Kako da se udebljam

hokaido

Početnik
Poruka
34
Muskarac sam 17 godina.Visok sam negde oko 160, a imam samo 46 kilograma i poprilicno sam nerazvijen,msm ne bavim se sportom.:worth:Moze li neko da mi da savet za debljanje i da to debljanje bude efikasno(u misicima).Inace imam slab apetit ali otkad koristim apivit dobijam ga,ali me interesuje kakvu hranu da konzumiram i kakve vezbe (ako je potrebno) da radim.Unapred hvala!

Po mom misljenju ovi proteini ti nece nista pomoci....

Ono sto otvara apetit su vitamini. Znaci ili da jedes puno voca(u tvom slucaju enormno puno) ili da kupis vitamine u tableticama, oligovit, Bevipleks, AD perle... To ti u isto vreme i jaca imunitet.

Posto trenutno imam slab imunitet, pa me prehlada napada vec duze vreme, doktor mi prepisao recept za ovo i primetio sam da kao nuspojava jedem k'o lud.

Onda takodje trebas da se bavis nekim sportom. Sta ti volis, basket, odbojka, veslanje ti dosta razvija ramena i telesnu konstrukciju. Sigurno se neces udebljati ako sedis za kompjuterom i jedes slatkise.

Znaci moras sam da se potrudis, i nikako ne uzimaj proteine.

Muskarac sam 17 godina.Visok sam negde oko 160, a imam samo 46 kilograma i poprilicno sam nerazvijen,msm ne bavim se sportom.:worth:Moze li neko da mi da savet za debljanje i da to debljanje bude efikasno(u misicima).Inace imam slab apetit ali otkad koristim apivit dobijam ga,ali me interesuje kakvu hranu da konzumiram i kakve vezbe (ako je potrebno) da radim.Unapred hvala!

poseti nutricionistu da vidis u cemu je konkretno problem ;)

Ako pitas sportiste videces da jedu meso..yaya..proteine..pa i hamburgere i brzu hranu..dosta secera..uopsteno ono sto daje snagu a uz vezbe ide u misic..ako ne vezbas nabacices salo..opet ako se ne bacis ozbiljno na jelo i trening ni prvi ni poslednji koji se ne moze ugojiti..mislim da ti to u zivotu samo moze biti prednost

Ako pitas sportiste videces da jedu meso..yaya..proteine..pa i hamburgere i brzu hranu..dosta secera..uopsteno ono sto daje snagu a uz vezbe ide u misic..ako ne vezbas nabacices salo..opet ako se ne bacis ozbiljno na jelo i trening ni prvi ni poslednji koji se ne moze ugojiti..mislim da ti to u zivotu samo moze biti prednost

pa sve je indivudalno, svaki sportista pravi sebi jelovnik u odnosu na svoj metabolizam, uglavnom jedemo lako svarljivu hranu, pahuljice zbog vlakana i bas dosta voca, hemija ti stvarno nije potrebna, ja recimo slatko skoro da nejedem, masno sam izbacio u potpunosti, zacinjenu hranu takodje, dosta sam fizicki aktivan a kilaza stoji na istom! najbolje konsultuj nutricionistu, ne zelim da te plasim ali mozda imas neki problem u digestitivnom traktu

Pa da to je dobro kad se odrzava ali ne verujem da ce se decko ugojiti vocem..to kad dodje na zeljenu kilazu..znam ih dosta mrsavih koji bas dosta mogu pojesti ali se ne goje..znaci nesto treba menjati to jes usporavati metabolizam..1-2 velika obroka i kasno jesti..naravno ne preporucujem ali se vecina ugoji nezdravim nacinom ishrane..nadam se da nutricionista ima resenje za svakog

to i kazem, nutricionista po njegovim navikama moze da vidi kako organizam funkcionise i sta mu treba pomoci, ako to ne pomaze onda je u pitanju zdravsteni problem, ok je da neko bude mrsav ali ovo nije mrsavost nego neuhranjenost!

Back