Kako da prestanem da mislim da sam glupa?

gost 434340

Zainteresovan član
Poruka
277
Stalno me prati taj osecaj, jos mi je porodica usadila u glavu da moram sve ljude da postujem jer sam mladja cak i ako su nikakvi i da ja nikad nisam u pravu, prosto se osecam glupo i bez obzira na neke uspehe osecam se nekompetentno i da moram da se ponasam kao malo dete koje uci i nema sta pametno da kaze niti ima svoje dostojanstvo i licnost. Mislim da Imposter Syndrome ima veze sa ovim. Osecam se kao da mi je zabranjeno da radim sta zelim, da se opustim, da se osecam lepo, da imam prijatelje itd

Stalno me prati taj osecaj, jos mi je porodica usadila u glavu da moram sve ljude da postujem jer sam mladja cak i ako su nikakvi i da ja nikad nisam u pravu, prosto se osecam glupo i bez obzira na neke uspehe osecam se nekompetentno i da moram da se ponasam kao malo dete koje uci i nema sta pametno da kaze niti ima svoje dostojanstvo i licnost. Mislim da Imposter Syndrome ima veze sa ovim. Osecam se kao da mi je zabranjeno da radim sta zelim, da se opustim, da se osecam lepo, da imam prijatelje itd
JA znam da jesam. A opet nisam.
Razmišljaj više o onome što znaš nego o onome što ne znaš.

I da osamostali se više.

Da, pokretanje svoje karijere vise nego jasno govori o stanju gluposti...
Ako ti dobro ide u politici, firmama , onda je vise nego sigurno da si glupa kao tocilo , ali mislim da ti to nece smetati...

Posebno ce ti goditi SNS akademija, zatim opstinski odbori i slicne stvari....

E sad, ako si pokondirena jos bolje za politiku....mlada odlicno , ne gine ti mesto u skupstini ili glavna u sluzbi....
Uopste nije problem sto si vaspitana kako god da si vaspitana..vaspitace te i reci ce ti kad sta da vices, kazes, dreknes..

Kljucno je da se ne plasis da ce glupost da ti unisti karijeru u Srbiji jer nece...
Rodjena si na najboljem mogucem mestu na Svetu ako si stvarno glupa...
Ili cak i ako si samo gurana u glupe ....

Da, pokretanje svoje karijere vise nego jasno govori o stanju gluposti...
Ako ti dobro ide u politici, firmama , onda je vise nego sigurno da si glupa kao tocilo , ali mislim da ti to nece smetati...

Posebno ce ti goditi SNS akademija, zatim opstinski odbori i slicne stvari....

E sad, ako si pokondirena jos bolje za politiku....mlada odlicno , ne gine ti mesto u skupstini ili glavna u sluzbi....
Uopste nije problem sto si vaspitana kako god da si vaspitana..vaspitace te i reci ce ti kad sta da vices, kazes, dreknes..

Kljucno je da se ne plasis da ce glupost da ti unisti karijeru u Srbiji jer nece...
Rodjena si na najboljem mogucem mestu na Svetu ako si stvarno glupa...
Ili cak i ako si samo gurana u glupe ....
ja bih volela da sam glupa al jbg

JA znam da jesam. A opet nisam.
Razmišljaj više o onome što znaš nego o onome što ne znaš.

I da osamostali se više.
Uuuu nije on ozbiljno mislio ovo znas na znanje, nego na uverenje...
Uopste ne na znanje....pa je rekao tacno ali da ne pomislis pogresno..
Znanje ti je nepotrebno , a znanje koje ti je potrebno je pod znacima navoda i ne boj se, reci ce ti tacno i kad i koliko...

Proveri, mozda jesi mozda nisi....mi to ne znamo...

To ti roditelji pricaju da budes primerna osoba,ali ako te neko nervira na bilo koji nacin,treba da ga ignorises,pa i tako da mu se ne javis,ako je tu u okolini.Ljudi umeju da budu drski,bezobrazni i misle da mladi moraju da rade sve sto su oni morali u mladosti.E ja sam moje cerke vaspitao da postuju dok neko postuje njih,ako bilo kako osete nepostovanje,da se vise ne javljaju i da kazu toj osobi da dodje da se javi meni,ako mu ili joj nesto nije jasno.Ne mozes ocekivati od nekog da bude stalno prijatan a ja da sam stalno nadrndan.nema tu postovanja,niti je takva osoba zasluzila da bude postovana.

To ti roditelji pricaju da budes primerna osoba,ali ako te neko nervira na bilo koji nacin,treba da ga ignorises,pa i tako da mu se ne javis,ako je tu u okolini.Ljudi umeju da budu drski,bezobrazni i misle da mladi moraju da rade sve sto su oni morali u mladosti.E ja sam moje cerke vaspitao da postuju dok neko postuje njih,ako bilo kako osete nepostovanje,da se vise ne javljaju i da kazu toj osobi da dodje da se javi meni,ako mu ili joj nesto nije jasno.Ne mozes ocekivati od nekog da bude stalno prijatan a ja da sam stalno nadrndan.nema tu postovanja,niti je takva osoba zasluzila da bude postovana.
Mnogo su ljudi bezobrazni prema mladima. Ako je neko bio bezobrazan u mom okruzenju to su ljudi preko 30. Isfrustrirana stoka. Mladi su cvece za ono sto su bili tinejdzeri pre 20 godina i vise. Nikog ne treba postovati zbog godina, ali neki prosto hoce poseban tretman i kad im kazes da to nije u redu pozivaju se na kulturu i lepo ponasanje, a oni se prvi ponasaju kao dzukele. Ti su najgori, sto se hvataju za podrazumevanje, kulturu i ponasanje.

Mnogo su ljudi bezobrazni prema mladima. Ako je neko bio bezobrazan u mom okruzenju to su ljudi preko 30. Isfrustrirana stoka. Mladi su cvece za ono sto su bili tinejdzeri pre 20 godina i vise. Nikog ne treba postovati zbog godina, ali neki prosto hoce poseban tretman i kad im kazes da to nije u redu pozivaju se na kulturu i lepo ponasanje, a oni se prvi ponasaju kao dzukele. Ti su najgori, sto se hvataju za podrazumevanje, kulturu i ponasanje.
Jesi u pravu , ali ne znam da li ce ti to koristiti , posto u praksi to nema sanse da prodje....sto je normalnije i tacnije, to manja sansa da prodje....
Jer treba obezbediti lepo raspolozenje za glupe....

Danas je bolje biti glup u ovoj zemlji.
Sačuvaš zdravlje, mnogi pametni završili u ludari.

Ali pazi ovo , da nisi prevarena?

DY5vlM7WkAAa8gm.jpg

Moras poceti da ih ignorises,ako ti se pozale roditeljima,objasni im da nije u redu da ti njih postujes,a oni tebe kao otirac.Ako roditelj ne razumeju,onda ne znam sta da ti kazem a da te ne uvredim,jer moje je misljenje ako je tako da ti ni roditelji nisu drugaciji od takvih osoba.Roditelji su tu da pomognu i podrze svoju decu,pogotovo,kada pravicno dete trazi pravdu,treba mu je i obezbediti.Ja verujem svojoj deci jer su odrasle uz mnogo razgovora samnom i govorio sam im stalno da ne dozvoleda ih neko podcenjuje,jer ako neko treba da oceni kako se moja deca ponasaju,to sam ja i moja zena i niko vise.

Verovatno je pametnija od svojih drugarica i okoline.
To je tesko proceniti ....posto je izvrnut sistem, ono sto se govori moze biti suprotno od onog sto se misli..

Ja ne mislim da je pamet neka prednost, cim si pametan izolovan si jer ne radis stvari kao svi, vidis svet drugacije, razmisljas o drugim stvarima.
Seks zna da pomogne, ali sa pravom osobom...
Seks , sam cin, moze da ublazi razliku izmedju pametnih i budala...

Verovatno je pametnija od svojih drugarica i okoline.
svako za sebe misli da je pametniji od okoline, to je normalno ponasanje

ali je cinjenica da vecina nije u pravu

a cak i nije dovoljno biti pametniji od okoline u zemlji gde je prosecan iq 90

jer je okolina verovatno ispod toga

a 90 je donja granica normalne osobe , sto znaci da onaj ko ima 91 je vec pametniji od vecine

Дођеш овде и када видиш каквих медикритета има на форуму, бићеш поносна на себе!

svako za sebe misli da je pametniji od okoline, to je normalno ponasanje

ali je cinjenica da vecina nije u pravu

a cak i nije dovoljno biti pametniji od okoline u zemlji gde je prosecan iq 90

jer je okolina verovatno ispod toga

a 90 je donja granica normalne osobe , sto znaci da onaj ko ima 91 je vec pametniji od vecine
Jel se ti osecas prozvanim kad neko kaze da je pametan ili sta? Ne radi se ovde o tome. Ili ne kapiras ili trolujes.

Back