kako do bugarskog drzavljanstva?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

darko86

Zainteresovan član
Poruka
384
Dragi forumasi,imam jedno pitanje,cuo sam da Bugarska daje dvojno drzavljanstvo bugarima koji zive van matice(uglavnom u okolnim zemljama Srbiji,Rumuniji,Moldaviji...cak imamo primer da je gorancima na Kosovu dala mogucnost da dobiju drzavljanstvo ako se izjasne kao bugari),medjutim,nedavno sam na netu procitao da je pravo dvojnog drzavljanstva dala i makedoncima u Makedoniji,Posto sam pripadnik Makedonske nacionalne manjine i zivim u Srbiji da li bi mozda mogao da dobijem bugarsko drzavljanstvo?Zna li neko nesto o ovome i ima li neko iskustva?

Па ако имају неки конзулат или тако нешто у источној Србији распитај се ту... Чуо сам да дају онима што се изјасне да су Бугари, а нисам сигуран да ли мораш знати њихов језик или мораш доказати да су ти преци били Бугари...

Dragi forumasi,imam jedno pitanje,cuo sam da Bugarska daje dvojno drzavljanstvo bugarima koji zive van matice(uglavnom u okolnim zemljama Srbiji,Rumuniji,Moldaviji...cak imamo primer da je gorancima na Kosovu dala mogucnost da dobiju drzavljanstvo ako se izjasne kao bugari),medjutim,nedavno sam na netu procitao da je pravo dvojnog drzavljanstva dala i makedoncima u Makedoniji,Posto sam pripadnik Makedonske nacionalne manjine i zivim u Srbiji da li bi mozda mogao da dobijem bugarsko drzavljanstvo?Zna li neko nesto o ovome i ima li neko iskustva?
Na ovom linku http://www.yellowpages.rs/sr/ambasada-bugarske/ambasade/1-9-15-9134/firma

mozes dobiti sve informacije pozivajuci brojeve koji su navedeni ili e-mailom. Srecno! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back