Kako da izlečim oči svom samojedu?

dackooo

Početnik
Poruka
9
asrerko.jpg

Imam samojeda, već duže vreme ima mnogo krmelja oko očiju, mislim da ima neku infekciju. Čistila sam mu oči kamilicom, ali pošto sam čula da to nije dobro počela sam svakodnevno da ih čistim vodom i opet nista. Obratila sam se i veterinaru i pas je dobio vakcinu koja nije pomogla. Ukoliko nešto znate, pomozite :(

Pogledajte prilog 252255
Imam samojeda, već duže vreme ima mnogo krmelja oko očiju, mislim da ima neku infekciju. Čistila sam mu oči kamilicom, ali pošto sam čula da to nije dobro počela sam svakodnevno da ih čistim vodom i opet nista. Obratila sam se i veterinaru i pas je dobio vakcinu koja nije pomogla. Ukoliko nešto znate, pomozite :(

Pod hitno u apoteku.
I idi odmah. Za usi i oci dobices uvek bolji savet od apotekara nego od veterinara jer u Srbiji postoji samo 1 ( i slovima jedan)
ocni lekar za pse. Medjutim, ovo kod tvog samojeda neka je bezazlena upala tako da ce kapljice ili (i) mast pomoci.
Znace apotekar u svakoj apoteci jer su i kapljice za oci i mast iste i za ljude i za zivotinje.

Ocisti psa od parazita! A oci mu ispiraj bornom kiselinom (acidi borici) kupuje se u humanoj apoteci i kosta oko 100 dinara, koristi se i za bebe. Evo kako izgleda:

pharma_product_-_rastvor_borne_kiseline.jpg

Oci se ne ispiraju bornom kiselinom (vec samo ima joj kaze sta je, iako je u slabom rastvoru), vec predeo oko ociju.Ni slucajno ne ide u oci!!! Oci se ispiraju fizioloskim rastvorom. A sacuvaj me boze da se koristi i kod beba...taj ko je to preporuciou najboljem slucaju nije bas ...dokucan!!!!
Angels eyes, mimi`s kad nadjes u malo bolje opremljenom pet sopu u Sr ...javi mi;)) Inace ovde bi po svemu sudeci jedino on pomogao. kao i pokusaj s promenom hrane. (Mom psu kad god predje na BARF, vrate mu se te crvene fleke, jer evidentno dodje do promene PH vrednosti suza pa bakterija koja to voli moze opet da uziva)

Poslednja izmena:
Acidi borici 3% pedijatri (ne samo oni u decijem domu zdravlja nego i specijalisti na odeljenju) preporucuju i u humanim apotekama prodaju za decu, za iritacije u ranom stadijumu, eno ga moje dete, hvala Bogu, odlicno vidi. AE/AG nisam ni trazila jer mi i ne treba, moja je izmedju black&tan i trikolor, neka sasava boja, ali znam da ste ga na temama na IX FCI hvalile. Takodje, sto se tice sirovog mesa, ne znam tacno cime je doticni pas tretiran, znam da mu je tek sirovo meso sredilo crvenilo... ako je verovati kolegi mm-a.

Back