kako da pratim ex yu TV u slovackoj

Moze da me neko savjetuje kako da pratim ex yu TV u slovackoj gdje zivim i radim...?

Možeš preko interneta. A postoji mogućnost da se kablom poveže komjuter i TV , pogotovu ako imaš LCD jer sadrži takve portove kao i kompjuter.
Na internetu probaj ovaj sajt:
LINK NE RADI I TREBA DA STAVLJAS U CODE TAG

Poslednja izmena od moderatora:
Meni se balkaniyum ne svidja. Imao sam priliku da testiram njihove usluge i premalo je kanala a za tih 5,6 kanala traže nerealne cene. Po meni je bolja solucija www.fibernetwebtv.com FIBER NET - televizija preko interneta, preplata mesec dana je 15 eura(za Evropu) preko pc-a, a 20 eura preko njihovog set top boxa. Nude jako veliki izbor kanala (takođe i BN paket - 7 eura), registruj se na sajtu njihovom i testiraj servis 2 dana pa vidi da li ti se sviđa. Mislim da se nećeš razočarati, jako su bolji od net tv plusa.

Dopusti da te dopunim za balkaniyum ,pošto sam probao i fibernet.Na balkaniyumu ima 20 kanala odabranih kao najgledaniji po regijama ser,bih i cro od kojih ja lično pratim 5-6 ,više mi i ne treba...Između ostalog gledam i BN.Mesecna pretplata je oko 4,5 € ili 6 $ .Ja sam sada uzeo na 6 meseci,a pre toga sam nekoliko puta na po mesec dana da se uverim u kvalitet prenosa.Sa fibernetom nisam mogao da gledam bez "zamrzavanja" jer je moj net download protok 1 mbs a tamo treba minimum 1,5 mbs ! Na fibernet player nisam mogao da strechujem sliku-da je proshirim,srpski recheno-i change kanala je jako spor,duzi od minut.

Žao mi je što imaš spor internet, meni je brzina 4 mb, i Fiber mi radi perfektno, menja kanale za 2-3 sekunde. Znam odlično ponudu Balkaniyum i nema ništa zanimljivo tamo za mene.
RTS, DM SAT, B92 Info, Sport, SOS, HRT, Balkanika, BalkaniYUm - ti ovo plaćaš 4,64 eura?
Takođe ne razumem šta će ti dodatni paket BN televizije ? To je besplatno preko satelita. Takođe i poseban paket Duga tv?
Bolje uzmi Digi tv i uživaj...

Za tu brzinu net download protoka ne mogu da priushtim $ 80 i vise mesecno,pa za sam servis $ 28...Zapravo,realno bih i mogao,ali ponavljam za tih 5-6 channels koje gledam sasvim mi je dovoljan balkaniyum servis.Ako uporedim moju pretplatu na 6 meseci na balkaniyum za $ 25 i potencijalnu na fibernet za $ 123 postoji ne mala razlika.;)

Posetio sam njihov sajt i video da za pracenje njihovog programa treba dosta opreme : antena,dekoder,kartica,koaxijalni kabel...uz to su dali i obavestenje "Mi distribuiramo opremu isključivo na teritoriji Srbije. Ukoliko korisnik iznese našu opremu van teritorije Srbije to čini na sopstvenu odgovornost, što je naznačeno i u ugovoru." :think: Verovatno se nismo razumeli,ja gledam balkaniyum.tv iz USA ,samo preko pc-ja bez ikakve dodatne opreme.;) Cak u basic paketu imaju manje domacih kanala od balk.tv :imaju RTS,B92,DM Sat ,a gde su im Pink+,,SoS,Duga,Fox,Studio B,pa HRT,pa bosanski kanali BN,RtRS,Amna,BH tV,FTV...?? Jer meni prvenstveno trebaju domaci kanali,ex-yu da budem precizan.;)

Ти у УСА и не можеш гледати ДИГИ јер сигнал и није намењен Америци већ Еропи. Ја сам одговорио дечку који је питао како да прати у Словачкој домаће канале. И колега ДанијелВР има слично мишљенје као моје. Ако му је мало канала у Дигију нека узме Тотал, јесте да је скупљи али о томе нека он размишља.
Да те упутим ДИГИ не послује у БиХ тако да БН, РТРС, АМНА ТВ, БХ ТВ, ФТВ и не миже имати у понуди. Од босанских имаш једино ОБН.
Мислио сам да је у УСА интернет јефтинији па да можеш гледати преко Фибера или нет тв плуса. Ако је такво станје да за брзину од 1,5 мб/с мораш да платиш 80$, осуђен си на некакав назови сервис балканијум. Ја њима не бих ни динара платио.

Pogledao sam i ja ponudu digi tv, međutim, na njihovom sajtu piše da pružaju usluge samo u Češkoj,a to je druga država koliko znam od Slovačke.Navodim zbog momka koji je pitao za Slovačku.Mene je interesovala ponuda za Austriju,ali je nemaju.Šta znači to ako se oprema iznosi iz zemlje u kojoj posluju da se radi na sopstvenu odgovornost ? Znači postoji neka zabrana ?! Oni rade u 3-4 zemlje Mađarskoj,Rumuniji,Češkoj,Srbiji i Hrvatskoj,a gde su ostale?Izbor ex-yu kanala nije ni približan izboru na balkaniyum.tv.Učinilo mi se interesantnim isprva,ali sam se razočarao izborom,a vidim da se cena drastično povećava sa opremom i instalacijom,tako da ta cena za 6 meseci ne bi bila 24 € nego znatno viša.Na balkaniyumu je 6- mesečna pretplata za 19 € bez ikakvih dodatnih troškova i opreme. Ne treba menjati konja koji dobija trku !

DIGI posluje u 6 zemalja, naravno posluje i u Slovačkoj i to ima i kablovsku i digi preko satelita i internet, nisi lepo obavešten. Njihov zvanični sajt je www.digi.tv . Izbor ex yu kanala je takav kakav je. Nisi uračunao da imaš i stranih titlovanih kanala što na balkaniyumtv nemaš.
Pazi neko u Srbiji potpiše ugovor, dobije opremu sve besplatno. Potpišeš da plaćaš unapred 12 ili 6 meseci. Platiš 390 * 12 = 4 680 rsd to je oko 45 eura (računao sam euro 105) na godinu dana. Opremu iznosiš na svoju odgovornost, što znači da nema zabrana nikakvih, nego ako je izgubiš moraš da platiš, sve imaš u ugovoru koji sa njima potpisuješ.
Domaći kanali: RTS 1 , RTS2 , B92, RTV1, DMSAT, OBN, Košava/ Happy, Otv, Kapital Network, Televizija Z, Otvorena televizija, A2, CMC + 10 najpopularnijih titlovanih (Disc, Nat Geo, Hallmark... + ES 1 , ES2...)
Ukoliko uzmeš DIGI u Slovačkoj onda nemaš ex yu kanale, samo njihove. http://www.digi-tv.sk/pages/show/51-Zakladny-balik--STV-Balik.html (58 programa za 9,60 eura/mesečno)

Na Balkani yum tv (koliko sam video na njihovom sajtu) ova ponuda:
RTS (verovatno sat verzija), DM SAT, B92 Info, Sport, SOS, HRT, Balkanika, BalkaniYUm

Po meni je bacanje para plaćati BN i BN music 50 eura godinšnje kad ih imaš na satelitu džabe.

Ako ti je ovo bolja ponuda od Digi tv-a ... izvoli.

Ma probajte ovo:
www.nettelevizor.com/izor.com/

ili nabavite opremu za satelitsku TV (antenu,konvertor,risiver,kablove,...) montirajte i potom potražite FTA kanale. Skoro svi risiveri imaju ,,slot'' za SAT karticu kanala koji su skremblovani pa i to možete koristiti.
Evo, koje sve FTA kanale (samo srpski i ex Jugoslavije) koristim iako imam i Open IPTV.
EUTELSAT W2 (16 E)
* Kopernikus 10834V 27500 * BN Sat 12733H 5700
* BN Music 12733H 5700
* BH-TV1 12648V 5200 * OTV Valentino 12525V 30000
* OBN 10796V 30000
* RTCG 12600V 6771
* Atlas 12600V 6771
* CITY1 (FK Partiz.) 12525H 30000
* Top music 12520V 2156
* yu Planet Beč 12525H 30000
* Duga 12525V 30000
* Svet Plus 12525V 30000
* Astro 12525V 30000
* Balkan 12525H 30000
* DM Sat 12557V 2156

HOTBIRD (13 E)
* RTS 1 11411H 27500
* HRT 1 12520V 27500
* SLO 1 12303V 27500
* SLO 3 12303V 27500
* Mktv 12207H 27500

* Rai Sport 1 11804V 27500
* Rai Sport 2 11804V 27500
* Super Tenis 11179H 27500
* Abu_Dabi_Sport 11623V 27500
* Dubai Sport 11411H 27500
* JSC Sport 12015H 27500

. ASTRA (19,2 E)
* Eurosport 12227H 27500

. AMOS (4 W)
* TV Sljeme 11478H 10911
* KAPITAL NETWO 11478H 10911
* Cro Music 11478H 10911
* OBN 11347H 03350
* HEMA 11288H 01851
* NTV Amna 11123H 01850

TELEKOM 2D (5 W) * TV Sljeme (Z1) 11478H 10911
* Kapital Netwo 11478H 10911
* Cro Music 11478H 10911
Prvi petocifreni broj je: Freqven.
Slovna oznaka ,,V'' ili ,H'' je: Polarizacija,
Drugi petocifreni broj je: SR (Simbol Rate)

Pored ovih kanala, risiver će vam u automatskom pretraživanju, naći sijaset drugih zanimljivih kanala. Ja ih imam preko 1.200 sa 8 satelita, ali izdvojio sam 20-tak na Favorit listu (Listu omiljenih kanala) i s vremena na vreme ih pregledam.
Ako ovo može da Vam pomogne - dobro je!

Poslednja izmena:
Odgovoricu Milosu92. Jeste ,posluju i u Slovačkoj,učinilo mi se da je pisalo u Sloveniji.Prevideo sam.Ali ja strane kanale mogu da gledam i preko kablovske tv ovde u Grazu zašto da dodatno uplaćujem zbog nekoliko ex-yu kanala sa digi tv ?Jedino da nemam baš nikakvog izbora,zar nije tako? Nabrojaću neke ex-yu kanale sa balkaniyum.tv : RTS,B92,Pink+,Bn,Bn music,Sos,Studio B,Duga,Fox,DMsat,Amna,Ftv,BH tv,Hrt,Obn,Extra fun,RTRS...pa Sport...Ne mogu trenutno da se setim ostalih...Još jedna stvar,ja sa porodicom živim u STANU,kao i većina dijasporaca,pa nemamo baš nekih mogućnosti za postavljanje antene.:(Svaka čast onima koji imaju kuće,a koliko znam takvih je malo.Ti koji imaju mogućnosti postavljanja antena i sve te opreme,a iznose iz zemlje na svoju odgovornost, mogu da koriste i total tv ,uostalom...

Back