kako do antibiotika

mali mici

Aktivan član
Poruka
1.317
pocela bih od pocetka, ali vise ne znam gde je to...
mm se naduje pola lica, od upale zuba, odemo kod stomatologa odradi sta odradi i prepise orvagil D i amoksicilin 500mg, s tim da za amoksicilin ne moze dati recept, nego posalje kod lekara, racunam ja nesto bas da se ne cimam kod lekara kupicu lek,kada ono ne lezi vraze (e tu je negde pocetak), u apoteci ne daju antibiotik bez recepta, cak ni privatnoj, ajde kod lekara po recept, e sada ne moze se kod lekara tek tako, nego fino izaberite lekara, pa zakazite za prekosutra, ali lice, zub otok, pa dobro ajde primice vas dr...taj i taj, mi kod dr kaze e ne moze bez misljenja naseg stomatologa, ajd, sada kod njegovog stomatologa, ali ne on radi tek sutra posle podne,... i sta sada?

pocela bih od pocetka, ali vise ne znam gde je to...
mm se naduje pola lica, od upale zuba, odemo kod stomatologa odradi sta odradi i prepise orvagil D i amoksicilin 500mg, s tim da za amoksicilin ne moze dati recept, nego posalje kod lekara, racunam ja nesto bas da se ne cimam kod lekara kupicu lek,kada ono ne lezi vraze (e tu je negde pocetak), u apoteci ne daju antibiotik bez recepta, cak ni privatnoj, ajde kod lekara po recept, e sada ne moze se kod lekara tek tako, nego fino izaberite lekara, pa zakazite za prekosutra, ali lice, zub otok, pa dobro ajde primice vas dr...taj i taj, mi kod dr kaze e ne moze bez misljenja naseg stomatologa, ajd, sada kod njegovog stomatologa, ali ne on radi tek sutra posle podne,... i sta sada?

Kod nas može da se kupi antibiotik ali se ostavlja ime i prezime stomatologa koji je prepisao terapiju.

ovog puta sam linijom manjeg otpora i kupila "preko veze", ali zar mi treba veza za lek izar treba da bijem za recept, da molim da me primi lekar, ja ovo stvarno ne shvatam... svakog dana sve bolje shvatam onu staru "Samo zdravlja", jer ne daj ti Boze da ti trebaju lekari, cuveni su potome da su izlecili pokojnu Janu, Stanu, Danu....

ja letos u cg u nekoj apoteci kupim kapi za oci sa receptom - 7 evra...sledeci dan u drugoj apoteci vidim te iste kapi 3 evra... vratim se u onu apoteku i pitam kako kod njih 7 a ovamo 3... ona meni objasni, donosila mi i knjigu koliko ih placa i vrati mi pare ali sad nemam recept...posalju me kod nekog privatnika, covek mi ispise recept preko reda, ja mislim sad ce mi naplatiti a on - to je besplatno... bila sam i kod privatnog oftamologa koga sam pola sata ubedjivala da imam krmelj i da ne mogu da ga izvadim i on pizdeo, gledao, kaze - nema nista...na kraju ja pitam koliko kosta a on - nista samo mi se sklanjaj sa ociju ... koliko god da su propisi komplikovani zlo je kad ih ljudi jos vise iskomplikuju iz ko zna kakvih razloga

ovog puta sam linijom manjeg otpora i kupila "preko veze", ali zar mi treba veza za lek izar treba da bijem za recept, da molim da me primi lekar, ja ovo stvarno ne shvatam... svakog dana sve bolje shvatam onu staru "Samo zdravlja", jer ne daj ti Boze da ti trebaju lekari, cuveni su potome da su izlecili pokojnu Janu, Stanu, Danu....

sta smo hteli, to smo i dobili..
ne bi me cudilo da ove godine zatvorom bude kaznjivo odbijanje vakcine protiv gripa koju su uvezli pre par godina i oko koje je izbila afera..

Чуо сам за ово, па кад ми се мајка жалила, а ради се о специфичном леку, замало да одустанем да одем у апотеку. Рекао "народ" не може..
Још ми је мајка рекла да је њу апотекарка, иако је познаје, сумњичаво гледала кад је тражила лек и да ни не покушавам.
Ипак сам ја пробао да дођем до лека и завршио посао у прив. апотекици у Лилију преко пута..
Да ми треба антибиотик против зубобоље, звао бих зубара, питао да ли може Довицин, шта год, отишао у приватну и купио..
Елем, истина је да људи купују НА КОМАД лекове јер су им и са рецептима, партиципацијама, прескупи..у државним апотекама.
Трагедија.

sta smo hteli, to smo i dobili..
ne bi me cudilo da ove godine zatvorom bude kaznjivo odbijanje vakcine protiv gripa koju su uvezli pre par godina i oko koje je izbila afera..

Samo ludaci primaju tu vakcinu protiv gripa....mislim, mogao sam vam i ranije reci, ali sta sad. :lol: Cisto mlacenje pare, a usput dejstvo je sumnjivo...prouzrokuje pre bolest, nego bez vakcine.

Konacno je doslo vreme da antibiotik ne moze da se kupuje kao zvake i bas mi je drago zbog toga.

Ovo stoji, takodje.

ja letos u cg u nekoj apoteci kupim kapi za oci sa receptom - 7 evra...sledeci dan u drugoj apoteci vidim te iste kapi 3 evra... vratim se u onu apoteku i pitam kako kod njih 7 a ovamo 3... ona meni objasni, donosila mi i knjigu koliko ih placa i vrati mi pare ali sad nemam recept...posalju me kod nekog privatnika, covek mi ispise recept preko reda, ja mislim sad ce mi naplatiti a on - to je besplatno... bila sam i kod privatnog oftamologa koga sam pola sata ubedjivala da imam krmelj i da ne mogu da ga izvadim i on pizdeo, gledao, kaze - nema nista...na kraju ja pitam koliko kosta a on - nista samo mi se sklanjaj sa ociju ... koliko god da su propisi komplikovani zlo je kad ih ljudi jos vise iskomplikuju iz ko zna kakvih razloga
Ахаха...једно лето оде ми сочиво у Петровцу, ја очајан, хајде у Будву. Одосмо тамо, нигде сочива у целом граду, каже, морате да наручите, море марш. Контамо, хајде Бар, лучки град, одемо тамо, кад и тамо исти крц, ја се дао у дреку и набависмо преко неког, кад су шверцовали дрогу донесоше и мени из Италије за два дана. Три дана сам ја био ко капетан Кука. Моја грешка што сам тако олако кренуо на пут. Иста ствар ми се десила са течношћу за сочива у Подгорици. Прошетали ме кроз град, срећом није велики, препишаш очас посла и нађосмо у неком блоку..Тамо увек срања, средњи век, али сад знам унапред :)
То је било пре десетак година, верујем да сада имају барем једну радњу оптике у држави, али да функционише..

Postoje za k jer i oni prepisuju sta im padne na pamet blage veze nemaju citaju iz knjiga kako se pise..kako on zna da sam alergican na kapi za oci dok ih nisam stavio i sjebo se a njega zabole..dakle ako on ne snosi odgovornost za taj slucaj kao ni za smrtne onda je logicno da se ne mozemo osloniti ni na koga do sebe

Postoje za k jer i oni prepisuju sta im padne na pamet blage veze nemaju citaju iz knjiga kako se pise..kako on zna da sam alergican na kapi za oci dok ih nisam stavio i sjebo se a njega zabole..dakle ako on ne snosi odgovornost za taj slucaj kao ni za smrtne onda je logicno da se ne mozemo osloniti ni na koga do sebe

Ako je iko imao negativna iskustva za njima - onda sam to ja. Cerkica kada je lezala sa teskom upalom pluca u bolnici, tek treci antibiotik koji su joj dali je delovao, a secam se i scene gde su listali po knjizi i trazili na netu sta da joj daju. I ipak, ne bih generalizovao. Kao u svakoj drugoj struci, imas tu i dobrih i losih medju doktorima. ;)

Bez obzira na to, ne vidim zasto dileje, koje misle da su pametnije od doktora, pa uzimaju zaj*bane lekove preko veze ili na svoju ruku (pa onda u najgorem slucaju naj*bu) ne smatras isto tako budalama....koje jesu, realno gledano.

Da kad im doneses pice znas kako preko reda ulaze..zabole me bre ko radi dobro svoj posao a na prste ruke ako sam ih sreo za zivota..i to je bilo preko veze..nego ne treba niko da se bas zbog pojedinaca kocka sa svojim vec narusenim zdravljem..pre ce farmaceut dati sta treba i objasniti dejstvo..pise lepo na leku i ako je na recept treba se procitati

skoro sam bio u apoteci pre mene je covek trazio da kupi antibiotik.Apotekarka miu je objasnila a mije dobro tako na svoju ruku ,on insistirao kaze ima T i ona mu je dala lek...Izgleda da kako ko funkcionise?

da prave guzvu u cekaonici!

Krajnje licemerno. Ako vec imas takvo misljenje o njima, lepo pocni da se lecim alternativnom medicinom. Kad se razbolis, idi kod nekog vraca, idi u manastir po lekovitu kremu od nekih tamo biljki, sta ti ja znam sta....Nemoj ici kod doktora, ako vec mislis da ti on ne moze pomoci i da samo gubis vreme u cekaoni. ;)

Da kad im doneses pice znas kako preko reda ulaze..zabole me bre ko radi dobro svoj posao a na prste ruke ako sam ih sreo za zivota..i to je bilo preko veze..nego ne treba niko da se bas zbog pojedinaca kocka sa svojim vec narusenim zdravljem..pre ce farmaceut dati sta treba i objasniti dejstvo..pise lepo na leku i ako je na recept treba se procitati

J*biga, ti ocekujes da je doktor vidovit, pa da zna na sta si ti alergican. To je ipak tvoje da mu saopstis, a njegovo je da pita.

Sigurno necu ici na 300 analiza da vidim na sta sam alergican..kapi sam jednom uzeo zbog kompa neki konjuktivitis..i tad kad mi uletela buba u oko nesto sto mi je sjebalo vid totalno..sve sam belo video i probadanje ko nozem..posle sam uzeo proverene oftalmol..al sam se preseko

hvala bogu kod dr nisam bila, ne secam se kad..
ako izuzmem napad kamena u bubregu i urgentni..
i nije mi jasna glupost sa rezervacijom kod ordinirajuceg..
moze da rezervise onaj ko zbog hronicne bolesti ide samo po recept..
a sta ako neko u 3h pop odne dobije visoku T, a njgov dr radio pre podnevnu smenu..sta? da ceka do sutradan?
pa sigurno nece, otici ce sam u apoteku i izbunariti neki lek..
ne kazem da tako treba, nego kazem da nam je sistem nakaradno postavljen!
svaka cast birokrati kome je to bio domet organizacije u zdravstvu!
ljudi ce poumirati bolesni, do dr nece doci, a lekove nece moci da kupe..
eto prirodne selekcije..
cigani, jevreji,srbi i bolesni resice ovu planetu svog prisustva..:roll:
fasizam u rukavicama humanizma!

Back