Kako da obrisem OS?

Добар савет, и ја му препоручујем да остави све, и да покреће ВИН са ГРУБ-а.

Касније може да постави да му се прво бутује ВИНДОВС, кад буде расположен, објасничемо му. :)

Није проблем вратити ГРУБ, иако се има Виндовс. Једноставно се ГРУБ поново инсталира, и уједно приликом инсталације, учита сваки систем који постоји на ХДД... :)

Ја често инсталирам неки систем поред МИНТ-а, и кад обришем тај неки други, вратим ГРУБ Лоадер МИНТ-ов... :)

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/245

Данас сам инсталирао NETRUNNER 14 Frontier , лак је за рад, препоручљив за почетнике! :)

http://www.netrunner.com/screenshots/

kicker.jpg
Ma samo uradi Repair Win.OS-a i prebacuje komandu.Hvala ti za te preporuke ,ali meni nekako,lezi Ubuntu,a kasnije mislim preci na Mint.

Ооооо, дечко, па ти и даље тумачиш мене, ти знаш колико ја знам? :lol: Морачу да те припитам често за себе. :lol:

Пази на монитор, можда му штукне свест. Чујем, имаш добру графичку?... :per:

Него, кад ћеш да научиш основу Њиндоњса? :hahaha:

Ај да чујем како иду команде у ДОС-у за форматирање Диска, редослед... :lol:

Напиши овде свој ник "snejks" у аски коду, и провуци га на свој монитор. :)
smešan si koliko si težak , baš mi te je žao ...

Ma samo uradi Repair Win.OS-a i prebacuje komandu.Hvala ti za te preporuke ,ali meni nekako,lezi Ubuntu,a kasnije mislim preci na Mint.

Извини, нисам препоручио теби ово, већ сам само рекао да сам инсталирао Нетрунер, чисто да видим какав је. :)

Користим МИНТ, и остаћу на томе, за сада, једини ОС Линукс осим МИНТ ми је Опен СУСЕ, али сад немогу да инсталирам СУСЕ, нешто није у реду са односом графичке и монитора, те немогу да га инсталирам. :)

Избаци ми стално - OUT OFF RANGE - на монитору, кад будем расположен, позабавићу се и тиме... :)

Извини, нисам препоручио теби ово, већ сам само рекао да сам инсталирао Нетрунер, чисто да видим какав је. :)

Користим МИНТ, и остаћу на томе, за сада, једини ОС Линукс осим МИНТ ми је Опен СУСЕ, али сад немогу да инсталирам СУСЕ, нешто није у реду са односом графичке и монитора, те немогу да га инсталирам. :)

Избаци ми стално - OUT OFF RANGE - на монитору, кад будем расположен, позабавићу се и тиме... :)
Polako sredice se i to.Ne kazu nasi stari dzabe, da je jutro starije od veceri.

Polako sredice se i to.Ne kazu nasi stari dzabe, da je jutro starije od veceri.

Ma odma sam se dao na posao! :lol:

Uspeo sam da prevaziđem problem oko grafike i monitora, i instalirao OpenSUSE 13.2 - 64, pored MINT-a. :)

Sve je u redu, ali me nešto razočaralo, a to je grafika, niska je rezolucija. SUSE zahteva jaču grafičku kartu od ove moje. :confused:

Međutim, i ovako jeste stvarno izvrsno. Kad završim sa nadogradnjom i podešavanjima, postaviću snimak :)

U MINT-u dobijam jaču rezoluciju:

snapshot8.jpg

A u SUSE:

SUSE.jpg

И што је интересантно, и поред овако ниске резулуције, приказ је веома добар, као да је веча резолуција. :)

Poslednja izmena:
pclinuxos mi je trenutno na sporoj particiji.

probao sam iz windowsa u menage pa sam izbrisao particije ali nije htelo vise da se dize jer sam izbrisao i grub.

probao sam knoppix , ubuntu , kubuntu od tada ali pclinux mi se cini najlaksi u mate verziji.

samo javu nikako da provalim da instaliram

probao sam iz windowsa u menage pa sam izbrisao particije ali nije htelo vise da se dize jer sam izbrisao i grub.

probao sam knoppix , ubuntu , kubuntu od tada ali pclinux mi se cini najlaksi u mate verziji.

Treba da ubacis instalacioni Cd za Win, i da podesis u BIOS-u,kao da ces da podizes novi sistem.Kada ti izadje onaj prozor za instalaciju,klikni na instal i kad se otvori sledeci prozor,u levom donjem uglu ima komanda za REPAIR.Klikni na to i obnovice ti Win. i vratiti grub na njega i onda ce ti se normalno pokretati Win..Ne traje to dugo.S tim ako hoces ponovo neki Linux pored,proguglaj imas programa koji rasporedjuju Grub na zeljeni OS.Samo polako,nemoj da brzas da ne bi digao ponovo Win,pa posle moras sve programe ispocetka da instaliras.Ovako ostaje sve i cak osvezuje OS,ako je imao kakvih problema pri radu.

Istaliraj ovaj posto nije toliko zahtevan ko suse

Slike kako izgleda os

Os

:)
:lol:

Hvala, imam Pupija na CD... :lol:

Open SUSE je zakon! :ok:

Али овај МИНТ најновији, 17.2 КДЕ, надмашио је све друге дистрое! :ok:

Ево за тебе један дистро, да мало "ладиш" остале по интернету:lol: :

knoppix-screenshot-3.png

- - - - - - - - - -

Буди јаснији, нисам те у потпуности разумео. :)

Где неможеш да инсталираш ЈАВУ?

snapshot9.jpg

Јава се сама инсталира, јер је има у пакетима...

У конзоли куцаш:

sudo apt-get update

(pasword)

sudo apt-get upgrade

Иза сваке команде не заборави ЕНТЕР! :)

инсталираће ти се сви неопходни пакети и закрпе. :)

Poslednja izmena:

Back