Radih neki test za posao danas i skontah da ipak nisam glup... iako su pitanja bila za osnovnu školu.
Ja sam radio neki test koji nije za postao , ali da su mi dupe pomerili jesu...iako je ispalo da sam najbolji , to nije ni vazno kad radis test, vazno je da te je test progutao....tj trebalo mi je vise vremena 5 min vise...
Ubijaju me ove nove fore, prvo netacno a najbolje resenje.....dok su nizi nivoi , ok, ali kad postanu visi nivoi, pa vidim dva drugorangirana resenja, e onda me ubijaju...
Ali ionako nema vise smisla da radim testove, prvo zato sto nema nikakve prednosti samo mane ako kazem koji sam IQ, bar ne u Srbiji a verovatno ne i u Nemackoj...u CH bi mozda imalo smisla,....
Drugo , danas me zove moj drugar, koji ima standardno 127 ili 129 zaboravio sam tacno ...i kaze da je propao kao zadnji....jer su ga toliko puta izdrndali za karijeru tako da je dosta naucio svasta, a to polako prolazi ili je proslo , a nije stekao karijeru jer je radio uglavnom za privatnike u unutrasnjosti programiranje i te intelektualne poslove gde su gledali da mu dupe pomere...
Pri tome se setim jedne klinke koju sam ubedjivao da nije glupa , i rado je se secam, koja ima karijeru , a naucila je celih 0.5 programskih jezika ,a radi u IT industriji za povecu platu ali ima karijeru...trenutno radi selekciju kadrova ....
I koliko mi se cini radice to do penzije...fino joj, razvija cv jer je promenila 5 firmi gde svuda radi selekciju , vodi se da je HR strucnjak, a toga fali , ali bar nije krmak od HR kao sto sam naleteo ja na neke ....kad gledaju femi podobnost kod programera...ej..
Znam dve koje se zovu blog society communicatori, tj rade pisanje o igrici, i to postade takodje karijera..a taj moj drugar izvisio totalno...
Njegov komsija je masinac, teska sizofrenija, bukvalno znaci ima dijagnozu , ali je krenuo daj sta das, da programira nesto osnovno da se zanima i eno ga spojio se sa drugima , tako naleteli i nije bas ali je blizu da mu to postane karijera...