Kako da prestanem da mislim da sam glupa?

Pa glupa je , cim jos nije dosla na popodnevni termin, sve bih joj ja objasnio. i bilo bi joj jasno za sva vremena....

Glupost ima osobinu da mora da oseti na svojoj kozi , a zbog gresaka nema hrabrosti da sve proba....tako se manifestuje glupost.....

Inteligentan pokupi bez trpljenja na svojoj kozi pa zato moze da stice iskustva bez upadanja u svakakve probleme...

A to sta misli o sebi , to je smesno kao ono pitanje da li imate dupe...imate, odlicno..

Stalno me prati taj osecaj, jos mi je porodica usadila u glavu da moram sve ljude da postujem jer sam mladja cak i ako su nikakvi i da ja nikad nisam u pravu, prosto se osecam glupo i bez obzira na neke uspehe osecam se nekompetentno i da moram da se ponasam kao malo dete koje uci i nema sta pametno da kaze niti ima svoje dostojanstvo i licnost. Mislim da Imposter Syndrome ima veze sa ovim. Osecam se kao da mi je zabranjeno da radim sta zelim, da se opustim, da se osecam lepo, da imam prijatelje itd

Koliko imas godina?

Одсели се, осамостали. За све даље у животу знаћеш да си сама постигла, и самим тим ће ти се изгубити осећај "безвредности".
misliš da je lako izaći iz gravitcionog polja kontrolfrikova?

Radih neki test za posao danas i skontah da ipak nisam glup... iako su pitanja bila za osnovnu školu.
Ja sam radio neki test koji nije za postao , ali da su mi dupe pomerili jesu...iako je ispalo da sam najbolji , to nije ni vazno kad radis test, vazno je da te je test progutao....tj trebalo mi je vise vremena 5 min vise...
Ubijaju me ove nove fore, prvo netacno a najbolje resenje.....dok su nizi nivoi , ok, ali kad postanu visi nivoi, pa vidim dva drugorangirana resenja, e onda me ubijaju...

Ali ionako nema vise smisla da radim testove, prvo zato sto nema nikakve prednosti samo mane ako kazem koji sam IQ, bar ne u Srbiji a verovatno ne i u Nemackoj...u CH bi mozda imalo smisla,....
Drugo , danas me zove moj drugar, koji ima standardno 127 ili 129 zaboravio sam tacno ...i kaze da je propao kao zadnji....jer su ga toliko puta izdrndali za karijeru tako da je dosta naucio svasta, a to polako prolazi ili je proslo , a nije stekao karijeru jer je radio uglavnom za privatnike u unutrasnjosti programiranje i te intelektualne poslove gde su gledali da mu dupe pomere...

Pri tome se setim jedne klinke koju sam ubedjivao da nije glupa , i rado je se secam, koja ima karijeru , a naucila je celih 0.5 programskih jezika ,a radi u IT industriji za povecu platu ali ima karijeru...trenutno radi selekciju kadrova ....
I koliko mi se cini radice to do penzije...fino joj, razvija cv jer je promenila 5 firmi gde svuda radi selekciju , vodi se da je HR strucnjak, a toga fali , ali bar nije krmak od HR kao sto sam naleteo ja na neke ....kad gledaju femi podobnost kod programera...ej..

Znam dve koje se zovu blog society communicatori, tj rade pisanje o igrici, i to postade takodje karijera..a taj moj drugar izvisio totalno...
Njegov komsija je masinac, teska sizofrenija, bukvalno znaci ima dijagnozu , ali je krenuo daj sta das, da programira nesto osnovno da se zanima i eno ga spojio se sa drugima , tako naleteli i nije bas ali je blizu da mu to postane karijera...

Radih neki test za posao danas i skontah da ipak nisam glup... iako su pitanja bila za osnovnu školu.
Nego da ja vama ovde nekad bacim link i poziv kad su pozivi za testiranje za kvizove, to se nekad placa..
Sad je aktuelan zivotinjsko carstvo , tu su vam svi ovi iz slagalice i naslovne strane .....Sretose me na stanici , javljaju se, ne znam odakle me znaju , ja njih znam vecinu samo sa TV nema sanse da sam ih video uzivo, osim jednog, koji je neki dobar, e sa njim sam se sreo u nekom ludilu u gradu u onim esc kucama....mene vodila neka riba, promoterka toga, a on bio u suprotnom timu pa smo im dupe pomerili , a riba opasno kapira...

Ако не проба само пада дубље у дубиозу. За неке промене у животу потребно је да се човек исцима, од јадиковања над судбином нема ништа.
Postoje stvari u životu, kad nešto jednostavno moraš uraditi.
Zapravo, nije uopšte jednostavno... ali znaš da moraš.
No metter what! Jer ne pitaš za cenu.

Postoje stvari u životu, kad nešto jednostavno moraš uraditi.
Zapravo, nije uopšte jednostavno... ali znaš da moraš.
No metter what! Jer ne pitaš za cenu.
Баш то. Треба само човек да седне и добро размисли, ако реши, да помери гузицу и крене да решава проблеме у животу.

Па и они су млади. Што мислиш да су они посебно старији од тебе?
Поштовање указујеш старијима, а не деци од 30 година.
Fizicko postovanje ukazi starcima...to odobravam...
Psihicko moras da testiras , i duhovno i dushevno moras da testiras..
Mnogo je prolupalih..
Ali fizicko postovanje ukazi...bez obzira sta pricaju ne okreci na fizicko nasilje...

Inace u Srbiji , ja sam neko ko izgleda mnogo glup...
Mada kad ne ukazujem ljudima na njihove gluposti nema ni primedbi na moje gluposti nego se ne vidi ono zbog cega me inace zovu glupim...ono glup si...

Pa opet nekad dam gratis savet koji mnogo znaci...nezasluzeno , znam, ali ebiga, kazni mene bog posle, ne sekiraj se, za svako dobro ucinjeno delo propisham ja krv posle...

Tako da , nekad saslusaj i razmisli zasto ovaj to kaze...narocito ako nema sladostrasca, tj zadovoljenja neke licne opsesije.

Potseti me da otvorim temu bog je molitvoljubiv...

Ono što roditelj uništi, to posle toga Bog ne ispravi tako lako. Što je najgore ovde to ljudi rade iz najbolje namere kao, da te naprave na "čoveka", a naprave te na socijalnog, emotivnog i duhovnog bogalja. Terapija, komunikacija sa ljudima, shvatanje da nisu ništa bolji od tebe, čak i generalni direktor Tesle mora da vrši nuždu, ima možda neku glupu naviku, ima svoje tripove, možda ne može da razvije dobar emotivni odnos sa partnerkama. Ne veruj isto svemu što vidiš, svako prikazuje sebe i na mrežama samo tamo gde je lep, srećan, niko ili retko ko kači sliku gde je depresivan, užasan sam sebi i slično. Znači sve ima svoje.

Back