Kako da ubedim roditelje da uzmemo psa?

Htela bih da kupim labradora(to sam vec odlucila),ali nikako ne mogu da ubedim roditelje da je to pas koji je veoma zahvalan i moze da se drzi u stanu.Jel moze neko da mi pomogne?

ja mislim da ti trebas lepo prici roditeljima i lepo reci i objasniti zasto zelis psa zasto bas tu rasu....i objasni im da ces ti voditi racuna o njemu...da vec velika i mozes da nosis tu odgovornost.....mozes isto da im pokazes slike ili ako neka tvoja drugarica ima tog psa onda i ona moze da kaze nesto u korist te rase i u koristi naravno tebi.....srecno....i javi kao bilo.....:):);)

Vidi tako sam i ja molila roditelje da uzmemo psa u stanu,moja baba i moj deda su mi dali kucu kada je on dosao kod mene sve je bilo normalno.Ali kad sam se probudila ujutru nasla sam po stazi razmazano g* * * o!U pravu su ljudi koji govore nije pas za stan ja sama koja toliko volim zivotinje,pse i sve to tako sam to shvatila!Ali ako ti hoces,drzim ti palceve!

To je sasvim normalno.ja skoro 2 nedelje nisam spavao dok sam ga naucio da vrsi nuzdu napolju.ako imas dvoriste iznosi ga u dvoriste posle svakog jela,a ako imas park nemoj ga jos voditi mali je.mora da primi revakcinu prvo

pa svako shtene u pocetku obavlja nuzdu gde ne treba....
tek sa nekih 5 meseci starosti pocinju manje da vrse nuzdu u stanu,a vise napolju....
to nije razlog za nemanje psa,to je samo izgovor i lenjost....ljude mrzi da idu za psom i brisu i ribaju....
ali kada taj period prodje,pas ce trpeti dok ga ne izvedete napolje...
sta sad,ja ne treba da rodim dete zato sto dete ne zna ni da ide u vc,ni da hoda,ni da prica,a mene recimo mrzi da ga sve to uchim,da se budim nocu dok beba vristi od grcheva,da mu menjam pelene,itd....
kada se nesto zaista voli,onda postoji i spremnost da se istrpe negativne stvari koje ce kad tad proci,samo treba imati volje i strpljenja....
Moj komshija(budala) je kupio labradora i kada je otkrio da to stene staro dva meseca piski i kaki po kuci,on ga je frljno iz kuce i vratio ga onome od koga ga je uzeo....a sta je ocekivao,da pas nikada ne piski i ne kaki ili mozda da ce da ode lepo i sedne na vc sholju i olaksa se????
gluposti...
znaci ako volis zivotinje,onda ti ne smeta sto moras da brises non stop dok su mali...

Pas coveku pruza zadovoljstvo vise od 10 godina,a za psom se riba samo nekoliko meseci!!!!!!!!!
Onaj ko to ne moze ili nece ne treba ni da ima psa! Ako te mrzi da za psom pokupis kaku ili sta vec znaci da ne volis dovoljno pse da bi se zrtvovao zbog njega.

Ako neko zeli psa,a pri samoj pomisli da ce pas vrsiti nuzdu u kuci pocne da se dvoumi neka ga jednostavno ni ne uzima.
Pa za bilo kojom zivotinjom u kuci mora da se cisti,psi su jos i najlaksi,jer sa njima preguras sve to u prvih par meseci i posle si miran,a za macama i glodarima moras stalno da cistis ceo njihov zivot.

pa i ljudima opada kosa,nekima smrde noge,ili im smrdi znoj,pa ih njihovi ukucani ne teraju da spavaju napolju u kucici vezani na lancu....znachi onaj ko hoce da drzi psa u boxu ili na lancu,taj bolje da ne uzima psa i neka se ubije odmah,nije zasluzio da zivi....izuzev ako je pas po prirodi neki agresivan i onda mora da mu se ogranici kretanje,mada bih ja takvog psa pre uspavala nego da ga vezem ili strpam u kavez.
I meni je smetalo dok sam zivela sa burazerom sto on ostavlja podignutu dasku na wc sholji,pa ga nisam izbacivala napolje.....
Ljudi su uvek bili veci smarachi od zivotinja,po meni....zivotinji ne mozes da objasnis zasto da na primer ne grize tepih,vec vremenom ona sama prestane to da radi....dok ljudima koji bi trebali da shvate nesto kada im objasnjavas,oni kao magarci,tvrdoglavi,nece....e to mene smara,a ne sto mi stene piski po tepihu ili sto su mi dlake po celom stanu...ja lepo usisam pa nema dlaka,svaki drugi dan usisivac u ruke i resen problem,mene to ne mrzi(zapravo,uzasno me mrzi,ali ja tu cenu sa zadovoljstvom placam)

OK!Sada da vas pitam nesto!Tata planira da kupi kavkazkog ovcara,ali ja bih da uz njega dovedemo dzekija,mog mesanca,sa sela pa da imamo dva psa,ali on nece,kaze da on ide svuda po selu i da je postao prava dzukela,ali ja mu govorim da mi ako ga uzmemo on ce se prilagoditi,ali on kaze da bi dzeki poludeo kada bi bio zatvoren!Sta da radim?

OK!Sada da vas pitam nesto!Tata planira da kupi kavkazkog ovcara,ali ja bih da uz njega dovedemo dzekija,mog mesanca,sa sela pa da imamo dva psa,ali on nece,kaze da on ide svuda po selu i da je postao prava dzukela,ali ja mu govorim da mi ako ga uzmemo on ce se prilagoditi,ali on kaze da bi dzeki poludeo kada bi bio zatvoren!Sta da radim?

ne znam............mozda bi se on prilagodio sa nowim drugarom..........probaj pa cesh vidjeti

znam da je tema stara ko grcka, al bilo mi je bzv da otvaram novu kad ova vec postoji...ugl ja imam problem i sad se dvoumim :
Zeljela bih da uzmemo psa, al nisam sigurna da znam kolika je to obaveza..ne bih voljela da ga uzmemo pa da poslije mjesec dana to postane mucenje za sve i da ta jadna zivotinja se ispati i poludi...zelim da ima normalan i zdrav zivot..jer nemam namjeru da ga uzimam iz svog hira ako ne mogu da mu pruzim sve sto mu je potrebno...
Imamo kucu, i dvoriste, (ali koje mozemo da koristimo samo uvece)...setnja mi nije problem, kao ni hrana ni kupanje..jedini problem je ciscenje poslije zivotinje...Kolika je to obaveza?!koliko oduzima vremena, i da li to moze da obavlja osoba koja ide u skolu, koja treba da uci popodne, hoce da izadje i da ima vremena za sebe?e, i koliko je zeznuto drzat psa u kuci?koliko vremena mu posvetite tokom dana?strah me da cu reci jedan dan da ja to ne mogu, i sta onda treba sa jadnom zivotinjom???...ja stvarno imam i zelju i volju, al nisam sigurna da sam dovoljno odgovorna za to....:|

Pa ja nikada nisam imala psa u kuci,ali imam poznanike koji jesu.Oni nevole da su dugo sami,tako da ako nema ko da bude sa njim dok si ti u skoli ili u gradu onda je mozda bolje da ga neuzimas.Ali opet to zavisi od psa.Neki se naviknu pa celo prepodne budu sami ali opet je drugacije kada je pas sam u dvoristu i kada je sam u kuci.Ako bi ga redovno setala nebi imala problema oko obavljanja nuzdi a onda ti jedini problem preostaju dlake.Meni na primer ne smetaju toliko dlake u kuci,ali mozda tebi da.Trebala bi svakodnevno da ga cesljas i da pokusas da ga naviknes da se ne penje po namestaju.A sa tepiha je moja tetka s vremena na vreme skupljala dlake onom sirokom selotep trakom.Moji su uzeli usisivac koji ima na onoj papucici neki deo kao sto skuplja dlake i stvarno ih pokupi,bar macije.Ako ima ko da bude sa njim dok si u skoli onda je ok a kad se vratis iz skole mozes da ga prosetas pa na ucenje.A uvece kada izlazis njega pustis u dvoriste posto kazes da ti je na raspolaganju uvece.Ako stvarno volis pse i ako stvarno mislis da mozes da mu pruzis ljubav(koja je najvaznija)onda ga zmi.

hvala!!!a uvjek je neko po kuci tako da ne bi morao ostajati sam...jao ne mogu se sjetit kako se rasa zove, ugl gledala sam da uzmem malog,sa kratkom dlakom...receno je da je kucni..samo to mi je jos problem..nisam sigurna koliko bi moji prihvatili da je u kuci posto su imali iskustva....uz redovno ciscenje, i odrzavanje i psa i boxa, da li box i dalje ima onaj nepijatan miris (prirodan miris zivotinja)?

Kao prvo, moram da te pohvalim što razmišljaš unapred. Većina tvojih vršnjaka (pretpostavljam da ideš u srednju) jednostavno izadje sa stavom ‚‚BUM! Ja hoću psa!" Pogledaj malo teme Nega i Kako naučiti štene da... Sve u svemu, prelistaj sve teme koje bi mogled a ti budu od koristi (dodaj još i Ishranu na spisak) i proceni da li si spremna i za kakvog psa. Ako je u pitanju mali pas, pretpostavljam da box nije dobro rešenje za njega jer im treba mnogo više... Čekaj, šta sam htela da kažem? Da! Mnogo više troše energiju i mnogo se brže hlade pa im iz tog razloga ipak treba obezbediti boravak u kući. Možda misliš na patuljastog pinča? Oni su mali i izgledaju kao umanjena verzija dobermana. Ili na čivavu? I oni su jako slični, još manji od pinčeva. Ni jedna od te dve rase ne podnosi dugu samoću i boravak napolju.

jos smo u fazi ubjedjivanja i skupljanja razloga za i protiv...gledali smo nesto po enciklopedijama, i mislim da smo naisli na nesto ovako
faca-th.jpg

a ako je to taj onda nam i njegove osobine i karakter sasvim odg.....rasu cu prepustiti bratu i ujaku(posto je vec imao psa)....mene interesuje koliko vam mjesecno izadje hrana za psa?mislim samo na onu kupovnu....
.....jao ja se jos premisljam...strah me da preuzmem obaveze, i onda ako poslije to ne budem uspjevala stizat???pokusala sam da napravim plan i sve mi se fino poklapa sa vremenom...jedino jos da vidim da li mi materijalno odg....koliko godisnje vam godisnje izadju racuni, i da li su oni konstantni ili zavise od godisnjeg doba, mjeseca...?

Cena hrane zavisi od toga koliko pas pojede,a to opet zavisi koju rasu imas.ja imam labradora koji je star 9 meseci i prosecno sam na hranu trosio mesecno 50-tak eura.Tu su ti jos i zezalice,vitamini i tako to.Ali manje rase mnogo manje jedu i njima nisu ocajnicki potrebni kalcijumi jer nemaju problema sa dispalzijom(bolest kukova i laktova kod pasa).

jos smo u fazi ubjedjivanja i skupljanja razloga za i protiv...gledali smo nesto po enciklopedijama, i mislim da smo naisli na nesto ovakoPogledajte prilog 36401

a ako je to taj onda nam i njegove osobine i karakter sasvim odg.....rasu cu prepustiti bratu i ujaku(posto je vec imao psa)....mene interesuje koliko vam mjesecno izadje hrana za psa?mislim samo na onu kupovnu....
.....jao ja se jos premisljam...strah me da preuzmem obaveze, i onda ako poslije to ne budem uspjevala stizat???pokusala sam da napravim plan i sve mi se fino poklapa sa vremenom...jedino jos da vidim da li mi materijalno odg....koliko godisnje vam godisnje izadju racuni, i da li su oni konstantni ili zavise od godisnjeg doba, mjeseca...?

Ako nisi svesna da obavezu mozes preuzeti na sebe,nemoj ni uzimati psa!!!!!!!

Cim se ti jos premisljas znaci da nisi toliko odgovorna da preuzmes brigu o necijem zivotu.

jeste vilus,ali bar je dovoljno odgovorna da prvo ispita sve pa onda da odluchi a ne da ga uzme pa da ga da nekome kada shvati da joj ne odgovara.
pre nego sto su moji uzeli naseg prvog psa,velikog snaucera, oni su se isto tako premishljali i raspitivali o psima i na kraju su odluchili da ipak uzmu psa...
ta kuja je sa nama bila 13 ipo godina....

jeste vilus,ali bar je dovoljno odgovorna da prvo ispita sve pa onda da odluchi a ne da ga uzme pa da ga da nekome kada shvati da joj ne odgovara.
pre nego sto su moji uzeli naseg prvog psa,velikog snaucera, oni su se isto tako premishljali i raspitivali o psima i na kraju su odluchili da ipak uzmu psa...
ta kuja je sa nama bila 13 ipo godina....

Doduse,ja nikad u zivotu nisam uzimala svog prvog psa,pa ne znam bas kako je to,ali mislim da ako nesto stvarno zelis ne moras da se premisljas toliko. Kad zelis psa ne treba nista da ti bude tesko.

Mozda i nisam u pravu jer,kazem,nikad nisam uzimala svog prvog psa. Kad sam rodjena moji su vec imali psa,a posle i mnoge druge zivotinje,pa je meni valjda ta obaveza normalan zivot a ne neka novina.

A sto se finansija tice,ja ti ne mogu reci koliko godisnje trosim na pse jer ih je troje a i nikad nisam razmisljala o tome,ali znam da je to mnogo para.
Evo ovako,dzak hrane od 18kg mi traje mesec dana a kosta 4000,00; vet dolazi na svaka 3 meseca,isto najmanje 4000,00; vanredne posete veterinara ne racunam;povodce i ogrlice cesto menjam,a tu su i grickalice,igracke,prostirke,transporteri,higijena,i najbitnije vreme provedeno sa psima.

Sve u svemu MNOGO para treba za odgoj zdravog psa!

Back