Kako danas izgledaju glumci iz serije "Alo, alo!"

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.211
Screenshot_6.png

Kako danas izgledaju glumci iz serije "Alo, alo"

Serija "Alo, alo" bila je više od komedije - bila je vremeplov u svet apsurda, šarma i nezaboravnih likova.
Od 1982. do 1992. godine, BBC-jeva satira smeštena u okupiranu Francusku osvojila je srca gledalaca
širom sveta. Danas, više od četiri decenije kasnije, glumci koji su oživeli taj svet nose tragove vremena,
ali i neizbrisiv sjaj svojih uloga.

Gorden Kaye, legendarni René Artois, ostao je upamćen po svom savršenom izrazu panike i šarmu koji
je zračio čak i kad je pokušavao da sakrije padobriste u podrumu. Gorden je preminuo 2017. godine, ali
njegov lik i dalje živi u sećanjima publike.

Vicki Michelle, koja je igrala zavodljivu Yvette, nastavila je glumačku karijeru i danas izgleda elegantno
i vitalno. Pojavljivala se u brojnim britanskim serijama i rado učestvuje u okupljanjima fanova serije.

Richard Marner (Colonel von Strohm), Guy Siner (Lieutenant Gruber), Kim Hartman (Helga), i Arthur
Bostrom
(Officer Crabtree) — svi su ostavili neizbrisiv trag svojim karikaturalnim, ali duboko voljenim
likovima. Neki su se povukli iz javnosti, neki nastavili da glume, a neki su nas zauvek napustili, ali svi su
ostali deo kolektivne televizijske memorije.

Posebno emotivno je sećanje na Robin Parkinsona, koji je igrao Monsieur Ernest Leclerc. Preminuo je
2022. godine u 92. godini, ostavivši iza sebe bogatu karijeru i glas koji je pratio generacije kroz dečje
emisije poput Button Moon.

Danas, kad pogledamo njihove fotografije "nekad i sad", ne gledamo samo lica - gledamo vreme, sećanja
i smeh koji ne stari.
Glumci iz "Alo, alo" možda su se promenili, ali njihovi likovi ostaju sveži, kao da su juče izgovorili:

"Good moaning!"

🌺 🌺 🌺

Britance ne podnosim. Ali ovu seriju i Mućke sam obožavao.
Na nekim način uvijek me fascinira činjenica da poslovičnom hladni i odgojni Britanci (posebno Englezi) imaju smisla za humor i da su snimili neke stvarno kultne humoristične serije..Alo alo, Zvonili ste milorde, Mućke...tu je još serijal Benija Hila, Montipajtonovci, Crna guja, Mr Bean itd

Kada je serija bila premijerno emitovana, u mom rodnom gradu grupa tadasnjih srednjoskolaca se njome toliko bila odusevila da su medjusobno podelili uloge i zayebancije radi nasarali par kukastih krstova na nekim zidovima. Uzbuni se narodna milicija i Udba, pohapsi par njih na par dana, posle dobili zestoka ribanja i ukore pred iskljucenje u skoli... Do dan danas (a sad su ti ljudi vec pred penzijom, mnogi su posle postigli lepe karijere) ostali im nadimci po tim ulogama koje su sami sebi tada dali, znam da komsinicu iz susednog ulaza zovu Helga, a ja sam do relativno skoro mislio da joj je to krsteno ime... :lol:

Tajna... ;)

Kada sam otisao na odsluzenje vojnog roka, jedan decko iz druge cete odmah je dobio nadimak "Rene", jer je zaista na njega podsecao izgledom. Elem, jedno vece pred spavanje u nasoj spavaonici zapocne neko neobavezno cavrljanje o njemu, pa se prenese o celoj seriji, da bi vrhunac veceri bio kada je nas 15orica skoro pola sata zajednicki naglas pokusavalo da se priseti kako se u seriji zove gestapovac koji je Her Flikov pomocnik (tada nije bilo interneta po telefonima da se sve odmah sazna), sve dok upravo mojoj malenkosti iz malog mozga nije sinuo odgovor - Engelbert fon Šmolhauzen.

Back