Kako da razveselim majku

Stefi Nis

Zainteresovan član
Poruka
427
Imam 15 godina i danas sam kupio Ipod Touch 2 (koga prodajem) , a nisam im pre toga reko da cu da kupim. Nemamo pare a ja budala bas sad naso da trosim. Najbednike zivimo od svik , kako da razljutim majku, pomozite mi ne zezajte me.

Imam 15 godina i danas sam kupio Ipod Touch 2 (koga prodajem) , a nisam im pre toga reko da cu da kupim. Nemamo pare a ja budala bas sad naso da trosim. Najbednike zivimo od svik , kako da razljutim majku, pomozite mi ne zezajte me.

Razljutio je,pretpostavljam,vec jesi,a pitanje kako da je oraspolozis je malo tesko? Prvo,kad vec znas u kakvoj su tvoji finansijskoj situaciji,ma koliko da si nezreo,nisi smeo da se usudis da uradis tako nesto!
Imam samo jedno pitanje: Jesu li te pare kojima si kupio taj telefon tvoje(u smislu tvoj štek,dzeparac) ili si bez pitanja uzeo verujem prilicno veliku sumu i tek tako kupio? Bilo kako bilo,pokusaj da sto georgejune kaze,ako imas gde radis nesto,i pokusas da dotiras malo novca! Zaista si mlad,i znam da je tesko,nisam ja mnogo stariji od tebe,ali pokusaj,musko si! ;)

A i ti bas telefon nasao da kupujes,vala ja imam onaj 5530 na tač,ali ga nisam kupio nego uzeo od brata koji vec ima neki smart nemam pojma ni da izgovorim...nije mi jasno za koji ce vam klinac neki besan telefon...ja do skoro imao neki krs boze me sacuvaj...ali mi se displej zeznuo pa ueh ovaj.. inace me bas briga koji telefon imam !!!

to kako vi živite nije tvoja briga u smislu da bi trebalo obezbediti bolje uslove života. pod uslovom da si redovan učenik.

ono što bi mene kao majku zabrinulo, naljutilo, je odakle ti pare.
ne na šta si ih potrošio, kontam da deca u tom uzrastu žele da imaju mnoge stvari koje imaju i ostali vršnjaci. pa iako to nije u skladu sa finansijskom situaciijom.

to kako vi živite nije tvoja briga u smislu da bi trebalo obezbediti bolje uslove života. pod uslovom da si redovan učenik.

ono što bi mene kao majku zabrinulo, naljutilo, je odakle ti pare.
ne na šta si ih potrošio, kontam da deca u tom uzrastu žele da imaju mnoge stvari koje imaju i ostali vršnjaci. pa iako to nije u skladu sa finansijskom situaciijom.

Ne citas decko lepo kaze da su mu oni dali,ali ne za i pod :D

зависи за шта су ти дали паре
ако су ти дали да платиш струју, воду и фиксни телефон а ти уз пут купио мобилни, онда си га најебо и у праву су
ако су ти давали за ужину, ти куповао неку јефтинију, или ниси ни куповао, па те паре чувао онда је то ок
ако су ти дали за фармерке, а ти уместо фармерки купио мобилни, онда је и то ок,ал не знам кед ћеш онда добити фармерке...:lol:
ајд мало детеаља :zper:

Нису му их дали, тако пише. у. Можда је добио од рођака за рођендан и они сматрају да су улудо потрошене паре, а знајући то решио је да барем мало ублажи ситуацију и поврати новац. Океј је то, добро си урадио, ако буду питали, реци им како ствари стоје и гледај да се убудуће договорите да на пример кинту коју зарадиш или добијеш од неког на поклон, потрошиш део онако како ти желиш.

To sam ja skupljao od uzine, za rodjendan...
ok ako si ti tako zeleo da potrosis novac,na kraju krajeva `odvajao si od usta`.
da sam ti ja mama,mene bi razveselio ako bi bio normalan,da ne pijancis,ne kockas se i ne drogiras.da nemas drugare koji bi ceo dan `trlababalna da joj prodje dan`.da imas neki lep hobi,da zavolis da igras sah recimo,da razlikujes dobro od zla,da bez problema ucis skolu,da preko leta radis nadjes nesto da raduckas za dzeparac.

smoriK a?

Nemoj da prodaješ, to si želeo, svojim trudom uštedeo, tvoja majka treba da bude srećna što znaš da ekonomišeš i priuštiš sebi ono što ona nije mogla da ti priušti. Ja bi bila ponosna na tebe, EJ, imaš tek 15 godina i počeo si da stvaraš za sebe, a pri tom ne želiš nikog da povrediš, to je lepo, ali bespotrebna briga za tvoju savest.

nekad su roditelji u borbi za prezivljavanje i strahu od neplacenih racuna previse razumni i gube osecaj za ono sto moze da nahrani dusu..
tvoju hrani ipod koji si kupio..
da bi ga kupio, od sebe si odvojio..
nisu uvek bitne nove farmerke ili jakna, za koje su verovatno tvoji mislili da ces da potrosis novac, a oni mozda na taj nacin da rasterete malo budzet..
u zivotu ces uvek morati da se boris za ono do cega je tebi stalo..cesto i protiv svojih roditelja..
nije lako, ali je tako..

nekad su roditelji u borbi za prezivljavanje i strahu od neplacenih racuna previse razumni i gube osecaj za ono sto moze da nahrani dusu..
tvoju hrani ipod koji si kupio..
da bi ga kupio, od sebe si odvojio..
nisu uvek bitne nove farmerke ili jakna, za koje su verovatno tvoji mislili da ces da potrosis novac, a oni mozda na taj nacin da rasterete malo budzet..
u zivotu ces uvek morati da se boris za ono do cega je tebi stalo..cesto i protiv svojih roditelja..
nije lako, ali je tako..
a šta misliš ako ta igračkica košta više od njihovih mesečnih prihoda? ili ako nemaju uopšte prihode? možda su računali da će on tim novcem da kupi stvari koje mu trebaju za egzistenciju? da je podmiren za užinu neko duže vreme? srećem mnogo takvih porodica u Nišu a dečko reče da su veoma siromašni. Onda mogu da zamislim šta to znači...

znam..i verujem da to jeste razlog njihove reakcije..
ali nekad je dusevna glad mnogo veca od one druge..
i mnogo je bitnje nju namiriti..
njegova zelja da ima taj ipod je bila tolika da mu nije palo na pamet da ukrade, nego je ostajao gladan i od uzine odvajao..
imam puno razumevanje za reakciju njegovih roditelja, ali njega potpuno podrzavam..
i da je to uradila, svom detetu nikad ne bi zamerila..
cak bih bila ponosna na nju!

znam..i verujem da to jeste razlog njihove reakcije..
ali nekad je dusevna glad mnogo veca od one druge..
i mnogo je bitnje nju namiriti..
njegova zelja da ima taj ipod je bila tolika da mu nije palo na pamet da ukrade, nego je ostajao gladan i od uzine odvajao..
imam puno razumevanje za reakciju njegovih roditelja, ali njega potpuno podrzavam..
i da je to uradila, svom detetu nikad ne bi zamerila..
cak bih bila ponosna na nju!
ma ne osuđujem ja dečka ali ne mogu ni da ga podržavam. u stvari, on je potpuno svestan da je uradio pogrešno ( čak je i napisao da prodaje taj ipod) a vi ga ohrabrujete da promeni mišljenje. moje mišljenje je da je najbolje da se izvini roditeljima, da im kaže da se kaje zbog nepromišljenog poteza i da zajedno donesu odluku. ipod se ne jede...

Back