Kako da neutralisem miris farbe?

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Elem farbao sam svoju sobu u subotu,ali evo danas je vec kraj utorka i jos se farba oseca,ne mogu da spavam u sobi od mirisa.
Ceo dan mi je bio otvoren prozor da se ovo susi,ali dzabe deluje da je suvo ali smrdi u picku materinu.
Znate li vi neki trik kako da ovo neutralisem?

Verovatno si farbao akrilom ili lateksom.
"Zmajev (za)dah" je prateća pojava uz te farbe, ali na ovim temperaturama to bi trebalo da ispari za 3-4 dana. Samo luftiraj što više, te boje se sporije suše.

Ako ćeš da slušaš Bošnjake, sirće će ti pomoći da ne osetiš farbu ( valjda zato što ćeš od sirćeta da padneš u nesvest :mrgreen: ).
http://enterijer.ba/savjeti/kucne-carolije/1492-sircetom-uklonite-miris-farbe

Poslednja izmena:
Blagi bože kakva je to farba :eek: aj da si reko drvenariju...
Sveće bi trebale isto da upijaju mirise, lavanda može preko i sl. ne mislim obavezno na mirišljave sveće nego i na obične, zamaskiraju miris a navodno ga nekako i upiju ebemliga :think:
Luftiranje nekoliko dana se podrazumeva.

Jesi je propisno razredio, ako se razeđuje? :eek:
Pa ništa brate skuvaj prokelj sa starim čarapama na prenosivom rešou, ako to ne ubije miris ništa neće :lol:

- - - - - - - - - -

Evo ti praktičnije rešenje, čak se i ne zezam s ovim 100% :mrgreen:
Napravi žurku u sobi sa 4 pušača turčina pa posle luftiraj dva dana i okači sveže oprane zavese i prekrivače za krevet.

hahhaha ladno sam htela da napisem.. pa farbaj se kanom :zcepanje:
Krecili mi tako sobu i procitam da se miris moze neutralisati kada naseckane kriske crnog luka potopis u vodu i drzis u toj sobi.
Uradim ja tako.. ajd da probam. Naisli neki gosti i pitaju me oni sta ce mi ta cinija sa vodom i lukom na stolu.. objasnim im ja..
Na to ce oni.. super si neutralisala miris farbe.. a jel pise tamo kako da neutralises miris luka :rotf:.. :dash:

Koju?

Akril i lateks treba da smrduckaju par dana, ali ako si koristio disperziju/poludisperziju a smrdi, onda si verovatno ubo neku sa isteklim rokom.
I meni su jednom uvalili disperziju koja je smrdela na uzeglo ulje ( iako na njoj ne bi trebalo da bude ulja) pa sam im vratio.
valjda je polu disperzija. Bela boja.
I dalje smrdi. :( Naneo sam debeo sloj i sad ovo nece izvetriti verujem do sledece godine.
Probao sam i to sa lukom i nista.

Poslednja izmena:

Back