Kako da unosim i ispisujem podatke u C#, kao u C-u scanf...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako da unosim i ispisujem podatke u C#, kao u C-u scanf...?
Hvala,Console.Write("Poruka"); //printf
string s = Console.ReadLine(); //scanf
Hvala,
Šta je get, set i void?
Uzeo sam primer iz one skripte mala škola programiranja C# nešto mi nije jasan primer i čini mi se da se ovo lakše radi u C i C++:
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Matematika M = new Matematika();
Console.WriteLine ( M.Zbir (3, 4) );
Console.WriteLine ( M.Razlika (8, 2) );
Console.ReadKey();
}
class Matematika
{
public double Zbir(double A, double B)
{
return A + B;
}
public double Razlika(double A, double B)
{
return A - B;
}
}
Ako možeš ovaj primer da mi objasniš, i prilikom kompajliranja mi javlja grešku na ovoj zadnoj uglastoj zagradi?
int Funkcija()
{
int nesto = 0;
return nesto;
}
void Funkcija()
{
int nesto = 0;
}
class Program //Klasa Program
{
static void Main(string[] args) //Ulazna Funkcija/Metoda
{
Matematika M = new Matematika(); //instancira se klasa Matematika u objekat M, znaci sada M ima polja koja se nalaze u klasi Matematika
Console.WriteLine ( M.Zbir (3, 4) ); //Ispisi zbir 3 i 4, kao sto vidis ovde je napisao M.Zbir(3,4), znaci metoda unutar klase Matematika koja se zove Zbir zahteva unos dva realna broja tipa double
Console.WriteLine ( M.Razlika (8, 2) );//Ispisi 8-2
Console.ReadKey(); //Zahteva se unos sa tastature da bi se izaslo iz programa, slicno kao u C getch();
}
class Matematika //Klasa Matematika
{
public double Zbir(double A, double B)
{
return A + B; //vrati vrednost zbira 3 i 4
}
public double Razlika(double A, double B)
{
return A - B; //vrati vrednost razlike 8 i 2
}
}
}
Hvala na objašnjenju uspeo sam da rešim samo umesto Consle.W... ide System.Console.Write... Interesujeme pošto vidim da se razumeš dosta u programiranje. Koliko je perspektivno učiti C#, za aplikativno programiranje, vidim da čak može da se i za mobilne telefone prave aplikacije kako za android tako i windows phone. Mene konkretno interesuje programiranje aplikacija za mobilne telefone, a pošto sam učio u školi C, C++ logično mi je bilo da pređem na C# pa na Javu. Šta misliš...
A jel možeš da mi objasniš video sam neki tutorijal u vezi klase.
Kada u solucionu na add dodajem klasu kao zasebni fajl, class Učenik pa ime, prezime, godina, pa sada ime i prezime stvaim public znači javno a godina private, zašto nekada to radimo kao zasebni fajl a nekada u okviru jednog koda kao gore u primeru i šta u suštini predtavlja javno i privatno u kodu?...
Šta je ovo u kodu?
StreamReader sr = new StreamReader();
StreamWriter sw = new StreamWriter();
Izvini što smaram ali me ovo sada dosta interesuje imjoš uvek u literaturi i na internetu nemogu da neđem dobro objašnjenje za instanciranje... Da li bi mogao malo da mi pojasniš?
Wrong, došao sam do primera sa SQL bazama, nije mi jasno, vidim da u VS ima opcija na add za dodavanje SQL baza a u primeru postoji SQL Server Managment Studio Express. Da li je potrebno da se skine i dodatno instalira ili dovoljno da se pomoću ovog dodavanja direktno iz VS završi posao? Konkretno nije mi jasno da li pored VS treba da se instalira ovaj SQL server?