Hvala svima na podršci.
kako je moguče da netko prođe aplikaciju u CIO-u, a ne i u VO? kako je to moguče od jedne tako profesionalne organizacije ili baš i nisu tako profesionalni. meni je ovo krajnje sramotno! Jer ako toliko ljudi može pogriješiti kod samoprocjene ili ako se i oni međusobno ne slažu kod procjena onda bi bilo uredu da se priupitju da li možda u nećemu griješe. Ali dobro. Mogu sada plakati, ne vrijedi. Partneru su dali 3 boda na edukaciju, mislim da bismo i to laganini popušili u Beču, tako da ono...
Tužna sam, žalosna, razočarana... najviše zbog neprofesionalizma koji očito nije samo na našim prostorima.
pozz svima
A baš mi je žao. Ne znam da li se sjećaš naših problema sa uplatom fee paymenta. Na stranicama od Beča 2 upute sa 2 različita broja za uplatu gotovine u banci. Poslje me zove frajer iz Beča i kaže "da,da, to ćemo uskoro riješiti".
To smo sve naveli prilikom ponovnog apliciranja u CIO i naravno odjeb. Boli ove u Sydneyu briga šta nismo sami istražili sve to i vidjeli koji je dobar broj za uplatu. Njima je stiglo 5000 aplikacija iz New Delhija sa točnim uplatama i HIGH score engleskim i to je sad maltene postalo kao prokleta green card lutrija da ih zadovoljiš u svemu.
Baš zato nema predaje. Bez obzira na ishod promjena u imigracijskim pravilima koje će vjerovatno izaći drugi tjedan, ima i drugih opcija, pa makar od najsjevernijih polja nafte i plina krenuli pa polako prema jugu. Zamisli da i sa svojih 40 godina dođeš u Kanadu. Kažem svima, ni to nije kasno, jer ovdje u tom slučaju još trebaš da radiš 25 g., a možda uskoro i 28 g. do crkavice od penzije, a zamisli što tamo možeš da uradiš za to vrijeme i kakve benefite možeš imati poslje. Ma nije bitno ni to što ćeš imati ti, za svoje dijete ćeš napraviti nešto dobro, jer Hrvatska je zemlja čudesa u kojoj likovi iz bajke svakodnevne gluposti rade. Nema polja gdje nema nekih malverzacija.
Računica je jednostavna. Niti trećina zaposlenih na minimalcu u ovoj zemlji financira sve ostale, a to su lažne mirovine i invalidnine, regularne mirovine i invalidnine, puno nezaposlenih (od kojih jedan dio moli boga da ne nađe posao i bavi se sivom ekonomijom), najskuplje komunalije u regiji kojima se financiraju skupi projekti na lokalnim razinama preko kojih se novac pretvara u vodenu paru, itd. itd. Sad je ljudima rečeno da će kad uđemo u EU (šatro 2013) moći ići raditi u EU. To nije istina jer će se to moći tek od 2020 g. Rumunji i Bugari sasvim solidno zadovoljavaju EU potrebe za jeftinom radnom snagom, a filozofa i umjetnika je ionako već previše. Od turizma nema ništa, jer profesionalci u turizmu (Španjolska i Grčka) nemaju spasa od njega, pa ga onda nećemo imati niti mi amateri. Pretpostavljam da ni u susjednim nam zemljama nije bolje.
Sve ovo neka je tebi i svima nama motivacija za odlazak odavde što prije. Ako treba i 10 puta na prokleti IELTS. Krv smo propišali i silne pare potrošili na edukaciju i testove dok nismo dobili 1 HIGH i 3 solidna MODERATE rezultata tako da sad "željno" iščekujemo nova pravila vezana uz razinu znanja engleskog za određeno zanimanje. Već sam se naoružao biljnim tabletama za smirenje.