'Zrtvovanje' ce postajati u slucaju da je on recimo neki hiperaktivni tip koji se bavi raaznim aktivnostima(van uobicajenih), koje ona recimo ne bi mogla pratiti. Ili pak ako je neko ko ne moze da podnese neciji hendikep, a posebno hendikep te vrste. U tom slucaju ce on to doziveti kao 'zrtvovanje', 'odricanje', jer ce to biti njegov ugao gledanja na situaciju, njegov dozivljaj situacije, dozivljaj 'zrtvovanja'. I ok, legitimno je da neko ne moze to i ne zeli to. Al to bi vec bio njegov problem, a ne njen. U tom slucaju, bilo bi bzvz da zapocinje nesto. Mada koliko sam ja razumeo napisao je da mu se dopada ta devojka da je smatra lepom, privlacnom, znaci ne smeta mu. I to je dobar znak, jer pokazuje da nema odbojnost ni predrasudu(s obzirom da vecina ljudi ima). Mada pogresice, ako joj prilazi samo zato sto pretpostavlja da je ona 'slaba', 'nesigurna', ili 'usamljeno ocajna'(to uopste ne mora biti slucaj), jer vec sam napisao moze se destiti da ona recimo ne bude zainteresovana. A moze se dogoditi da ona vec ima momka. Ili da ga odbije kao sto bi to recimo ucinila i neka zdrava prava. Iz licnog iskustva mogu reci da su zene sa hendikepom jednako zahtevne kao i sve druge, zahtevne i probirljive. Uopste ih nije jednostavno smuvati. Na neki nacin zabluda je kada se veruje da ljudi sa hendikepima, posebno zene sa hendikepom spadaju u ono 'daj sta das'. Cak i kada je osoba najusamljenija, ne ide to bas tako olako. Sto se tice 'zrtvovanja', u onim osnovnim zivotnim svakodnevnim bazicnim aktivnostima(ukljucujuci i seks) mislim da i nece biti nekog narocitog zrtvovanja. Naravno, treba ce oboje da se prilagode, ali sad...ako je i sama pomisao na prilagodjavanja izmedju dvoje ljudi u vezi, sinonim za 'zrtvovanje', onda bi mogli reci da fakticki u svakoj vezi postoji neki oblik 'zrtvovanja'. Naravno, ne tvrdim da je veza sa OSI identicna vezama drugih ljudi, ali nije uvek ni toliko razlicito. Odnosno, ne mora uvek biti, zavisi od slucaja do slucaja. Ne mora biti toliko strasno. Ok, slepi ljudi imaju mozda jedan od najtezih hendikepa, no opet... ima ruke i noge, intelekt, razum, obrazovanje, ima ljudski kvalitet(navodim samo moguc primer), zatim verovatno, najverovarnije ima druge funkcije dobre kao i funkcije drugih cula, zatim moze imati seks..itd Takodje, polazeci i od vlastitog zivotnog slucaja(takodje sam OSI), a Poznajuci i razne ljude sa raznim hendikepima(izmedju ostalog i slepe) znam da se sa hendikepom ipak Moze funkcionisati i solidno, prilagodljivo, cak i kada je stanje otezano. A vrlo cesto moze i sa malo tudje pomoci, ili pak i bez icije pomoci. Ok, sve zavisi od slucaja do slucaja, ali nije nuzna uvek neka strasna zrtva druge strane. Mada..sve zavisi sta je za koga zrtva i kako ko posmatra taj pojam. Po mom misljeju, ako i kada se Voli Iskreno onda se to i ne dozivljava kao zrtvovanje. Al, ok, mozda je ovo suvise idealisticko sanoviste. Ako je on tu devojku video na ulici, ako je vidja u gradu, onda znaci krece se ona sama, zapravo najverovatnije uz pomoc stapa za slepe ili mozda ima i onog istreniranog psa(vodica za slepe), uz stap. Znaci, ako se krece sama po gradu po ulici, onda njoj verovatno ni ne treba neka njegova narocita pomoc(fizicki), znaci da je savladala da se osnovno brine o sebi. A to bi trebalo biti dovboljno(barem po mom misljenju) za obican, najobicniji zivot. Bez neke velike zrtve(sa njegove strane prema njoj). Ali, kao sto rekoh, pod uslovom da on nije neki hiperaktivan tip i da od nje ne ocekuuje ne znam sta. Zato, slazem se da treba 101% da Razmisli pre nego sto udje u vezu. I zbog njega samog, ali pre svega zbog Nje. Podrzavam ga da pokusa(generalno Uvek takve veze Podrzavam), jer mislim da to moze biti lepa veza, cak lepsa i posvecenija(emotivno) nego sa nekom drugom devojkom. Ali, prvo neka dobro razmisli, neka pusti sebi vreme da se zblize da je upozna, da se upoznaju. Doobro da se upoznaju. Da posle ne bi iz veze bezao uz svakakve izgovore i opravdanja, ako recimo shvati da to mozda i nije za njega. I tako joj mozda slomi srce, povredi je. Ako pak zeli samo seks kombinaciju, i to je ok, mozda ce i ona zeleti samo to. Jer, svi smo ljudi i Svakom je seks dobrodosao. Samo..ne treba da u njoj gleda neki 'bespomocni objekt' vec Zensku Osobu, Devojku, osobu koja mu se svidja. Dakle da je tretira normalno, kao i svaku drugu.