Kako dalje?

Snoopy2

Početnik
Poruka
7
U zivotu, dok sam bio mladji lako sam nalazio srecu, inspiraciju i sve ostalo sto zivot cini sretnim, bio sam zadovoljan malim stvarima.Trudio sam se da uvijek budem vesel, da pomognem drugima, nikad drugoga nisam vrijedjao barem ne prvi, bio sam vrijedan, trudio se u skoli, imao djevojke, jednostavno zivot mi je bio mnogo drag, nije bio ni tada lagan al sam bio sretan.Sada dok ovo pisem mnogo mi je tesko jer mnoge ove stvari gore kao da su nestale, imam anksiounost, strah od svake sitnice, cak sam anksioznost u dobroj mjeri pobijedio i trudim se da je pobijedim skroz al sem te anksioznosti ja imam i neke glupe komplekse koji me ometaju u zivotu i ne daju mi da budem sretan ili je mene strah da krenem dalje u zivotu.Dodju mi neke ruzne misli da sam slucajno nesto ruzno na netu uradio, da obrisem facebook profil jer sam se nasmijao na neku smjesnu objavu a usput sam listajuci naisao na neku tuznu objavu pa me strah da se nisam nasmijao i na tu objavu a znam da nisam, strah me da slucajno nekoga ne povrijedim, strah me da me Bog kazni ma da znam da nisam zloban i los.Ne znam ja opisati ovu moju anksioznost i ove komplekse ili sta je to vec.Cini mi se da je ovo neki zacarani krug iz kojeg je tesko izaci.Svaka poruka je dobrodosla, hvala unaprijed! :)

Dobrodosao na forum. :)
Sto se anksioznosti tice, kada se pojavila, ima li nekog posebnog razloga ili ne?

Ovo za netu, da li si se nasmejao ili ne, zaista ne treba da te bude briga.
Evo, i ja sam ansksiozan i imam teskoce da se pokrenem, ali znas da trebas da naucis?
Ljudi ne misle o tebi, jer su obicno zauzeti i misle o tome sta ti mislis o njima. :mrgreen:

Tako da, cak i da neko pomisli nesto lose reci sebi "ma ko ga sisa".
Evo i ja mogu da pomislim nesto lose o tebi na osovnu ovog posta (ne mislim, ali primera radi). Da li je moje misljenje bitno? Jesam li ja, ili bilo ko na netu, a i ovako neki preveliki faktor u tvom zivotu?
Odgovor je ne, mi smo nebitni, nase misljenje je nebitno, bitno je samo sta ti mislis o sebi.

U zivotu, dok sam bio mladji lako sam nalazio srecu, inspiraciju i sve ostalo sto zivot cini sretnim, bio sam zadovoljan malim stvarima.Trudio sam se da uvijek budem vesel, da pomognem drugima, nikad drugoga nisam vrijedjao barem ne prvi, bio sam vrijedan, trudio se u skoli, imao djevojke, jednostavno zivot mi je bio mnogo drag, nije bio ni tada lagan al sam bio sretan.Sada dok ovo pisem mnogo mi je tesko jer mnoge ove stvari gore kao da su nestale, imam anksiounost, strah od svake sitnice, cak sam anksioznost u dobroj mjeri pobijedio i trudim se da je pobijedim skroz al sem te anksioznosti ja imam i neke glupe komplekse koji me ometaju u zivotu i ne daju mi da budem sretan ili je mene strah da krenem dalje u zivotu.Dodju mi neke ruzne misli da sam slucajno nesto ruzno na netu uradio, da obrisem facebook profil jer sam se nasmijao na neku smjesnu objavu a usput sam listajuci naisao na neku tuznu objavu pa me strah da se nisam nasmijao i na tu objavu a znam da nisam, strah me da slucajno nekoga ne povrijedim, strah me da me Bog kazni ma da znam da nisam zloban i los.Ne znam ja opisati ovu moju anksioznost i ove komplekse ili sta je to vec.Cini mi se da je ovo neki zacarani krug iz kojeg je tesko izaci.Svaka poruka je dobrodosla, hvala unaprijed! :)

ako hoćeš da ti pomognemo moraš mnogo detaljnije da opišeš svoje životno putešestvije

Anksioznost mi se pojavila (jaka anksioznost) kada sam slomio ruku i onda su mi se pojavili razni strhaovi tipa sta ako slucajno nekoga povrijedim, sta ako me Bog kazni.I ja se nasmijem nekad na to kakve me sitnice muce ali sta da radim, uvijek me nesto sprecava da budem sretan, ako nadjem djevojku strah me da to nije to, dodju misli sta ce biti sutra, sta ako mi se nesto dogodi.Mozda previse razmisljam, ali kako da ne razsmisljam? Ako imam cilj neki u zivotu i ako ostvarim taj cilj bojim se da ce mi se nesto desiti.Dakle sve sto mene muci je glupi idiotski strah.Hvala lollol, pomogao si mi malo.

Ovo poslednje mi deluje kao mali OKP, ili OKP u nastajanju.

Imas opsesivne misli - da ces uraditi nesto u nekom neodgovarajucem trenutku, da ces izgubiti kontrolu nad sobom, a onda ti se javljaju i kompulsivne radnje - gasenje fejsbuka, radjenje ko zna cega, mozda moljakanje bogu ili brojanje sara na tepihu.

Savetujem ti da se obratis psihoterapeutu ili psihijatru i ispricas to sve kao i da kazes da sumnjas da imas OKP. A da si ankxiozan, jesi, i ta anxioznost i jeste u osnovi OKP-a, jer anksioznost pravi opsesivne misli koje se javljaju, pa da bi ih se resila, osoba pravi i kompulsivne radnje. Sve je to neuroza, anksiozno neuroticno stanje.

Ako pustis dugo da te crpi, iscrpeces svoje prirodne psiholoske mehanizme odbrane i postaces depresivan, tj razviti klinicku depresiju.

- - - - - - - - - -

Previse razmisljas.Trudi se da se opustis ili radis nesto.Postavi sebi cilj u zivotu i tezi ka njemu.Ako ne uspijes potrazi strucnu pomoc............

Ne moze da se opusti zato sto razvija, ako vec nije ni razvio OKP u blazem obliku.

Npr znao sam osobu koja je mislila da ako ne kaze glasno svoje opsesivne misli - neko ce doziveti nesto lose (sudar automobila u gradu, udar groma u kucu nekog njenog prijatelja, smrt starije osobe od infarkta) i slicno.

Reci takvim osobama - ne razmisljaj previse, opusti se, je totalno bezvredno + iritira, jer ispada kao da su one krive za to, i kao da mogu to da ne rade, al eto ne trude se dovoljno, a ne da je to zapravo biohemijski poremecaj u glavi i svojevrstan bug izmedju neurona.
Osoba je tu totalno nemocna ako vec samo od sebe nije proslo sa prolaskom kratkorocnog stresa ili traume, i jedino strucnjaci mogu pomoci. Sto se pre javi, izlecenje ce biti lakse i brze.

Anksioznost mi se pojavila (jaka anksioznost) kada sam slomio ruku i onda su mi se pojavili razni strhaovi tipa sta ako slucajno nekoga povrijedim, sta ako me Bog kazni.I ja se nasmijem nekad na to kakve me sitnice muce ali sta da radim, uvijek me nesto sprecava da budem sretan, ako nadjem djevojku strah me da to nije to, dodju misli sta ce biti sutra, sta ako mi se nesto dogodi.Mozda previse razmisljam, ali kako da ne razsmisljam? Ako imam cilj neki u zivotu i ako ostvarim taj cilj bojim se da ce mi se nesto desiti.Dakle sve sto mene muci je glupi idiotski strah.Hvala lollol, pomogao si mi malo.

Paralysis by analysis/ paraliza kroz analizu, cini mi se da te to muci.

Dve budale gledaju kroz prozor
Jedna kaze aj da upalimo tv, drugi kaze ne nije nego ponedeljak, prvi hvala ne ne pusim.

Ili gledaj onog sa jednim okom, ja se okrenem sa jednim okom i kazem kojeg.

Gledaj mrtva ptica, ja pogledam gore, gde gde.

Nasmej se.

Od nasih misli takav zivot kreiramo kakve su nam misli, ili nesto tako ne mogu da mislim ja sam budala sorry.

Ako mislis da globalizacija i dogma sve haraju, iskoristi je za mozak, upoznaj neku juznoafrikanku, i idi ozeni je, ne mora bas juznoafrikanka ali sam cuo da su one ziva kako ono kazu, vatra :-)
Naravno preko neta, ako znas engleski.

Poznam milion ljudi koji su se upoznali putem neta i vencali i sada zive negde pickxxa im matterreina :-D

Ako verujes da neces ispeti verovatno si u pravu, ako verujes da ces uspeti verovatno si u pravu.
Pitanje je u sta verujes!
Kolike su tvoje ambicije da se mozes da poreds sa Suzan Bojl svetcskom pevackom zvezdom, ili nekom drugom samo zato sto je ona zvezda a ti nisi. Pitanje je oce li ti to predstavljati problem da budes bolji od nje, ako nesto hoces to ces i uraditi, ako nesto neces to neces uraditi.

Svet nije sav ruzicas i lep, ne to je veoma gadno mesto, i nije mu bitno koliko si jak i snazan ali udaricete i drzati dole ako to ti dozvolis, ti ja, niko, te nece udariti tako jako kao zivot, ali nije bitno koliko si udaren, bitno je koliko mozes podneti udaraca a da ostanes na nogama... Koliko mozes primiti i da nastavis da se kreces.
Nemoj da te je strah, kukavice to rade, a ti to nisi! Ti si bolji od toga!
Pozdravi majku.

Iz rokijevog istinskog inspirativnig govora obracanju sinu.

Nemoj misliti da ne mozes pogresiri, mozes, ali nemoj pogresiti a da ne napravis jedan korak vise ka uspehu.

Tako sam ja vozio biciklo, sa tri tocka prvo, pa sa dva, pa jednom rukom, bez obadve ruke.
I konacno sada vozim i bez zuba.

To jako boli ali navikavaj se na bol jer to mora da prestane.

Jednostavno to uradi, ne misli na nista, zivot je kratak, niko te se nece secati, ali realno, kroz 500 viduna i tvoja cukununucad ce da umru.
Jednostavno ne misli na nista kada iz cista mira pridjes na ulici jednoj zgodnoj plavusi u prolazu i poljubis je i pozoves na pice, bar ce te osamariti i jednom moras da uspe :-)

Jedbostavno kazi prvoj ribi na koju naletis da je veoma lepa u toj garderobi sto ima, skuknji ili frmericama vrag zna, i pozovi je na pice.
Ti ces biti sreci od mene, jer ja se plasim kada sam budala, ako jednom uspe da cu uspeti i ja, strah od uspeha? I bez pokretanja, strah od jednostavne pomisli da cu usoeti?
Zato verovatno nemam posao devojku, i stan.
Euforija ce biti, ej ljudi, ej ljudi, ja hodam ja hodam. Ma da li je mocuce, ukradose mi auto.

Koliko bi covek morao da bude plemenit zbog necega sto se zove ambicioznost.
Mogao bi da pogledom otkirva i vodu na marsu, a zaista, voda na marsu postoji.

Sto se fice facebooka i ostalog, nemoj da te brine, milion ljudi facebooj svakodnevbo izludjuje, nisi ti unikat, ako se tako ne osecas, bravo za tebe ali svi su unikati sem mene, ja sam cvet, jedan mi je na forumu ovde rekao da sam cvet, moram to postovati.

Svako zivotno doba nosi boljke, ili bojice.

Pogledaj sta drugi ljudi cine pa ajde za njima, ali nemoj da gledas samo sto tvoje oci zele da ti vidis. Potrudi se i da slusas.
Ja tebe ne poznajem brate, ali zamisljam te kao48osmogodisnjaka sa naocaima koga je zena ostavila ili ce tek da ostavi.

Ja nemam posao, devojku, nista.
Ti mozes da pevas, pevas li? Ili da ti ja malo nehebem mamu :-D

Dve budale gledaju kroz prozor
Jedna kaze aj da upalimo tv, drugi kaze ne nije nego ponedeljak, prvi hvala ne ne pusim.

Ili gledaj onog sa jednim okom, ja se okrenem sa jednim okom i kazem kojeg.

Gledaj mrtva ptica, ja pogledam gore, gde gde.

Nasmej se.

Od nasih misli takav zivot kreiramo kakve su nam misli, ili nesto tako ne mogu da mislim ja sam budala sorry.

Ako mislis da globalizacija i dogma sve haraju, iskoristi je za mozak, upoznaj neku juznoafrikanku, i idi ozeni je, ne mora bas juznoafrikanka ali sam cuo da su one ziva kako ono kazu, vatra :-)
Naravno preko neta, ako znas engleski.

Poznam milion ljudi koji su se upoznali putem neta i vencali i sada zive negde pickxxa im matterreina :-D

Ako verujes da neces ispeti verovatno si u pravu, ako verujes da ces uspeti verovatno si u pravu.
Pitanje je u sta verujes!
Kolike su tvoje ambicije da se mozes da poreds sa Suzan Bojl svetcskom pevackom zvezdom, ili nekom drugom samo zato sto je ona zvezda a ti nisi. Pitanje je oce li ti to predstavljati problem da budes bolji od nje, ako nesto hoces to ces i uraditi, ako nesto neces to neces uraditi.

Svet nije sav ruzicas i lep, ne to je veoma gadno mesto, i nije mu bitno koliko si jak i snazan ali udaricete i drzati dole ako to ti dozvolis, ti ja, niko, te nece udariti tako jako kao zivot, ali nije bitno koliko si udaren, bitno je koliko mozes podneti udaraca a da ostanes na nogama... Koliko mozes primiti i da nastavis da se kreces.
Nemoj da te je strah, kukavice to rade, a ti to nisi! Ti si bolji od toga!
Pozdravi majku.

Iz rokijevog istinskog inspirativnig govora obracanju sinu.

Nemoj misliti da ne mozes pogresiri, mozes, ali nemoj pogresiti a da ne napravis jedan korak vise ka uspehu.

Tako sam ja vozio biciklo, sa tri tocka prvo, pa sa dva, pa jednom rukom, bez obadve ruke.
I konacno sada vozim i bez zuba.

To jako boli ali navikavaj se na bol jer to mora da prestane.

Jednostavno to uradi, ne misli na nista, zivot je kratak, niko te se nece secati, ali realno, kroz 500 viduna i tvoja cukununucad ce da umru.
Jednostavno ne misli na nista kada iz cista mira pridjes na ulici jednoj zgodnoj plavusi u prolazu i poljubis je i pozoves na pice, bar ce te osamariti i jednom moras da uspe :-)

Jedbostavno kazi prvoj ribi na koju naletis da je veoma lepa u toj garderobi sto ima, skuknji ili frmericama vrag zna, i pozovi je na pice.
Ti ces biti sreci od mene, jer ja se plasim kada sam budala, ako jednom uspe da cu uspeti i ja, strah od uspeha? I bez pokretanja, strah od jednostavne pomisli da cu usoeti?
Zato verovatno nemam posao devojku, i stan.
Euforija ce biti, ej ljudi, ej ljudi, ja hodam ja hodam. Ma da li je mocuce, ukradose mi auto.

Koliko bi covek morao da bude plemenit zbog necega sto se zove ambicioznost.
Mogao bi da pogledom otkirva i vodu na marsu, a zaista, voda na marsu postoji.

Sto se fice facebooka i ostalog, nemoj da te brine, milion ljudi facebooj svakodnevbo izludjuje, nisi ti unikat, ako se tako ne osecas, bravo za tebe ali svi su unikati sem mene, ja sam cvet, jedan mi je na forumu ovde rekao da sam cvet, moram to postovati.

Svako zivotno doba nosi boljke, ili bojice.

Pogledaj sta drugi ljudi cine pa ajde za njima, ali nemoj da gledas samo sto tvoje oci zele da ti vidis. Potrudi se i da slusas.
Ja tebe ne poznajem brate, ali zamisljam te kao48osmogodisnjaka sa naocaima koga je zena ostavila ili ce tek da ostavi.

Ja nemam posao, devojku, nista.
Ti mozes da pevas, pevas li? Ili da ti ja malo nehebem mamu :-D

Ne razumijem, napises poucne stvari i na kraju zavrsis na primitvan nacin.Pa logicno da me neces zamisliti kao nekog veselog tinejdjera kad napisem moje probleme.

Ne razumijem, napises poucne stvari i na kraju zavrsis na primitvan nacin.Pa logicno da me neces zamisliti kao nekog veselog tinejdjera kad napisem moje probleme.

Postoji, negde oko nas milionce paralelnih univerzuma. Kada se nadjes u jednom od njih, neces vise imati problema.

U svakom od tih svetova tvoji postupci se razlikuju nasuprot od onoga sto radis. I u svakom od njih ima problema, Kud ti problemi vode, i da li uopste i vode, to ne znam. Ali znam ako bi svaki od njih bio isti ti ne bi imao problema.
Tako se i ljudi razlikuju...
Sta ih vodi ka tome...

Moj najveci problem je to sto ne mogu nikako ni kamoli da probam da smuvam radnicu u teratani. Nije ni zgodna ni ruzna.
Ja bi rekao da je pozeljna... ako znate na sta mislim.
A kako, ZJ smuvao zalrosenu ribu u ozb vezi a ja nemogu radnicu u teretani koja ima momka. Valjda ce da raskine, nadam se ne zbog mene, pa cu onda da probam, ili da probam kada raskine zbog mene?
Pozitivno razmisljanje vodi ka uspehu.

Back