Kako da prepoznate "toksičnu" osobu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
912390142635508b1757fd210848025_w640.jpg

Sigurno ste se nekada našli u društvu toksične osobe, a da toga niste bili svesni! To su uglavnom ljudi koji izazivaju sukob ili stres, a svojim ponašanjem mogu da utiču i na vaše raspoloženje.Kako biste izbegli takve osobe, prvo ih morate prepoznati. Evo koje ljude nikako ne bi trebalo da pustite u svoje okruženje, jer vam mogu napraviti "pakao" od života.

Egocentrik
Egocentrične osobe govore samo o sebi. Ako nekada budete u vezi sa takvom osobom, verovatno ćete se osećati usamljeno, jer neće obraćati pažnju na vas.
On je tu samo zato što u vama vidi "alat" koji koristi za povećanje samopouzdanje

Zavidnik
Zavidne osobe nikada nisu zadovoljne sobom, pa makar živele i život iz „bajke“. Uvek će se baviti tuđim životom i biće ljubomorni na vaš uspeh. Da li želite da imate takvu osobu pored sebe? Ako provodite previše vremena sa zavidnom osobom to vam može napraviti samo štetu, jer ćete život gledati iz pogrešnog ugla.

Kritičar
U ovu grupu ljudi spadaju sve osobe koje uživaju u nesreći, ismevanju i ponižavanju drugih, a kao odgovor na uvredu koriste frazu – „Da, šalio sam se“. Toksični ljudi kritikuju apsolutno svaku vašu akciju, a najveća opasnost "čuči" u tome što će vas lako ubediti da poverujete njihovim rečima, što će narušiti vaše samopouzdanje.

Manipulator
Manipulator vas koristi i zlostavlja tako što će se pretvarati da ste dobar prijatelj ili partner, kako bi vas primorao da učinite ono što je za njih korisno. On zna sve o vama i to koristi, jer manipulator uvek ima cilj. Pokušaće na sve načine da vas bolje upozna, a to će mu olakšati da vas kontroliše.

Ako primetite ovakve osobe u svojoj blizini, jednostavno se udaljite od njih ako želite da živite život bez stresa i negativne energije.

https://superzena.b92.net/zdrav-duh.php?yyyy=2022&mm=10&nav_id=2231900

Meni je najvažnije da je čovek tolerantan, tera svoje, al' sluša i moje.
Da možete da se dogovorite oko bilo čega i prevaziđete razlike u godinama, poreklu, veri, jeziku, polu, snazi, bogatstvu, inteligenciji, navikama ...
Već da te razlike doživljavamo kao nešto interesantno i pokretački.

Јуче ми се десило да мој другар покаже своју токсичну страну.

Кажем ја, нешто ми пало на памет,
реко'
"Гледам овог Пиксија, мош' се деси да освојимо светско првенство ?!" 😇

Кад се он разгоропади,
прокључали партизановски комплекси у њему,

"Какав бре Пикси, репрезентација су Партизанови играчи,
ко је он ?" (поче да га вређа) ...

Реко'
"Ма имао је ту несрећу да са Звездом пропусти звездане тренутке,
могуће да се сад накупила нека енергија исправке у њему ..?"

Лудак је наставио да хејтује, тако да сам одустао од даље конверзације. 🙄

Toksični ljudi vas motivišu da se bavite bilo čime drugim osim svojim životom, konačno. Oni vas pretrpavaju informacijama o nekim drugim, vama možda potpuno nebitnim ljudima, ali i neka bude da vas pomalo zanima, motivišu vas da mrzite i verujete da ceo svet postoji samo da biste ga vi... voleli ili mrzeli.

Ljudi... svet nabijen mržnjom nema nikakve šanse da opstane. Mržnja vodi u propast, u rat; Ljude sa negativnim vibracijama treba neutralisati. Treba im se suprotstaviti.
''Em me ni namanje ne zanima osoba o kojoj mi pričaš, em... dobijam želju da je zaštitim!''
Ljudi koji vam mnogo pričaju o drugim ljudima... zanemarite ih. To su toksični, bedni i odvratni ljudi.

Toksični ljudi vas motivišu da se bavite bilo čime drugim osim svojim životom, konačno. Oni vas pretrpavaju informacijama o nekim drugim, vama možda potpuno nebitnim ljudima, ali i neka bude da vas pomalo zanima, motivišu vas da mrzite i verujete da ceo svet postoji samo da biste ga vi... voleli ili mrzeli.

Ljudi... svet nabijen mržnjom nema nikakve šanse da opstane. Mržnja vodi u propast, u rat; Ljude sa negativnim vibracijama treba neutralisati. Treba im se suprotstaviti.
''Em me ni namanje ne zanima osoba o kojoj mi pričaš, em... dobijam želju da je zaštitim!''
Ljudi koji vam mnogo pričaju o drugim ljudima... zanemarite ih. To su toksični, bedni i odvratni ljudi.
Понекад смо приморани да будемо токсични (акт побуне, агресије, нетолеранције према загађивачима), јер не желимо да живимо у го&нима које су изасрали други и који не само што не желе то да почисте, већ са поносом кажу како ће и у будућности још више срати.
Из угла равнодушног човека, токсични су и једни и други, и ми и они.

Понекад смо приморани да будемо токсични (акт побуне, агресије, нетолеранције према загађивачима), јер не желимо да живимо у го&нима које су изасрали други и који не само што не желе то да почисте, већ са поносом кажу како ће и у будућности још више срати.
Из угла равнодушног човека, токсични су и једни и други, и ми и они.

Eh, sad... Ovo je demokratsko društvo, a i pre demokratije nisi nigde kao nepozvan solitelj pameti bio dobro dočekan, pa još ako i sam shvataš da ti je pristup toksičan... bolje je ćutati i koristiti se demokratskim sredstvima-prijavama, tužbama, itd, čak i kada je cilj plemenit.
Upadati u vatre i raspravljati se sa nekim ko nema kapacitet da nešto shvati je naša sramota, a ne njegova.

Meni su najtoksicnije one osobe koje stalno ogovaraju druge, ali ponajvise osobe koje veruju u magiju (narodski receno, koje pricaju o "madjijama" i kako ih je neko mozda "bacio" bas na njih). Takve osobe obicno gledam da vise ne drzim u svom vidokrugu.
Da... takvi dolaze i sa pitanjima kao: ''Je l' znaš nekog ko sliva stravu/skida magiju/vidi?''
Samo kad vidiš čime neko namerava da se bavi u svom životu, jasno ti je šta treba da radiš u odnosu na njih.
Njima trebaju vračare, veštice, magovi, vidovnjaci, da otkriju ko im baje, tad će da im svane... :roll:

Da... takvi dolaze i sa pitanjima kao: ''Je l' znaš nekog ko sliva stravu/skida magiju/vidi?''
Samo kad vidiš čime neko namerava da se bavi u svom životu, jasno ti je šta treba da radiš u odnosu na njih.
Njima trebaju vračare, veštice, magovi, vidovnjaci, da otkriju ko im baje, tad će da im svane... :roll:
Bas tako, za mene su to labilne i zle osobe, koje ne vide razlog u sebi nikad, nego cak idu dotle da misle na nesto iracionalno samo da bi okrivile druge.

A iskreno, kad mnogo pricaju o tome, sumnjam i u to da (su u stanju da) se i same time "bave".

Bas tako, za mene su to labilne i zle osobe, koje ne vide razlog u sebi nikad, nego cak idu dotle da misle na nesto iracionalno samo da bi okrivile druge.

A iskreno, kad mnogo pricaju o tome, sumnjam i u to da (su u stanju da) se i same time "bave".
Otresti što pre, sklanjati se i čak lagati da nemamo vremena, da žurimo... Mada, to i nije laž, živa je istina da bismo radije satima blejali u mrlju na zidu, pa bi u nekom trenutku ustali da je otklonimo, nego slušali takve priče.
U šta predugo gledaš, u to imaš ogromne šanse da se pretvoriš, tako da...
Jer, to je zapravo vrbovanje novih ljudi, nas, koji bi mogli na isti način da izgube konce nad svojim životima.
Ako smo vernici, za te ljude možemo da se pomolimo, ali ne smemo da padnemo u izazov da sa njima mozgamo o stvarima koje nikuda ne vode.

Otresti što pre, sklanjati se i čak lagati da nemamo vremena, da žurimo... Mada, to i nije laž, živa je istina da bismo radije satima blejali u mrlju na zidu, pa bi u nekom trenutku ustali da je otklonimo, nego slušali takve priče.
U šta predugo gledaš, u to imaš ogromne šanse da se pretvoriš, tako da...
Jer, to je zapravo vrbovanje novih ljudi, nas, koji bi mogli na isti način da izgube konce nad svojim životima.
Ako smo vernici, za te ljude možemo da se pomolimo, ali ne smemo da padnemo u izazov da sa njima mozgamo o stvarima koje nikuda ne vode.
Upravo tako.

Препознате је тако што је угледате да живи у Вама... ако ли сте пак глупљи за сагледавање својих плусева и минусева па негирате Токсику да постоји у вама, бар оставите могућност да МОЖДА живи у вама неопажена, иначе следи слепило и разрокост ума...

Ако је храните, преузме Вас, ако не, појави се Лековита особа која је до тада сигурно била неопажена у Вама...

Тек онда можете Токсику и у другим људима да опажате правилно и третирате терапијом...

Najgori su kriticari, to sto rade je cisto nasilje, mislim da takvih ima najvise a i njima se najvise prasta. Koga ugrozava necija egocentricnost, ne ugrozava nesto puno druge, ali zato oni koji kritikuju i moralisu prave opstu nesrecu u drustvu. Ogranicavajuci i suvisni moral, dupli standardi, neslobode, nesigurnosti postoje samo zbog kriticara. Uloga zrtve, bilo da je prava ili lazna, mnogo je vise osudjivana od aktivne agresije koju cine kriticari, mozda jer su laksa meta, a u stvari je ona manje zlo i posledica je aktivnih agresija koje se puno tolerisu, da ljudi ne napadaju ne bi bilo ni njih, a i zrtve se u stvari samo non-stop pravdaju, sto bi se neko pravdao drugima ako nije bio napadan ili zeli da se zastiti toga.

U situacijama zavidnik - uspesniji, obicno se desava da se uspesan hvali svojim uspehom indirektno pokazujuci kako su drugi manje uspesni, nekad i otvoreno to pokazujuci, i to je isto neka vrsta toksicnosti jer se drugi pored takvih osecaju ponizenije.

Poslednja izmena:
Ljudi koji misle samo na sebe,ne biraju reči(a možda i da,tražeći one najgore),žestoko se upirući da povrede,da ponize,obezvrede.Ljudi željni tuđe patnje,jer im se sopstvena tada čini manja.
:klap:
Tu je poenta !
Ljudi željni tuđe patnje,jer im se sopstvena tada čini manja.
U dubini duše to su jako nesretne i usamljene osobe !
One to znaju , ali pre će da popljuju druge nego da to priznaju upravo iz gore repliciranog
To im je neki odbrambeni sistem . Tužno , ali istinito

Da, oni nas navode na zlo, umesto na dobro...
Posle njih se osecamo lose.
Prvo su sebe zatrovali a onda zele i druge.
Jedini lek je ignorisati takve osobe, udaljiti ih od sebe..

Poslednja izmena:

Back