Slusajuci price i ispovesti u fruzerskom salonu moje tetke mogu vam reci sledece...
Mlade zene u braku ponekad zadrze detinjarije i razmazenost iako su na drugim oblastima tako samosvesne i nezavisne.Kada takva "ne gledam sebe vec zivim" pravi odnose sa okolinom oni su ponekad jako licno obojeni ili kako psiholozi kazu PROJEKCIJE.
Ovde nije rec o tome da muskarac zeli da ode, vec da ne moze da izdrzi stalne svadje. Iako se to i ranije desavalo , resenje se nalazilo u primirju "pa mi se volimo" sto ce reci nije se resavalo vec se islo na zalog ljubavi.
Posto je to radila zena , sledi da je muskarac taj kod koga je to palilo ,tj. on je voli.
Ipak razumevanje i ljubav kod samosvesnog muskarca nemogu da vecito guse integritet.
Druga varijanta ,ON egocentrik ,meni izgleda mnogo manje verovatna jer on je postavio ultimatum , ona donela resenje , resenje pali , tu nema njega kao egocentrika.
Odakle naglo resenje?
Nije ono naglo sa njegove strane , mozda se ponadao da mu je ultimatum pomalo uspeo, mozda je to zadnja stanica tj.njegova zadnja sansa njoj i deci .
Sa njene strane , imamo prvo subjektivna posmatranja,
zatim malo veci "zort" , samim tim i vishe zelje da stvarno ucestvuje u reshavanju problema, otud je i ideja da iskrenoscu resava problem sasvim NOVA ideja,
zatim je pitanje koliko bi trajao taj njen pokusaj iskrenosti i razumevanja medjusobnih stavova da se nije desila promena ZAPOSLENJE.
Prvo smanjili su kolicinu zajednickog vremena, povecali potrebu odgovornog ponasanja i dogovaranja,
zatim njenu potrebu za paznjom i interakcijama zadovoljava na poslu tako da ga manje gnjavi ,pa je i svadja manje.
Nije porasla njena samosvest , ali je poraslo njeno samopouzdanje i to upravo u interakciji sa okolinom.
Cesto su maliciozne osobe upravo ovakve:
prema okolini tolerantne i posvecene dok prema svojima vrlo grube i razmazene. To je stoga sto su maliciozne osobe ZLOPAMTILA , pa je kiks istorijat veze veliko opterecenje za takvu osobu.
Pri tome maliciozna ne znaci i depresivna.
Zato ce i na mali signal da se stvari stabilizuju , izvrsiti projekciju da je resenje totalno, sto je dobro , jer posle izvesnog vremena ono moze i da postalne dosta obuhvatno pa i totalno.
Pojava VAS ostalih na forumu takodje je znacajna stavka u svemu , jer ona se trudi da ugodi vama jer je za vas ne vezuje nijedna losa situacija , a poverenje postoji (cim se obratila za resenje) tj. tu ste kao njena najbolja drugarica,svez prijatelj.
I na kraju misao da zbog priliva novca ima novu sansu ima pozitivan efekat ka motivaciji za trud,
kasnije ce imati blagi negativan efekat u podizanju nosa doticne.
Nigde nisam video (mozda sam prevideo) o cemu su bile tolike svadje , ali je verovatno da postoje minska polja kod oba ucesnika.
To dali je njoj ekonomska nezavisnost donela samosvest to je projekcija feminista, sigurnost jeste ako je bila uplasena zbog ekonomskog razracunavanja,ali njena sigurnost nece ukloniti uzroke svadja osim u slucaju da usled nesigurnosti nije preterivala u trazenju potvrde svog uticaja na njega.
Ponekad nesigurne osobe vishe traze i kinje nego sigurne tako da je egoista pravi odmor od nesigurnog malicioznog bica.
Cesti slucaj je da se u trenucima devojka trudi i ne shvata sta je poslo naopako , a u trenucima se toliko opusti i onda proradi njen egocentrizam i tad naravno dovede do problema. Ta nezrelost u kontrolisanju ponasanja u odnosima vodi iz detinjstva i neiskustva (odsustva negativnih)
Neki moguci pogledi na pitanje , dali je nagli preokret istinit...
Oprostite za duzinu,ionako sam samo nabrojao uglove...