 779 ljudi uslo u januarski EE draw - vise mislim da su svih tih 1200 kandidati koji su odavno na CEC streamu... ja bih ocekivao da ce barem polovina od ovih 779 biti odbacena zbog lazne prezentacije, ali to bas i ne mozemo znati...

Pre 2 dana sam preko Skajpa imao dug razgovor sa drugaricom Brankom koja je pre 4 godine otisla u Vankuver sa suprugom i troje dece. Otisli su preko advokatske kancelarije. Moj posao u smeni mi bas i nedozvoljava previse vrmena sa citanje u crevca CIC,nagadjanja,nedoumice ... jednostavno nema sanse. Procitao sam dosta foruma kao i CIC,jasno mi je dosta kao i iz kontakta sa drugima. Ici cu stopama drugarice tj. priprema za IELTS,privatno Znam da ce zvucati cudno ali Iskreno lakse mi za novac da se snadjem nego za vreme.
Razumem da vas vise smaraju pitanja "Hocu da idem u Kanadu,mogu li i sta mi treba?" a na forumu BjB smo resili tako sto smo postavili sticky pitanja i odgovore oko elementarnih stvari. Svako ko odluci za Kanadu doci ce na ovaj forum i onda slede pitanja ... Jeste veliki posao skupiti sve na jednu gomili ali pomaze kod pitanja "Hocu da idem,sta mi treba?". Vama kojima ste vec dugo ovde na forumu znam da je dosadno da odgovarate po 100 puta na ista pitanja koja su vec negde u postovima ali tako je kako je.

Inace razgovor sa drugaricom je bio i vise nego nadahnujuc a pogotovo je nahvalila Vankuver kao prekrasan grad. Suprug posle 3 dana posao u kaficu. Ona je birala i trebalo joj 2-3 meseca. Preko agencije su isli (ima svakakvih komentara na forumu),kostalo ih 6500e za njih petoro. Stvar licnog izbora i posledica.

Od sutra krecem u avanturu :) Zao mi sto necu stici za 29.01. da polazem ali ...

Mozete li sa se javite u pp, mene interesuje...... Hvala

Mala informacija za one koji uskoro dolaze sa decom.

Vecini ovde a i nama permanent card za dete ne stigne zajedno sa sa našima jer su slike stare (naše su bile stare 3 godine). I onda se ide negde na slikanje i ceka se dosta ....
Možda nebi bilo loše da slikate dete ponovo i neka vam fotograf sve slike na pozadini i udari datum, ili napišite datum rukom.

Kad sletite ponudite da zakače nove slike, moguće da će prihvatit. Eto to mi pade na pamet.

I još da znate Air Canada ne prima keš u avioniu nego samo credit card tako da ćete ostati gladni ako nemate neku karticu.
Ovde postoji mogućnost da kupite jednokratnu kreditnu karticu u radnji. Na primer na aerodromu negde.

Imamo skoro istu uzrecicu, ja samo volim da kazem: Dobro dosli u liberalni kapitalizam! Volim to liberalni, sta ces :)
Prvo bih zeleo da pohvalim momka koji je ovo podelio samnom i sa forumom, malo ljudi to zeli, mislim da je ovo nesvakidasnji potez i svaka mu cast.
Ocekujem da sledeci mejlovi budu malo optimisticniji, videcemo :)
Posao je sigurno prilicno tezak, posto to nije klasicno skladiste, vec hladnjaca. Ali, slazem se da je sve znao pre nego sto je krenuo.
Ovaj post je zanimljiv i sa aspekta toga sto pokazuje prve reakcije nekoga ko je tek dosao i koga je zapljusnuo pravi kapitalizam.
Drugo, treba da bude pokazatelj potencijalnim emigrantima sta ih ceka, posto ima i jako obrazovanih ljudi kojima su prvi poslovi u Kanadi bili ovakvi, skladiste, rad na traci u fabrici, ili slicno.
Dakle, ko nije spreman na nesto ovakvo, nisam siguran da je pametno da ide u Kanadu.
Kod njih su u opticaju samo brojevi i produktivnost, a to najbolje pokazuje key performance indicator, koji ti meri sve zivo kao radniku. Dakle, ako firma ima npr. 82 radnika, i treba otpustiti 12, a ti si po ovoj racunici medju njima, onda pa-pa :) Ko ne moze da se privikne na to da je maltene samo broj i da ga niko ne je.e dva posto, isto treba da razmisli da li je materijal za Kanadu.
Pokusavam i ljudima u svojoj okolini da objasnim, a i nekima ovde ranije na forumu, da moraju da shvate sta je zapravo taj anglosaksonski kapitalizam i njihovo shvatanje biznisa. Dok mozes da radis, vredis, sve se gleda kroz brojke i novac. Ko nema u sebi nekakav impuls samoinicijative, takodje treba da promisli da li mu je pametno da ide za CAN.
Takodje, pisao sam ljudima, ucite engleski, stalno,stalno, svaki dan, jer ako ne znate jezik, upadate u grupu sa onim nesrecnicima iz Avganistana, Indije, Pakistana, koji ce vecito raditi u Meku, Hortonsu i slicno, jer ne znaju da beknu engleski. Dakle, ako ne mozete da prevedete vecinu stvari sa CIC sajta, onda ozbiljno morate poraditi na engleskom jeziku ili ste nadrapali.
Isto tako, dobro se informisati o programima emigracije, narocito oko PNP-a, stalno pratiti CIC sajt, cak sam i ja pogresno shvatio neke stvari, pa su me ispravljali ljudi na forumu (hvala Botex ;) ).
I neko moje generalno razmisljanje....Kada god radim nesto vezano za CAN, bilo da je CIC sajt, forum, stalno imam na umu da u isto vreme hiljade ljudi lista i pretrazuje isto sto i ja, svi sa istim snovima i zeljama.... dakle nema opustanja, nema podcenjivanja ili precenjivanja ni drugih ni sebe..... Takodje, mislim da je pametno i ne ocekivati previse, jer cete se mozda previse i razocarati. Nekako treba biti realni optimista :)

Sto se tice samog posla skladistara, upravo sam gledao i tesko da se moze do PNP nominacije preko toga, jedino da je prijavljen kao 1521 Shippers and Receivers, u sta cisto sumnjam http://www.albertacanada.com/AINP-ED-EligibleManufacturingOccs.pdf.
Tih 18 dolara je bruto, tako da to i nije neka ludilo plata. Daleko od toga da je losa, ali s obzirom da se raspadnes i rizikujes zdravlje, ne znam bas....

Ne da sam se raspisao, na.rah se za medalju :D
Izvinjavam se ako sam smorio, ali sta znam, mozda nekome i bude od koristi....

Bravo za ovo što si napisao, tačno si sve opisao.
Inače da se ovde kreće od nule, to je istina i svako treba biti spreman na to.

Svako ko uspe da dođe u Kanadu treba da je sretan samo zbog toga, jer ima ogroman broj ljudi koji bi radili bilo šta samo da mogu doći ovde.

Inače 18cad na sat je odlična plata za ne kvalifikovanog početnika.
Samnom radi čovek koji je u firmi već 4 godine i ima 17cad na sat i isto tako bruto. Sa tim plaća kredit za kuću vozi auto i ne žali se uošte.

Tako da pazite šta želite, možda Vam se neke želje i ostvare ;-)

E - pa evo ga EE je poceo... :) prvi draw je zavrsen, i minimum potrebnih CRS poena za dobijanje ITA je 886. :) Ukupno je ITA dobilo 779 kandidata... :)

S obzirom da PNP jos uvek ne radi kroz EE sistem, jasno je da je ovaj draw bio CEC-only, znaci 0 ljudi je FSW (FSW ne moze da ima tu LMIA-u koja nosi 600 poena)... s druge strane, primili su ljude ciji je human/core capital score bio 286+, sto je prilicno nisko...

koliko god je za mene ovo bilo neocekivano, toliko sam i zadovoljan jer se jos nije potrosila nijedna FSW prijava, a u principu moj profil jos uvek nije spreman da se nadje u poolu... sad cekamo februar i nadamo se da ce da izvlace FSW :)

- - - - - - - - - -

ej da, i jos da napomenem... ja mislim da i ti koji su napisali da imaju permanent full-time LMIA - u principu to nemaju, vec imaju neke druge vrste LMIA... s obzirom da je prosle godine izdato samo 1200 LMIA koje zadovoljavaju EE kriterijum da donose 600 poena, jako malo verovatno mi je da je od tih 1200 bas 779 ljudi uslo u januarski EE draw - vise mislim da su svih tih 1200 kandidati koji su odavno na CEC streamu... ja bih ocekivao da ce barem polovina od ovih 779 biti odbacena zbog lazne prezentacije, ali to bas i ne mozemo znati...

Buduci da u zadnje vreme nemam bas puno vremena za citanje malo sam ispao iz toka promena koje nam donosi EE. Odakle ti ti podatci u vezi "draw-a" i broja izdatih LMIA?! Licno imam 772 boda i mislim da 286+(600) bodova koje navodis uopste nije malo. Pogotovo jer se skola ne priznaje i ukoliko se ne odrade nostrifikacije diploma dobicete ravno 0 bodova, bez obzira da li je u pitanju diploma vise skole, srednje ili fakulteta. Bojim se da je ovo program koji ce prvenstveno gurati samo NOC 0,1 zanimanja jer oni sa svojim visokim obrazovanjem mogu napraviti vecu bodovnu razliku pogotovo jer ih i test jezika obavezuje na vise ocene a samim tim i na veci broj bodova!

Meni licno nije poznato da postoji bilo kakav LMIA osim full time i koje to druge vrste postoje?!? Ako je i izdato samo 1200 LMIA, nemojmo zaboraviti ljude koji su tokom cele 2013-te dobili pozitivne kako su se tada nazivali LMO-e na 2 godine. I oni treba da udju u ovaj zbir jer su im LMO-i jos uvek vazeci.
U sklopu prijave za EE moras da navedes "System file number LMO ili LMIA" procesa, kao i broj sertifikata IELTS-a ili CELPIP-a. Sve se lako proverava, tako da ne verujem da ce biti veliki broj odbacenih prijava zbog laziranja jer ostale kvalifikacije ne nose toliko veliki broj bodova da se moze napraviti neka drasticna razlika.
Voleo bih da je sve to tako jednostavno kao sto si u prethodnom postu naveo ali bojim se da bas i nije! Pozdrav i svako dobro!

Poslednja izmena:
Buduci da u zadnje vreme nemam bas puno vremena za citanje malo sam ispao iz toka promena koje nam donosi EE. Odakle ti ti podatci u vezi "draw-a" i broja izdatih LMIA?! Licno imam 772 boda i mislim da 286+(600) bodova koje navodis uopste nije malo. Pogotovo jer se skola ne priznaje i ukoliko se ne odrade nostrifikacije diploma dobicete ravno 0 bodova, bez obzira da li je u pitanju diploma vise skole, srednje ili fakulteta. Bojim se da je ovo program koji ce prvenstveno gurati samo NOC 0,1 zanimanja jer oni sa svojim visokim obrazovanjem mogu napraviti vecu bodovnu razliku pogotovo jer ih i test jezika obavezuje na vise ocene a samim tim i na veci broj bodova!

Meni licno nije poznato da postoji bilo kakav LMIA osim full time i koje to druge vrste postoje?!? Ako je i izdato samo 1200 LMIA, nemojmo zaboraviti ljude koji su tokom cele 2013-te dobili pozitivne kako su se tada nazivali LMO-e na 2 godine. I oni treba da udju u ovaj zbir jer su im LMO-i jos uvek vazeci.
U sklopu prijave za EE moras da navedes "System file number LMO ili LMIA" procesa, kao i broj sertifikata IELTS-a ili CELPIP-a. Sve se lako proverava, tako da ne verujem da ce biti veliki broj odbacenih prijava zbog laziranja jer ostale kvalifikacije ne nose toliko veliki broj bodova da se moze napraviti neka drasticna razlika.
Voleo bih da je sve to tako jednostavno kao sto si u prethodnom postu naveo ali bojim se da bas i nije! Pozdrav i svako dobro!

Svako ko dobije radnu dozvolu (CEC) klasa , dobije i osmocifreni broj xxxx-yyyy koji vas prati sve do dobijanja PR. Svaki dokumenat koji prilazete ili dobijate je vezan za ovaj broj, sve je u sistemu, vrlo lako se proverava.
Ja sam dosao dok je bio LMO, tada je postojao samo jedan jedini tip LMO koji odobrava poslodavcu da uveze radnu snagu sa punim radnim vremenom.
Da li ima promena sa LMIA ne znam, licno mislim da nema.

@botexag, u pravu si za LMO, ali LMO vise ne postoji... LMIA za NOC skill 0, A i B je skoro pa nemoguca za dobiti - navedoh vec podatak da su izdali 1200 LMIAs u 2014.... za sve ostale NOCove, ta LMIA koju su dobili na godinu dana ne donosi 600 poena na EE programu... nisam siguran da su aplikanti to razumeli... LMO taj koji npr ti imas, na dve godine, naravno da ne vazi u EE iako mu je expiration date nekad kasnije od trenutka apliciranja... ovde pricamo o direktnom PR, ne o TFW vizi, i drugacije se CIC postavlja...

@mr.black to sto su CEC aplikanti lenji i skrti da daju 320$ za nostrifikaciju obrazovanja, vec ih je dovelo u situaciju da su promasili januarski draw... dobar broj "indijaca" je zbog godina i obrazovanja, a sa self-proclamed LMIA (to tek treba da se verifikuje da li je ispravna ili ne tokom podnosenja aplikacije, do izdavanja ITA sve je computer-based self-assesed sistem) ostao u gap-u od 700-886 poena i nije dobio PR sada... svakako ce morati da se odradi ECA, cak i za CEC aplikante... CEC klasa bez LMIA i PNP je u principu podredjena FSW klasi po broju CRS poena u svakom smislu (naravno da postoje izuzetci), i bice jako zanimljivo videti kako se CIC postavlja za sledecu rundu izdavanja ITAe...

podaci u vezi januarskog draw-a se nalaze ovde - http://www.cic.gc.ca/english/department/mi/index.asp
poredjenje LMO i LMIA se nalazi ovde - http://www.canadianimmigration.net/news/23062014-new-lmia-process-introduced-replace-lmos (nije cic sajt ali je lepo objasnjenje, ima i lep link o samoj LMIA i sta ona zahteva )

Mr. Black - to sto se lako proverava kada dodje do podnosenja aplikacije - slazem se, svaki misrepresentation povlaci penalty... ALI, ulazak u pool i samo izdavanje ITA je kompjuterizovano, bazirano na informacijama koje aplikant sam unosi... tu moze da dodje do greske jer se sve do podnosenja aplikacije nista ne proverava...

bas procitao link sto je gosn.Boske83 poslao

nema sustinske razlike izmenju LMO i LMIA
sa LMIA su prakticno otezali odobravanje, sto ide u prilog da zele samo visoko kvalifikovanu snagu
umesto NOC sad se klasifikacija vrsi po prosecnoj placenoj satnici, traze vise detalja da je poslodavac pokusao da nadje domacu radnu snagu, povecali cenu aplikacije, ogranicili broj aplikacija za Semi-skill...
Ne znam samo da li je LMIA isti za one sto hoce FSW i za one sto hoce WP? Zna li neko?

bas procitao link sto je gosn.Boske83 poslao

nema sustinske razlike izmenju LMO i LMIA
sa LMIA su prakticno otezali odobravanje, sto ide u prilog da zele samo visoko kvalifikovanu snagu
umesto NOC sad se klasifikacija vrsi po prosecnoj placenoj satnici, traze vise detalja da je poslodavac pokusao da nadje domacu radnu snagu, povecali cenu aplikacije, ogranicili broj aplikacija za Semi-skill...
Ne znam samo da li je LMIA isti za one sto hoce FSW i za one sto hoce WP? Zna li neko?

pa trik i jeste u tome sto oni hoce da se ponudi iznad-prosecna plata, i to na permanent position... pritom, prilikom odobravanja gledaju da li je to zanimanje potrebno Kanadi ili ne, tako da npr ja - koji sam NOC 2173/2174 (software developer) nemam sanse da dobijem to cak i da firma za koju radim hoce da mi ucini i udje u komplikovanu proceduru - stav ESDC je da Kanada skoluje ljude za to zanimanje, da postoje Kanadjani li PR-ovi koji to mogu da rade, i onda se ta LMIA u praksi odbija...

Ista je LMIA za sve klase unutar EE, a za WP koliko ja shvatam moze da bude i vremenski ogranicena... ovo je za EE - http://www.cic.gc.ca/english/hire/offers.asp a ovo za WP - http://www.cic.gc.ca/english/work/employers/apply-who.asp

jos jedna vazna informacija za nas debele koji planiramo imigraciju, i krecemo na dijetu "od ponedeljka" - Medical je obavezan prilikom podnosenja aplikacije nakon dobijanja ITA... Za police check sam vec napisao, ali sada vidim kod indijaca da se i medical takodje podnosi odmah - znaci u roku od 60 dana od dobijanja ITA...

Sto se mene tice - imam pun frizider piva, odoh to da drmnem veceras, a vec od sutra (ponedeljak je, jel) na traku i na ishranu kao krava - samo zelenis :)

Dragi saborci tuzne vesti, vratili su nam app zbog nedeovoljno dokaza o radnom iskustvu :( to je jedina stavka zbog koje ne traze dopunu app vec vracaju.. Prelazimo sada u EE pa cemo videti...glava gore i borba

pih kakvi su... :(
jeste imali certificate of employment, ili neku drugu potvrdu? pitam jer se i u EE nakon dobijanja ITA salju ti dokazi, a prozor je "samo" 60 dana, pa da se ne napravi ista greska i prilikom dobijanja ITA - tu se onda i penalizuje aplikant na 5 godina...

Ako treba pomoc u vezi bilo cega za EE - pitajte slobodno, solidno sam upucen u temu...

pih kakvi su... :(
jeste imali certificate of employment, ili neku drugu potvrdu? pitam jer se i u EE nakon dobijanja ITA salju ti dokazi, a prozor je "samo" 60 dana, pa da se ne napravi ista greska i prilikom dobijanja ITA - tu se onda i penalizuje aplikant na 5 godina...

Ako treba pomoc u vezi bilo cega za EE - pitajte slobodno, solidno sam upucen u temu...

Imali smo potvrde za posao, ali im je trebalo izvodi iz banke o primanju plate...kako god sada je takva situacija i idemo u EE.. Ostala dokumenta su nam ok, tako da mozda smo naleteli na nekog ko je bas trazio "dlaku u jajetu"....
Boske cujemo se oko EE..

Imali smo potvrde za posao, ali im je trebalo izvodi iz banke o primanju plate...kako god sada je takva situacija i idemo u EE.. Ostala dokumenta su nam ok, tako da mozda smo naleteli na nekog ko je bas trazio "dlaku u jajetu"....
Boske cujemo se oko EE..

iju ne mogu da poverujem... ja npr imam spremno samo certificate of employment, na kom je navedeno sve ono sto su trazili u pdf-u - period zaposlenja, pozicija, zadaci, broj sati, plata... ali nemam posebno nikakve izvode iz banaka, ili nesto slicno... dobro je da znam, da to spremim... ali stvarno ste izgleda naleteli na kretena, jer pogledaj - http://prntscr.com/5rhu27 - samo ovo sto pise MUST je obavezno, i to je sve uglavnom na tom certificate of employment...

slobodno, ima malih promena u odnosu na FSW, pogotovo oko timinga medicala i police check nakon dobijanja ITA, tako da je sada tih 67/100 dovoljno samo da se udje u pool, a onda sledi borba...

Evo me posle dužeg vremena na forumu i prosto ne mogu da verujem... :(

@Bantes ljudi mnogo mi je krivo,
mogu slobodno reci da sam zaprepašćena jer nigde nisam čula ni videla da su neophodni izvodi banke o primanju plate i da bi zbog nedostatka istog aplikacija mogla biti vraćena. :confused:

Ni ja nisam stavila taj izvod već samo ugovore i preporuku...

Za sve EE aplikante - evo vidim na Borotinoj grupi da je okaceno obavestenje o EE seminaru u Kanadskoj ambasadi u Beogradu, u organizaciji CIC-a. Kopiracu obavestenje ispod u celosti, pa ako neko ima prostora ne bi bilo lose da se ode.

"Express Entry Information Seminar in Belgrade
In January 2015, Citizenship and Immigration Canada has launched Express Entry, a new system for skilled immigrants coming to Canada. If you are currently thinking about immigrating to Canada, you may wish to attend CIC information seminar at the Canadian Embassy in Belgrade on March 3rd (16:30) and on March 4th (18:00). Sessions will be held in English, but questions can be asked in English or French. To register, please send an email to vienn-visa@international.gc.ca indicating your interest in attending one of the session, your name and your national document ID number (passport/national ID card). Seating is limited."

Dobro dosli u kapitalizam :)

Da krenemo redom:

..posao je pakao....pa ste je ocekivao, kunkurisao za posao u magacinu, znaci fizikalija i viljuskar. Pauza se tacno zna kada je i koliko traje, ostatak vremena se sljaka udarnicki (tako je kad radis za privatnika :) ) Ocigledno nije ni procitao Job Offer koji je dobio, da zna koja su mu prava i duznosti.

...to za provere svaka dva meseca prvi put cujem, obicno je probni rad 3-6 meseci, i posle toga evaluacija jednom godisnje, potpuno uobicajena praksa ovde. Iz tog razloga medicinski benefiti (zubar izmenju ostalog) pocinju ili posle 3 ili posle 6 meseci, nece ljudi dzabe da vam uplacuju ako se ispostavi da niste podoban radnik za njih.

...papiri su sranje, ne moze imigracija zena dece itd... to je sve znao i pre nego sto je krenuo, semi-skill pozicija. Sto je najgore u Alberti ima PNP za dosta semi-skill pozicija, a medju njima i logistika, ne bi me cudilo da ima i zanimanje skladistara, ali covek verovatno nikada nije ni otvorio PNP stranicu da se informise.

...i oni nece da pomognu...ko da ti pomogne, dosao u Kanadu pre 10 dana?

....slomis kicmu za sitne pare....koliko se ja secam on je dobio oko 18$ dolara na sat, sto je sasvim pristojno za prvi posao. Ima ovde svezih imigranata, ako mogu neka kazu koliko im nude za rad na prvom poslu.

...smestaj i auto..nista sporno, troskovi ko troskovi, sazvakali smo ih na forumu sto puta do sada

....tesko se nalazi drugi posao, lazu da je lako.... slazem se da se tesko nalazi drugi posao jer njgova radna viza vazi iskljucivo za Sysco, i ne moze da radi ni za kog drugog.

...moras tamo da menjas novac, los kurs.... pa naravno, kao i u svakoj zamlji, zemlja domacin favorizuje svoju valutu.

Sve u svemu verujem da je posao tezak, ali zato su i bili spremni da angazuju strance, pa ko zeli da proba......
Plata je vrlo pristojna za pocetak, to je odprilike oko $2400 dolara na ruke za mesec dana, stan mu $320 dolara, hrana recimo $400, telefon i net recimo 60 (dele net), ako kupe auto i idu zajendo na posao znaci njegov deo $130. Znaci ostane mu ok0 $1400 dolara za njega.
Izvini nije uopste lose za pocetnika.
Jedini problem sto je posao u hladnjaci i kicma trans, ali kao sto rekoh kad je konkurisao znao je sta i gde se radi

Svak cast za komentar. Ljudi idu i ne znaju u sta se upustaju.. Ta satnica je extra za bilo koga kao pocetni posao. Ja bih se sutao u dupe da je imam kad dodjem, jer sa tom sanicom ti placas sve mesecne troskove. FULL!! a on jos deli sve troskove.
Druga stvar je da je jos na obuci momak, a vec ima zakljucke kao ce mu biti tesko. Mora da zna da su svi ljudi razliciti, i dok je meni bilo ok da radim neke poslove, bilo je ljudi koji to ne bi ni u ludilu radili, jer im je pretesko, ispod casti jer su boze moj oni zavrsili fakultet u srbiji itd...
Samo glavu gore, i rad, rad i samo rad. A ostali nek kukaju, pa nek se dokaze za par meseci pa nek napreduje malo.
Ili nek trazi nesto drugo za to vreme.
Mnogo ljudi bi se menjalo sa njim.
Od kukanja nema nista. A i tek je stigao pa ga malo i ubija i to. Videces sledeci mailovi ce mu biti sve pozitivniji i pozitivniji, pogotovo kad primi platu pa mu ostane 1000$ viska... :D
Pozdrav.

- - - - - - - - - -

Boske cujemo se oko EE..

Kakvi bre izvodi iz banaka, cover letter i ugovori i to je to... Ovo je strasno... Ako su vas stvarno zbog toga odbili..
Izvini a kako znate razlog odbijanja i da vam fale ti izvodi iz banaka?
Nisam upucen, da li se dobija obrazlozenje?

Glavu gore, i EE, i do kraja godine ste u Kanadi..
Samo upornost....

Pozdrav, i srecno..

Back