Kako da shvatim šta zapravo hoću?

MudriStoik

Obećava
Poruka
53
Shvatio sam da zapravo ne znam šta želim i šta zapravo hoću. Mislim da je to moj glavni problem. Znam da nisam jedini sa tim problemom, ali to mi ne znači ništa i ne može da me uteši.

Imam dosta "želja" ali nisam siguran da li su to uopšte moje želje ili sam ih negde usput pokupio ili su nečije tuđe želje.

Kako da shvatim koje su moje istinske želje i aspiracije i kako da shvatim šta zaista zaista zaista hoću/želim?

Kako shvatiti šta hoću u današnjem moru distrakcija, dezinformacija i svih mogućih izbora koje danas imamo?

Mislim da je ovo pitanje važno, jer sve dok ovo ne rešim, vrteću se u krug.

Shvatio sam da zapravo ne znam šta želim i šta zapravo hoću. Mislim da je to moj glavni problem. Znam da nisam jedini sa tim problemom, ali to mi ne znači ništa i ne može da me uteši.

Imam dosta "želja" ali nisam siguran da li su to uopšte moje želje ili sam ih negde usput pokupio ili su nečije tuđe želje.

Kako da shvatim koje su moje istinske želje i aspiracije i kako da shvatim šta zaista zaista zaista hoću/želim?

Kako shvatiti šta hoću u današnjem moru distrakcija, dezinformacija i svih mogućih izbora koje danas imamo?

kad napunis 12 godina bice ti prilicno jasnije sve

Huh to je dobro pitanje. Možda da utvrdiš prvo šta ti najviše smeta u životu, te da onda otkriješ šta je suprotno tome. Taj dio je malo teži.

Evo na primer meni smeta gradski život bukvalno sve od gužve saobraćaja do nezanimljivih ljudi, meni to sve u cjelini ne odgovara.
Suprotno gradskom životu je seoski život to jest bolje rečeno život s prirodom. Ja trenutno tome težim da se selim u prirodu.
Svjestan sam i one stare "pazi šta želiš", jer život u izolovanim područjima može biti izazovan.

Ali spreman sam platiti tu cijenu.

Huh to je dobro pitanje. Možda da utvrdiš prvo šta ti najviše smeta u životu, te da onda otkriješ šta je suprotno tome. Taj dio je malo teži.

Evo na primer meni smeta gradski život bukvalno sve od gužve saobraćaja do nezanimljivih ljudi, meni to sve u cjelini ne odgovara.
Suprotno gradskom životu je seoski život to jest bolje rečeno život s prirodom. Ja trenutno tome težim da se selim u prirodu.
Svjestan sam i one stare "pazi šta želiš", jer život u izolovanim područjima može biti izazovan.

Ali spreman sam platiti tu cijenu.
Do tebe je. Ja sam i u gradu živela izolovano i evo me na selu izolovane. :lol:
Tako ti se ja izolujem, sama od sebe..
A možeš negde gde ima daleko manje ljudi da nađeš par prijatelja sa kojima
ćeš se bolje i kvalitetnije družiti, nego u gradu. Ima oko mene ljudi koji samo
trčkaraju jedni kod drugih na kafu. Dok ja to posmatram s prozora, kuckajući
ovde sa vama.. :lol:

Tako kad sam došla ovde vidim jedan stariji bračni par u pola osam ujutru,
žure negde, samo što ne trče. Pa se uznemirim. Šta li im se desilo kad
tako rano nekuda žure? Sledeće jutro vidim drugi bračni par koji žuri
na suprotnu stranu. Ne piju kafe ujutru sami, nego jednom kod jednih,
drugi put kod drugih i sto se hita! :lol:
Da nemam kafe u kući il da mi platiš da nekud idem sanjiva, makla se
ne bih. Al ljudi vole da se druže.

Neki ljudi uvek znaju šta žele i onda pokušavaju da ostvare neki cilj u životu.

Ne znam koliko imaš godina. Moraš da se podsetiš šta si ranije želeo, kakve su bile tvoje želje.

Znaš onu poslovicu " Bolestan ima samo jednu želju-da ozdravi".

Otvorio si skoro temu o svojoj depresiji. Tu nisi spomenuo želje. Kada je depresija u pitanju, najveća želja treba da bude- da želiš da se osećaš bolje, to je najvažnije..pišem iz ličnog iskustva..ali sve zavisi od same depresije, da li je blaga, umerena ili teška.

Da li imaš neki talenat? Da li radiš na poslu koji manje-više voliš?

Nemoj da razmišljaš o tuđim željama niti o informacijama, dezinformacijama, to je sve nevažno. Treba da razmisliš, sigurno postoji bar nešto što želiš. Razgovaraj o tome sa psihologom, psihijatrom, psihoterapeutom.

Mislim da je ova boldovana rečenica, osnovno pitanje koje treba da postaviš psihologu, psihijatru, psihoterapeutu. Oni će dati pravi odgovor, stručan.

Back