Kako do kanade ili use

milan.zurkic

Početnik
Poruka
9
Pozdrav prijatelji.:worth:
Nov sam na forumu ali redovno sam pratio vasa dopisivanja i komentare.
Bio bi jako zahvalan kada bi mi neko poslao sait ili nesto slicno od neke agencije za zaposljavanje ili naravno ako ima neki drugi nacin da se dodje tamo.
Hvala i ziveli.:worth:

Pozdrav prijatelji.:worth:
Nov sam na forumu ali redovno sam pratio vasa dopisivanja i komentare.
Bio bi jako zahvalan kada bi mi neko poslao sait ili nesto slicno od neke agencije za zaposljavanje ili naravno ako ima neki drugi nacin da se dodje tamo.
Hvala i ziveli.:worth:

odgovor na topic ti je "avionom ili eventualno nekim kruzerom" :)
Za Kanadu ne znam ali za US moras imati nesto od:
- firma iz US koja te poziva da radis za njih i za tebe aplicira za H2B vizu (nije ni malo lako jer oni treba da dokazu zasto bas ti a ne neki Amerikanac).
- da si student pa da ides na razmenu studenata ili na usavrsavanje jezika dok radis - popularno se zove "work and travel" to ti je J1 viza ali ona moze biti izdata samo na kraci period.
- turisticki cisto da obilazis znamenitosti to ti je B1/B2 viza
- da investiras u US biznis 100.000$ i vise to ti je E2 viza
- da investiras u US biznis 500.000$ i vise tako dobijas odmah zelenu kartu to ti je EB5
- da posedujes strucna i specificna znanja tipa da imas doktorat EB2
- najprostiji nacin je da te izvuku na lutriji koja se odrzava jednom godisnje i sve je potpuno besplatno i tako dobijas odmah zelenu kartu DV Viza
- da se ozenis

pa ti vidi sta ti odgovara :)

Nikad nisam proverio, da li to podrazumeva i investiciju na berzansko trziste, kao samostalni broker ?

pa to Zakon ne predvidja to tako vec samo kaze da firma u koju se investira treba da bude "aktivna" ali predpostavljam da ako kupis/rentiras neki office space (makar i minimalni) i ako imas prihode godisnje da mozes da se izdrzavas tj da bude 125% vise od poverty line onda je to ok i da ti niko nece praviti problem.

E2 viza traje dokle god ta firma traje i mozes neograniceno da ostanes u US i imas sva ostala prava kao i da si resident. Jedini nedostatak je sto mora da se obnavlja viza jednom godisnje ali to je rutinski bukvalno samo da imas neke prihode.

Pa kako drugacije da dobijem vizu da stignem samo do kanade. tamo bi se snaso nekako mada nemam nikog od prijatelja tamo ali mislim da bi uspeo

Veoma jednostavno, imas studentsku vizu za koju ti odprilike treba oko 20 000 kanadskih dolara, 10 000 da platis skolarinu i 10 000 da im dokazes da imas za trosak u roku od godinu dana, postoje i neke jeftinije varijante sa ESLom, treba se raspitati... Svi ostali nacini su ti skoro nemoguci. Mislis da bi uspeo ? Sta da bi uspeo ? Otisao bi bez papira, i ne bi mogao da se zaposlis nigde bez social insurance number... Uspeo bi da zavrsis u Jane n Finchu premlacen zbog 1000 dolara u dzepu :D ... Salim se ja malo,ali to nije bas tako, odem 10 000 km u PM, i snaso bi se nekako ??? Obavezan kes koji moras da imas ti je odprilike 1200 dolara za povratnu kartu jos 300 dok se isplacas sa papirima u ambasadi i potrosis dok odes do tamo, i jos 3000 je minimum neki koji moras da imas, kad sletis tamo... da te ne bi pojeo mrak za dve nedelje i da molis boga da ces naci negde sljaku na crno.

Back