Kako će podela SRS-a uticati na političku scenu u Srbiji?

Uopste ne verujem u tu pricu.........Ja ne cenim Draskovica kao politicara nimalo, ali je realnost, da je njgova stranka stranka desnice.A to znaci prilicno slicno onome za sta se zalaze Nikolic......A sada, kad nema Seselja...ako na bilo koji nacin demokrate odstupe od projekta "i EU i Kosovo", eto novih mogucnosti.

SPO vise ne postoji kao stranka nema vise biracko telo...sada ima 4 poslanika i jedno nebitno ministarstvo a to je dobio kao milostinju...skoro ni u jednoj opstini gde je isao samostalno na izbore nije bio blizu cenzusa...SPO je istorija.

SPS nije ni sad mogao sam. Na sledećim izborima bi morao okupiti 5-6 ovakvih stranaka kao što su JS i PUPS. A, SPS je ipak preveliko "ime" da bi ušla u koaliciju sa nekom većom strankom. Ako bi to uradila, onda bi opstala još malo, ali nikad više posle toga ne bi bila u prilici da bude jaka.

Ja i ne kazem a ce ici sam ali sam skoro 100% siguran da SPS nece imati problema sa ceznusom...pazi slicno je receno za SPS kad je podrzao Kostunicinu vladu kao kraj gotovi su a oni u medjuvremenu postali faktor od koga je u jednom momentu zavisila buducnost Srbije...

Ja i ne kazem a ce ici sam ali sam skoro 100% siguran da SPS nece imati problema sa ceznusom...pazi slicno je receno za SPS kad je podrzao Kostunicinu vladu kao kraj gotovi su a oni u medjuvremenu postali faktor od koga je u jednom momentu zavisila buducnost Srbije...

Ajd, videćemo na sledećim izborima ko je bio sada u pravu:cool:

Što se tiče SPOa. Oni se ne mogu vratiti (gledano sa marketinške strane), izabrati tako kratkoročno ime za stranku (Srpski Pokret Obnove) je zaistačudan potez. To ime im je moglio proći za vreme 90ih, početkom nultih, ali sada nema šanse. Oni koji misle da zemlju treba "obnoviti" su najtvrdokorniji radikali, a oni sigurno nisu tržište na kojem SPO može da se prodaje.

Back