Kako da vratim ljubav muža

• Začetnik teme Začetnik teme mirka Ns
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima i moje misljenje za -jadnu zenu-iako licnomislim da nije jadna.Mislim da Vasa odluka da se ne razvedete nije ispravna ni zbog Vas ni zbog Vase dece iako se u potpunosti slazem sa prethodnim komentarom(neznam kor.ime)zaista trebate s nim porazgovarati mirno o svemu i postaviti mu pitanja.Tesko je znam,uplaseni ste,mislite resice se ali suvise je komplikovano.
Slazem se da brak treba spasavati ali ne bas po svaku cenu ako nema ljubavi tesko je.
Ako ipak nemate hrabrosti pomirite se sa situacijom i cutite i patite,trece nema,svakodnevne svadje unistavaju i Vas i njega i decu,pa njih najvise.
Ja nemam decu ,u braku sam 5 godina i bogami u krizi sam tj brak je u krizi,razgovarali smo mnogo vise nego u poslednjih pet godina,iskreno smo izneli svoje stavove,pricali i o razvodu i na kraju se slozili da ipak pokusamo da spasimo brak,neznam da li cemo uspeti?Volela bih,nemamo materijalnih problema,mogli bi lepo da zivimo ali ipal pokusacemo da ga spasimo.Mozda malo nepovezano pisem jer sam pod stresom poslednjih mesec.POZDRAV SVIMA

Anonymous:
Iako je tema od pre vise od pola godine, deluje mi zanimljivo. Zao mi je sto moram da se stavim na stranu onih koji su pesimisti po ovom pitanju, ali prosto mi je nemoguce da se neko javi 1.decembra sa strasnim problemima u braku (dugo traju, razvod se pominje), a onda 3.decembra izjavljuje da je sve reseno i da je ona srecna zena?! I to sve zahvaljujuci jednom dobrom i iskrenom savetu ovde na forumu?!
Ili problem nije bio tako velik kako je opisan ili nije stvarno resen vec samo privremeno. Stvarno bih volela da cujem sta se sad desava.

Ne verujem da ćeš čuti!?
I ja se pitam zašto se Mirka Ns više ne javlja.

Ćao svima!Kao prvo da se izvinem svima koji su očekivali moje javljanje.Nisam se javljala i odgovarala iz prostog razloga što sam mislila da je ova tema odavno zatvorena pa zbog toga nisam ni išla na topic "Dom i porodica".Samo da odgovorim svima kojima dugujem moje objašnjenje i zahvalnost,tj.onima koji su mi pružali podršku i iskreno verovali u moje reči.Dakle da počnem:U mom braku je ,hvala Bogu,još uvek sve u najboljem redu.Tome najviše mogu da zahvalim ,verovali vi ili ne,zaista onom iskrenom razgovoru kao i u najvećoj meri mom zaposlenju.Mi smo stvarno sada naučili da iskreno razgovaramo o svemu pa čak i o stvarima koje nisu baš prijatne za čuti.Ali to je zaista recept za uspešan brak,kao i to da žena mora biti zadovoljna sobom i znati šta želi u životu.Ja znam šta želim i sve činim da to i ostvarim.Trenutno sam jako sretna i zadovoljna u svom životu.Imam muža sa kojim se lepo slažem ,decu koja me u potpunosti ispunjavaju kao i posao sa kojim sam više nego zadovoljna.Možete,kao što sam i pre rekla, da mi verujete a i ne morate to je isključivo vaša stvar ali kod mene je stanje zaista tako.Možda je poenta u životu biti zadovoljan malim stvarima i ne očekivati previše.Treba znati uživati u onome što imaš na najbolji mogući način.Takođe treba znati i izboriti se za svoju sreću.Ja sam to znala i uspela ali,zaista moram da priznam,u velikoj meri zahvaljujući vašim savetima i mojo dragoj Živki koju ovom prilikom još jednom pozdravljam.I da vam ne pametujem više sa svojim savetima,osećala sam obavezu da vam se javim i još jednom pokušam da ubedim da vas nisam lagala.Sad,ako vam je teško da u to poverujete ja vam tu zaista ne mogu pomoći!Sve vas puno pozdravljam i želim sve najbolje :P :P

:D Moj savet više za "Jednu ženu" je da je svako kovač svoje sudbine.Najvažnije je znati da li ti voliš svoga muža i da li si 100%sigurna i da ti je ta ljubav uzvraćena.?Ako si sigurna u te dve stvari onda moraš biti spremna na sve kako bi tu ljubav vratila ,ali ako nedostaje jedna od one dve stvari koje sam ti malo pre rekla onda mislim da ne vredi pokušavati.U svakom slučaju želim ti puno sreće,a veruj mi ta sreća će ti biti i više nego potrebna.Toliko od mene puno te pozdravljam i želim sve najbolje. :D

Ne razumem, šta kako?Ako si mislila kako da vratiš ljubav muža ja ti mogu reći za početak pročitaj svih 6 strana ove teme pa pokušaj da uradiš ono što sam ja .Ako si pažljivo čitala ovu temu ja sam Živki detaljno opisivala šta se dešavalo onog dana kada sam se pomirila sa mužem.Zaista ne znam šta bih ti još drugo mogla reći jer sam do sada više puta opisivala kako se sve to kod mene odvijalo.Želim ti sve najbolje i ako imaš još neko konkretno pitanje slobodno pitaj ja ću ti pomoći koliko je u mojoj moći jer znam najbolje kako se osećaš trenutno.Samo moram ti napomenuti da nisam baš najstručnija u rešavanju bračnih problema,mogu samo da ti opišem svoje iskustvo a to sam već uradila.Puno SREĆE!

mirkaNs:
:D Moj savet više za "Jednu ženu" je da je svako kovač svoje sudbine.Najvažnije je znati da li ti voliš svoga muža i da li si 100%sigurna i da ti je ta ljubav uzvraćena.?Ako si sigurna u te dve stvari onda moraš biti spremna na sve kako bi tu ljubav vratila ,ali ako nedostaje jedna od one dve stvari koje sam ti malo pre rekla onda mislim da ne vredi pokušavati.U svakom slučaju želim ti puno sreće,a veruj mi ta sreća će ti biti i više nego potrebna.Toliko od mene puno te pozdravljam i želim sve najbolje. :D

Ovo "spremna na sve kako bi tu ljubav vratila" mi je zasmetalo. Izvini, tu se ne slažemo. Neke granice postoje, bar kod mene.

Pod tim "spremna na sve"sam mislila na to da"u ratu kao i u ljubavi"pravila ne postoje.Ponavljam, moraš znati šta želiš u životu!Ja sam znala možda sam baš zbog toga uspela da vratim ljubav muža.A što se tiče onoga da 100%možeš biti sigurna samo u svoju ljubav sa tim se slažem sa tobom.Ja sam se pogrešno izrazila, tačno je da ne možeš uvek biti 100%sigurna u nečiju ljubav.Pozdravljam te.

jedna žena:
100% biti siguran u nečiju ljubav!? Ne znam, vrlo sam skeptična po tom pitanju.
U svoju ljubav se i možda može biti siguran 100%.
Danas je dan za prelistavanje glupih tema...
Pa kako to "Mirka" "vraca" ljubav u koju je 100% sigurna?!
Aman ljudi... u zivotu je malo sta crno ili belo...
Ne mogu da verujem da neko sedi besposlen i smislja gluposti!
Doduse citanje... neki put ume da bude zabavno... :lol:

argonaut:
Vrlo :lol: :lol: :lol: Otidji na temu o... ja se slatko ismijao, a ovu me mrzilo da citam od pocetka ima previse stranica, jel se isplati?!
Ps imas i jednu savrseno ludacku na ZK o naprsloj komsinici..... :shock: :lol: :lol: :lol:

Ali ja stvarno ne mogu da verujem da je neko toliko besposlen i pri tome dovoljno lud i nemastovit za ttoliku kolicinu besmisla i gluposti!
Doduse, cemu bi se mi smejali?!
:lol: :lol: :lol:

Zapravo vi se nikad niste voleli. Biliste zaljubljeni, a to je velika razlika. Zaljubljenost je vremenom nestala, i sa njom slatki snovi.
Vasa DECA najvise pate iako to mozda nepokazuju. Vi i vas muz morate pokazati odredjenu dozu emotivne zrelosti kako bi decu sacuvali od novih STRESOVA.

Slusajuci price i ispovesti u fruzerskom salonu moje tetke mogu vam reci sledece...

Mlade zene u braku ponekad zadrze detinjarije i razmazenost iako su na drugim oblastima tako samosvesne i nezavisne.Kada takva "ne gledam sebe vec zivim" pravi odnose sa okolinom oni su ponekad jako licno obojeni ili kako psiholozi kazu PROJEKCIJE.
Ovde nije rec o tome da muskarac zeli da ode, vec da ne moze da izdrzi stalne svadje. Iako se to i ranije desavalo , resenje se nalazilo u primirju "pa mi se volimo" sto ce reci nije se resavalo vec se islo na zalog ljubavi.
Posto je to radila zena , sledi da je muskarac taj kod koga je to palilo ,tj. on je voli.
Ipak razumevanje i ljubav kod samosvesnog muskarca nemogu da vecito guse integritet.
Druga varijanta ,ON egocentrik ,meni izgleda mnogo manje verovatna jer on je postavio ultimatum , ona donela resenje , resenje pali , tu nema njega kao egocentrika.
Odakle naglo resenje?
Nije ono naglo sa njegove strane , mozda se ponadao da mu je ultimatum pomalo uspeo, mozda je to zadnja stanica tj.njegova zadnja sansa njoj i deci .

Sa njene strane , imamo prvo subjektivna posmatranja,
zatim malo veci "zort" , samim tim i vishe zelje da stvarno ucestvuje u reshavanju problema, otud je i ideja da iskrenoscu resava problem sasvim NOVA ideja,
zatim je pitanje koliko bi trajao taj njen pokusaj iskrenosti i razumevanja medjusobnih stavova da se nije desila promena ZAPOSLENJE.
Prvo smanjili su kolicinu zajednickog vremena, povecali potrebu odgovornog ponasanja i dogovaranja,
zatim njenu potrebu za paznjom i interakcijama zadovoljava na poslu tako da ga manje gnjavi ,pa je i svadja manje.
Nije porasla njena samosvest , ali je poraslo njeno samopouzdanje i to upravo u interakciji sa okolinom.
Cesto su maliciozne osobe upravo ovakve:
prema okolini tolerantne i posvecene dok prema svojima vrlo grube i razmazene. To je stoga sto su maliciozne osobe ZLOPAMTILA , pa je kiks istorijat veze veliko opterecenje za takvu osobu.
Pri tome maliciozna ne znaci i depresivna.
Zato ce i na mali signal da se stvari stabilizuju , izvrsiti projekciju da je resenje totalno, sto je dobro , jer posle izvesnog vremena ono moze i da postalne dosta obuhvatno pa i totalno.
Pojava VAS ostalih na forumu takodje je znacajna stavka u svemu , jer ona se trudi da ugodi vama jer je za vas ne vezuje nijedna losa situacija , a poverenje postoji (cim se obratila za resenje) tj. tu ste kao njena najbolja drugarica,svez prijatelj.
I na kraju misao da zbog priliva novca ima novu sansu ima pozitivan efekat ka motivaciji za trud,
kasnije ce imati blagi negativan efekat u podizanju nosa doticne.

Nigde nisam video (mozda sam prevideo) o cemu su bile tolike svadje , ali je verovatno da postoje minska polja kod oba ucesnika.
To dali je njoj ekonomska nezavisnost donela samosvest to je projekcija feminista, sigurnost jeste ako je bila uplasena zbog ekonomskog razracunavanja,ali njena sigurnost nece ukloniti uzroke svadja osim u slucaju da usled nesigurnosti nije preterivala u trazenju potvrde svog uticaja na njega.
Ponekad nesigurne osobe vishe traze i kinje nego sigurne tako da je egoista pravi odmor od nesigurnog malicioznog bica.

Cesti slucaj je da se u trenucima devojka trudi i ne shvata sta je poslo naopako , a u trenucima se toliko opusti i onda proradi njen egocentrizam i tad naravno dovede do problema. Ta nezrelost u kontrolisanju ponasanja u odnosima vodi iz detinjstva i neiskustva (odsustva negativnih)

Neki moguci pogledi na pitanje , dali je nagli preokret istinit...
Oprostite za duzinu,ionako sam samo nabrojao uglove...

mirka Ns:
:oops: Imam veliki problem i ne znam kako da ga rešim.Znam da ćete mi vi pomoći jer već duže vreme pratim skoro sve teme na forumu.Zaista ste sjajni.Svi vi koji se javljate i pomažete svojim savetima vraćate mi veru u ljude.Sada vas molim da i meni tako pomognete a verujem da hoćete.Inače moj problem je u tome što moj muž želi da se razvede od mene(bar tako kaže).Ja iskreno mislim da samo želi da me uplaši i to mu uspeva.Imamo dvoje divne dece koje se plašim da ću izgubiti prilikom razvoda pošto nemam posao.Ako izgubim decu umreću,jer su mi oni sve što imam i do sada sam samo za njih živela jer sam dugo čekala da ih dobijem.Kako da vratim ljubav muža da bude kao pre.Mi još uvek živimo u istom stanu jer ni jedno od nas nema gde da ode,ali taj život za mene predstavlja pakao jer ne spavamo u istom krevetu,ne donosimo zajednički odluke u vezi dece i njihovog školovanja.Jednostavno on radi šta hoće i mene potpuno ignoriše.Ja ga još uvek volim mada mi on to ne veruje, ne znam iz kojih razloga.I da,nisam vam rekla da smo u braku 15 godina i verovatno se ta ljubav ohladila zbog svih problema kroz koje smo prošli jer smo morali sami da odgajamo blizance i to sa jednom platom i bez pomoći roditelja.Da vas ne bih gnjavila više pomozite mi svojim savetima kako da ponovo pridobijem ljubav muža jer mislim da još uvek ima nade za nas i naš brak. :( :( :oops:

A što ne probaš "malo da baciš čini" na njega - znaš ono -vračare i tako to. To rade sve jadnice... FUJ!!!!...:twisted:
Ja bih sve takve na lomaču - bez suđenja :twisted:

Back