Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav svima,

da li neko moze da razresi moju dilemu. Dok smo se pripremali za pocetak apliciranja, posao financial manager se nalazio na NOC listi. Moj decko je polagao IELTS 5. juna i prilicno je "razbio" - listening 9, reading 9, writing 8 i speaking 8.5. Bili smo na odmoru do danas i kad sam pogledala da je doslo do promene NOC liste, malo je falilo da dozivim srcani udar! Sad je moje zanimanje na listi - ja sam diplomirani biolog, ALI ... Nisam sigurna da mogu da postignem taj score na testu i ubija me pomisao da budem u agoniji do 21. avgusta. Da li neko zna sta spada pod 1122 Professional Occupations in Business Services to Management?

Hvala unapred!

Ovde ces naci opis:
http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2006/Profile.aspx?val=1&val1=1122
A ovde listu svih zanimanja koja spadaju pod 1122:
http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2006/ViewAllTitles.aspx?val=1&val1=1122
Pozdrav!

naravno da necemo, cela ideja iza toga jeste da ne trosimo previse ustedjevine, i da dobije bar neko kanadsko iskustvo, makar i za ono sto se popularno zove fizikalisanje :D
nemam blagu ideju koliko ce mi mesecno trebati para za pristojan zivot ali sam sigurna da to nece biti dovoljno...pocevsi od cinjenice da po mojoj proceni stan i hrana bez ostalog uzimaju 1200, pocetno osiguranje za kola je uvek visoko i nama ce biti 220 jer smo high risk category godinu dana,a ostalo su stvari tipa mobilni fixni net tv...koje odnose jos malo i gorivo za kola, pare za domacinstvo i pranje vesa jer se i to placa a ja imam bebu pa imam malo vise da perem...mislim da za troskove pristojnog zivota treba bar 2000.

meni je 1600 dolara i ovdje taman, ali bas taman, a u kanadi mislim da nema sanse...

Pozdrav svima,

da li neko moze da razresi moju dilemu. Dok smo se pripremali za pocetak apliciranja, posao financial manager se nalazio na NOC listi. Moj decko je polagao IELTS 5. juna i prilicno je "razbio" - listening 9, reading 9, writing 8 i speaking 8.5. Bili smo na odmoru do danas i kad sam pogledala da je doslo do promene NOC liste, malo je falilo da dozivim srcani udar! Sad je moje zanimanje na listi - ja sam diplomirani biolog, ALI ... Nisam sigurna da mogu da postignem taj score na testu i ubija me pomisao da budem u agoniji do 21. avgusta. Da li neko zna sta spada pod 1122 Professional Occupations in Business Services to Management?

Hvala unapred!

Eee, izgleda da nas je mnogo ispalo zbog finanjskog menadzera. Koliko smo mi gledali sifra 1122 ne nosi sa sobom nista slicno. Inace, moj muz koji je radio kao finansijski menadzer zavrsava fax za primenjenu ekologiju, ali mu sad treba godinu dana u toj struci, a ja sam zavrsila poslovnu informatiku tako da kad bih nasla posao u nakom od zanimanja sa 1122 liste, mozda i ja imam sanse. Ali sve to produzava celu pricu za najmanje godinu dana, do tad mozda oni opet promene listu :(.

Znali neko, stvarno, kada je poslednji put bila promena NOC liste?

Dzej dzej,

prethodna lista je vazila otprilike od februara 2008. pa sve do 26. juna ove godine. Ja sam sinoc dosla sa odmora i kad sam to videla nisam mogla da spavam do 4 jutros, jer su mi u momentu sve ladje potonule. Ali srecom, sad sam ja na listi, pa cu polagati IELTS 21. avgusta... Sad mi ta dva meseca nisu tako strasna... A moje radno iskustvo je dve nedelje preko godine, valjda ce to biti ok - naravno, ako se profesor biologije racuna kao struka. :) Ne daj se!

Pozdrav.

Zdravo forumasi, pozdrav iz Kvebeka !

Pozdrav druze!

Imam par pitanja za tebe:

1. Pre koliko si otisao u Kvebek?
2. Jel si slao prijavu u Ka. ambasadu u Becu i koliko si dugo cekao da ti odgovore da su poceli da te obradjuju?
3. Jel je istina da sa svim dokumentima koji su na sajtu immigration quebec, mora da se posalji i popunjen formular za federalni nivo?
4. Sa koliko $$$ mesecno moze da se zivi lepo u Montrealu?

pozdrav!!!

Mi smo iz te price.. posle uvodjenja skracene liste strebamo fr, a u medjuvremenu razmisljamo i o posdiplomskim tamo. Koliko vidim na sajtovima, dosta je skuplja skolarina za studente van Kvebeka i Kanade.

Kako ste se vi snasli? Svako iskustvo, savet nam je dobrodosao.

Pozdrav :bye:

Zdravo, zdravo, :bye:

Izvinite za zakasneli odgovor. Vremenska razlika :)
Ne cudi me to za razlike u ceni, inace stanovnici Kvebeka imaju raznorazne pogodnosti, cak i u odnosu na ostale Kanadjane. Mi nemamo bas nikakve informacije oko studija, jer smo dosli u sasvim drugoj kombinaciji, pomocu standardne SW procedure.

Sta reci danas, nakon dva i po meseca ovde? evo sta mi se cini bitno za vas u ovoj fazi : dobro procenjujte svoju situaciju, pri pravljenju simulacije budite realni, i sto se tice znanja jezika, racunajte najgoru varijantu, pa ce sve bolje proci sigurno. Sajt imigracije konsultujte redovno i sistematicno, jer je on stvarno nepresusni izvor inforacija, koji ce vam usteeti vreme i izbeci greske. Drugo, najbitnije, obavestite se dobro o svim mogucim pomocima savetodavne prirode koje nudi imigraciono kada dodjete ovde. toplo vam preporucujemo da, ako imate mogucnosti, prodjete sve te obuke, predavanja, savetovanja i slicno, jednom kada stignete ovde. To ce vam zaista mnogo znaciti, i osecacete se spremnijim za trazenje posla. Nacin trazenja, nacin pisanja CV-ja, priprema za intervju, medjuljudski odnosi na poslu, sve je drugacije nego kod nas. Poznavanje svih tih kodova ce vam vrlo olaksati pronalazenje posla i integraciju, i pruziti bezbroj korisnih informacija i ideja. Pa cak i ako isprva trazite bilo kakav posao, samo radi prezivljavanja. To mi se cini jako bitnim napomenuti, dakle koristite to maksimalno. Postoji bezbroj organizacija koje nude raznorazne pomoci tog tipa, oko posla, stanova, itd. To je i dobra prilika da upoznate ljude i razvijete svoju "mrezu". Kad vec nema nikakve finansijske pomoci, treba iskoristiti svaku koja se nudi. Zato bi bilo dobro da imate nesto novca ako je moguce, kako bi se prvog meseca mogli skoncentrisati na te stvari. I prijavite se na to odmah nakon sto stignete, inace ce vam to nuditi odmah na aerodromu, jer se ponekad malo i ceka.
Sto se prakticnih stvari tice, neko mi je postavio malo dalje to pitanje, pa cu tamo poslati par odgovora :)
Srecno sa francuskim, iako rekoh u prethodnom postu da se ovde moze samo i sa engleskim, sto je tacno, jer postoji dobar deo populacije koji ne prica francuski, ipak je veeelika prednost znati oba jezika, a pogotovu sto to prosiruje mogucnosti za nalazenje posla... Veci deo firmi, sto opet zavisi i od sektora, trazi dobro poznavanje francuskog. Pogotovu je bitno znati dobro vladati pravopisom, tako da pokusajte da time dobro ovladate, znam da nije lako :super:

Pozdrav :bye:

Nakon dvije noći nespavanja, srdžbe i nervoze, reko da se i ja javim. Što reći, kombinacija novih imigracijskih pravila koja su došla ranije od najavljenog, te vlastita greška i odugovlačenje, rezultirali su time da sada zapravo ne možemo aplicirati za federal skilled worker, bez ponude za posao. Tu mi pak ništa nije jasno. Kako doći do te ponude, kome se javiti, tko sve to potpisuje i provjerava u Kanadi?
Jel moguće da baš niti jedan "job title" iz NOC 1122 occupation section, ne odgovara svim onim silnim popisima poslova i dužnostima financijskog menađera?

Nakon dvije noći nespavanja, srdžbe i nervoze, reko da se i ja javim. Što reći, kombinacija novih imigracijskih pravila koja su došla ranije od najavljenog, te vlastita greška i odugovlačenje, rezultirali su time da sada zapravo ne možemo aplicirati za federal skilled worker, bez ponude za posao. Tu mi pak ništa nije jasno. Kako doći do te ponude, kome se javiti, tko sve to potpisuje i provjerava u Kanadi?
Jel moguće da baš niti jedan "job title" iz NOC 1122 occupation section, ne odgovara svim onim silnim popisima poslova i dužnostima financijskog menađera?

bojim se da ne. jedino ako imas nesto odnosi sa javnoscu, kreativni menadzment i sl

Pozdrav druze!

Imam par pitanja za tebe:

1. Pre koliko si otisao u Kvebek?
2. Jel si slao prijavu u Ka. ambasadu u Becu i koliko si dugo cekao da ti odgovore da su poceli da te obradjuju?
3. Jel je istina da sa svim dokumentima koji su na sajtu immigration quebec, mora da se posalji i popunjen formular za federalni nivo?
4. Sa koliko $$$ mesecno moze da se zivi lepo u Montrealu?

pozdrav!!!

Salut Manoylo mon ami :bye:

Mi smo novi ovde, stigli smo 12. aprila ove godine, dakle pre nekih dva i po meseca. CSQ smo zavrsili preko predstavnistva Kvebeka u Parizu, gde smo bili trenutno na studijama, pa smo mogli da biramo izmdeju Beca i Pariza. Za federalni deo smo se odlucili za Bec, jer prema statistikama na sajtu imigracionog, tamo krace traje. Uglavnom, sve smo obavili (CSQ+viza) za godinu dana (vidi datume). CSQ smo dobili u martu, a dosije su poceli da obradjuju u julu. Medjutim, mi nismo odmah poslali po dobijanju CSQ-a, vec smo skupljali dokumenta, u maju svratili do Srbije da menjamo pasose, itd. Poslali smo cini mi se u junu, mogu da proverim tacno ako hoces, a poceli su da nam obradjuju 7. jula.

Sto se tice pravila i dokumenata, sve se menja cesto, pa tako da te ne bih nesto lagao, najbolje je da proucis sajt imigracionog, Kvebeka i naravno Kanade. Sta tamo pise, to je. Mi smo ih proucavali kao Bibliju, i nije bilo nikakvih iznenadjenja. Radis kako ti tamo kazu, i to je sve. U principu, za CSQ ti treba jedno, uglavnom ih zanima radno iskustvo i diplome, prebivaliste, koliko si u braku ili slicno sa osobom koja je na tvom dosijeu, itd, dok federalce uglavnom zanimaju sigurnosne provere. Spisak dokumenata ces naci na sajtovima, i s'obzirom da se to moze menjati, najbolje je da sam to proucis, da te ne navodim pogresno. U svakom slucaju, znam da ih je manji broj za federalni nivo nego za CSQ, uglavnom par formulara, sam CSQ, potvrde o nekaznjavanju...

Mi smo nakon dva meseca ovde dosli do cifre od oko 2200 dolara, koja je nama potrebna za zivot, osnovni. Naravno, sve zavisi od navika i nacina zivota, pa je tako tesko odgovoriti generalno na to pitanje, ali evo sta otprilike ukljucuje tih nasih 2200 :

- 660 stan (60m², odnosno 3 1/2 kako to ovde zovu, ne bas u centru, sa toplom vodom i grejanjem)
- 160 telefon fiksni (osnovna opcija), dva mobilna, kablovska (osnovni paket), internet
- struja oko 20 dolara mesecno
- gas (sporet nam je na plin) 20 dolara mesecno
- 150 dolara prevoz mesecno (metro + bus)
To su dakle racuni, nema tu jos ni kola, ni bilo kakvih kredita ...
Ostalo je dakle hrana, ostali troskovi za kucu, nesto malo na odecu, i svi ostali troskovi, kojih ima na pocetku dosta, kada ti sve nedostaje i kad pocinjes prakticno iznova, odnosno nekih 250 do 300 nedeljno, nekad i vise. Nisam tu racunao troskove oko opremanja stana, koji se ovde izdaju nenamesteni, i osim frizidera i sporeta, koji su cesto ukljuceni u cenu, nema apsolutno nicega. Sve iznova dakle, ikea, polovno, rasprodaje, itd, kako se snadjes. Svi naravno uredjaji, jer ti iz Evrope ovde nista ne radi, ni obican fen. Samo kompovi, i oprema tog tipa, na kojoj pise da moze i na 110 V. Mi smo recimo spucali 5000 dolara na opremanje stana i neke kuhinjske aparate, usisivac, tv, dvd, troskove oko uvodjenja interneta, dva mobilna, fiksni, bezbroj sitnica, prevoz, itd.

Opet, sve je to relativno, svako ima svoj nacin, ali nas utisak je da su ovde stvari skuplje nego u Srbiji ili Francuskoj, hrana, telefoni, internet, sve, svasta placas na sve strane... ali se ima utisak da se ovde ok zivi, i da je standard dobar. Nadamo se da cemo izdrzati i uskoro naci neke lepo placene poslove... :)

Rapisah se, nadam se da sam malo pomogao :)

Salut Manoylo mon ami :bye:

Mi smo novi ovde, stigli smo 12. aprila ove godine, dakle pre nekih dva i po meseca. CSQ smo zavrsili preko predstavnistva Kvebeka u Parizu, gde smo bili trenutno na studijama, pa smo mogli da biramo izmdeju Beca i Pariza. Za federalni deo smo se odlucili za Bec, jer prema statistikama na sajtu imigracionog, tamo krace traje. Uglavnom, sve smo obavili (CSQ+viza) za godinu dana (vidi datume). CSQ smo dobili u martu, a dosije su poceli da obradjuju u julu. Medjutim, mi nismo odmah poslali po dobijanju CSQ-a, vec smo skupljali dokumenta, u maju svratili do Srbije da menjamo pasose, itd. Poslali smo cini mi se u junu, mogu da proverim tacno ako hoces, a poceli su da nam obradjuju 7. jula.

Sto se tice pravila i dokumenata, sve se menja cesto, pa tako da te ne bih nesto lagao, najbolje je da proucis sajt imigracionog, Kvebeka i naravno Kanade. Sta tamo pise, to je. Mi smo ih proucavali kao Bibliju, i nije bilo nikakvih iznenadjenja. Radis kako ti tamo kazu, i to je sve. U principu, za CSQ ti treba jedno, uglavnom ih zanima radno iskustvo i diplome, prebivaliste, koliko si u braku ili slicno sa osobom koja je na tvom dosijeu, itd, dok federalce uglavnom zanimaju sigurnosne provere. Spisak dokumenata ces naci na sajtovima, i s'obzirom da se to moze menjati, najbolje je da sam to proucis, da te ne navodim pogresno. U svakom slucaju, znam da ih je manji broj za federalni nivo nego za CSQ, uglavnom par formulara, sam CSQ, potvrde o nekaznjavanju...

Mi smo nakon dva meseca ovde dosli do cifre od oko 2200 dolara, koja je nama potrebna za zivot, osnovni. Naravno, sve zavisi od navika i nacina zivota, pa je tako tesko odgovoriti generalno na to pitanje, ali evo sta otprilike ukljucuje tih nasih 2200 :

- 660 stan (60m², odnosno 3 1/2 kako to ovde zovu, ne bas u centru, sa toplom vodom i grejanjem)
- 160 telefon fiksni (osnovna opcija), dva mobilna, kablovska (osnovni paket), internet
- struja oko 20 dolara mesecno
- gas (sporet nam je na plin) 20 dolara mesecno
- 150 dolara prevoz mesecno (metro + bus)
To su dakle racuni, nema tu jos ni kola, ni bilo kakvih kredita ...
Ostalo je dakle hrana, ostali troskovi za kucu, nesto malo na odecu, i svi ostali troskovi, kojih ima na pocetku dosta, kada ti sve nedostaje i kad pocinjes prakticno iznova, odnosno nekih 250 do 300 nedeljno, nekad i vise. Nisam tu racunao troskove oko opremanja stana, koji se ovde izdaju nenamesteni, i osim frizidera i sporeta, koji su cesto ukljuceni u cenu, nema apsolutno nicega. Sve iznova dakle, ikea, polovno, rasprodaje, itd, kako se snadjes. Svi naravno uredjaji, jer ti iz Evrope ovde nista ne radi, ni obican fen. Samo kompovi, i oprema tog tipa, na kojoj pise da moze i na 110 V. Mi smo recimo spucali 5000 dolara na opremanje stana i neke kuhinjske aparate, usisivac, tv, dvd, troskove oko uvodjenja interneta, dva mobilna, fiksni, bezbroj sitnica, prevoz, itd.

Opet, sve je to relativno, svako ima svoj nacin, ali nas utisak je da su ovde stvari skuplje nego u Srbiji ili Francuskoj, hrana, telefoni, internet, sve, svasta placas na sve strane... ali se ima utisak da se ovde ok zivi, i da je standard dobar. Nadamo se da cemo izdrzati i uskoro naci neke lepo placene poslove... :)

Rapisah se, nadam se da sam malo pomogao :)

Merci mon ami!

Q'est-ce que tu fais dans la vie? Tu habites ou? Il fait quel temps ajord'hui?

A bientot!

Jako je tesko, skoro nemoguce naci posao odavde u Kanadi, jer nijedan poslodavac realno ne moze da obavi pravi intervju sa tobom... Jedino ako imas nekog u Kanadi, ko ce za tebe da napravi tu fiktivnu ponudu za posao, ali i to je pod velikim znakom pitanja, jer oni uvek pre zaposljavaju one koji su vec tamo.

Jos jedna sigurna i 100% proverena opcija je unajmljivanje "job huntera" u Kanadi, sa kojim dobijas stvarnu ponudu za posao u tvom zanimanju, ali to zadovoljstvo kosta 4000$.

Oko zanimanja 1122, najbolje se posavetovati sa nekim ko je u tom poslu, vezanom za imigraciju.

Varijantu za eventualni odlazak treba pronaci sto pre, jer je ova nova NOC lista ogranicena na 12 meseci i na ukupno 20000 imigranata za ceo svet, tako da ce se tako mala kvota popuniti veoma brzo.

Zato mozgajte! Pozdrav!

Jako je tesko, skoro nemoguce naci posao odavde u Kanadi, jer nijedan poslodavac realno ne moze da obavi pravi intervju sa tobom... Jedino ako imas nekog u Kanadi, ko ce za tebe da napravi tu fiktivnu ponudu za posao, ali i to je pod velikim znakom pitanja, jer oni uvek pre zaposljavaju one koji su vec tamo.

Jos jedna sigurna i 100% proverena opcija je unajmljivanje "job huntera" u Kanadi, sa kojim dobijas stvarnu ponudu za posao u tvom zanimanju, ali to zadovoljstvo kosta 4000$.

Oko zanimanja 1122, najbolje se posavetovati sa nekim ko je u tom poslu, vezanom za imigraciju.

Varijantu za eventualni odlazak treba pronaci sto pre, jer je ova nova NOC lista ogranicena na 12 meseci i na ukupno 20000 imigranata za ceo svet, tako da ce se tako mala kvota popuniti veoma brzo.

Zato mozgajte! Pozdrav!
pa to je super opcija... zasto si je tajio od nas i nije to tako skupo, 4000 dolara za takvu uslugu je odlicna cijena... znas li nesto vise o tome????

pa to je super opcija... zasto si je tajio od nas i nije to tako skupo, 4000 dolara za takvu uslugu je odlicna cijena... znas li nesto vise o tome????

Ja sam zensko... :)

A za ovo sto sam rekla je 100% tacno, mi smo krenuli u proceduru preko jednog advokata. Ovde su vecito pljuvali po advokatima koji rade imigraciju, zato i ne forsiram tu pricu, ali bitno je da nas advokat ni ne zeli da radi slucajeve za koje misli da nemaju sanse. Moje misljenje je da ce imigracija biti sve komplikovanija, i da bas zato je bolje raditi sa nekim ko se time bavi. Moja drugarica je preko njega otisla pre 4 meseca u Vankuver - kad su svi cekali po 2 ili 3 godine, oni su zavrslili ceo proces za 6 meseci. On nudi tu opciju "job huntera", kao krajnju, tj. ako ne nadje nacin da vase zanimanje predstavi kao jedno sa NOC liste. Sve je legalno, sto je najbitnije i realno ko ima novca da to priusti moze da opusteno prodje kroz ceo proces, jer jedino sto sam treba da uradis je da polozis IELTS.

Ako te nesto vise zanima, posalji mi privatnu poruku.

Pozz!

Zato mozgajte! Pozdrav!

Premda skoro devet meseci pratim ovaj forum, ovaj post je presudio da se konacno javim i obratim vam se za pomoc u vidu saveta ili misljenja, a u vezi sa nasim slucajem. :ceka::ceka::ceka: S`obzirom da famoznih 67p nismo mogli nikako da sakupimo, jer nasa zanimanja nisu bila na listi trazenih, suprug je resio da proba sa prekvalifikacijom na zavarivacki zanat (welding tj welders se na srecu nalazi i na novoj NOC listi), posto se u slobodno vreme sluzi istim, ali bez polozenog sertifikata. Ovoga puta upisao je argon varenje, s`obzirom da je elektro usavrsio i za taj jednomesecni kurs izdvojio 1500e, naravno prvo smo podigli kredit. :kafa: Sada je na redu sticanje jednogodisnjeg iskustva, polaganje IELTS i trazenje job offera sa kojim bi u najgorem slucaju imali 68p, a u najboljem 72p u zavisnosti od ocena na IELTS-u.
Zanima nas, ako neko medju vama poznaje slican slucaj, neka nam da svoje misljenje :think: Da li u slucaju da postoji ugovoren posao u CAN, proveravaju potvrde i preporuke nasih poslodavaca o radu kao part-time paid work experience koji bi mogao da prilozi kao adekvatno iskustvo u okviru elektro varenja? Tj. kakvim se papirom ili dokumentom u tom slucaju potvrdjuje da je za taj posao u datom periodu bio isplacen, ako nije bio prijavljen u PIO, jer je imao redovan posao, a ovo je radio kao dodatnu delatnost? Posto su trenutno u Canadi zavarivaci dosta trazeni, da li mislite da bi zbog njegovih kvalifikacija progledali malo kroz prste, pod uslovom da imamo ponudu za posao iz Kanade. Jedino strahujemo da ce dok on regularno stekne jednu godinu iskustva oni mozda promeniti listu, pa da ne izvisimo. Inace imamo sina od 4,5 godinica, muzic ima 35, a ja 33 godina.
Zelim svima da ostvare svoje ciljeve i zapocnu zivot u pravednijem i sredjenijem drustvu i zahvaljujem na prenetim iskustvima koji ste bili radi da nesebicno podelite sa nama koji smo do skoro samo pasivno ucestvovali u ovom forumu.
Ubedjena da cemo uskoro vratiti dostojanstvo u nase zivote i pomoci drugima da ucine isto, iskreni pozdravi :bye::bye:
Veliko HVALA Daes Daimar, tvoj blog je neiscrpan izvor pozitivne energije i razmisljanja :klap::klap:

A za ovo sto sam rekla je 100% tacno, mi smo krenuli u proceduru preko jednog advokata. Ovde su vecito pljuvali po advokatima koji rade imigraciju, zato i ne forsiram tu pricu, ali bitno je da nas advokat ni ne zeli da radi slucajeve za koje misli da nemaju sanse. Moje misljenje je da ce imigracija biti sve komplikovanija, i da bas zato je bolje raditi sa nekim ko se time bavi. Moja drugarica je preko njega otisla pre 4 meseca u Vankuver - kad su svi cekali po 2 ili 3 godine, oni su zavrslili ceo proces za 6 meseci. On nudi tu opciju "job huntera", kao krajnju, tj. ako ne nadje nacin da vase zanimanje predstavi kao jedno sa NOC liste. Sve je legalno, sto je najbitnije i realno ko ima novca da to priusti moze da opusteno prodje kroz ceo proces, jer jedino sto sam treba da uradis je da polozis IELTS.

Pozz!

Jel je i taj advokat iz Beograda? Inicijali su mu Z.K? :)

Pozdrav svima na forumu

Evo, upravo su mi srusili snove, pa moram nekom da se izjadam :dash:

Znam da na forumu preovladava stav da je savet advokata suvisan i uzaludno trosenje para. Pa ipak, s obzirom na mnostvo dokumentacije, i da nisam tip koji se u tome snalazi, Use of representative mi je omogucio da saznam bolnu istinu o tome da Financial manager pa cak ni ekonomisti vise nisu na listi ljudi trazenih za imigraciju. Jednostavno, obustavljeno je sve sto nije na listi novih 29 zanimanja. :think:
Sta da kazem, osim da je bilo uzaludno i polaganje IELTSA-a i svo mucenje oko dokumentacije. Advokati Michel Beaubien i David Cohen , bez namere hvalisanja, ne prihvataju vise nista ni nalik ekonomiji ili marketingu.

S obzirom da sam single, ne znam za alternativu, svaka sugestija je vise nego dobrodosla. :rumenko:

Hvala na razumevanju

Aleksandar

@subasa

Mislim da je presudno u celoj ovoj prici da imate obezbedjen posao. Bilo kakvi papiri koji dokazuju da ste radili u toj struci su dobro dosli. Nece vas sigurno toliko proveravati kao npr. nekoga ko nema sredjen posao u Kanadi. Kao sto ste i sami rekli zanatlije su na velikoj ceni tamo i ukoliko uspete da pronadjete posao odavde (sto je jako tesko) vi ste jednom nogom vec u Kanadi. Pozdrav i srecno!

Pozz!

Pozdrav za sve.Mi smo isto zapoceli pre 3 meseca proces,sad cekamo odgovor iz Kanade da li su odobrili job offer.Cena 4000$.Da li su inicijali B.P. i N.D
Da li je tvoja drugarica imala intervju?Pozdrav i samo strpljivo.

Back