- Poruka
- 388.920
Da li cemo mi unistiti buducnost ili ona nas? Ili nasoj civilizaciji sledi blagostanje. Koja je vasa teorija?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li cemo mi unistiti buducnost ili ona nas? Ili nasoj civilizaciji sledi blagostanje. Koja je vasa teorija?
Džordž Orvel je rekao :
Ako želite sliku budućnosti, zamislite čizmu koja utiskuje ljudsko lice - zauvek.
Sigurno ce desavanja iz sadasnjosti delovati gadno kao sto nama deuluju gadno desavanja od pre 1000. Sve ce biti podignuto na visi nivo.
Mislim da su sve varijante sumorne, iako je 1000 godina ne bas tako i daleki period ne verujem da cemo izumreti i sigurno cemo preci tu klasifikaciju 1 Kardaseve skale i definitivno cemo biti gotovo potpuno zamenjeni vestackom inteligencijom da postoji bojazan da ce covek u tom svetu biti samo "stvar" bez neke posebne svrhe niti volje za licnim napretkom sto je bas sumorno.
Verovatno cemo biti neka hibritna sorta zahvaljujuci razvoju genetskog inzenjeringa, ljudi ce vrv. imati neke nove sinteticki modifikovane bioloske delove i organe sto bi danas klasifikovali u "super moci" da mozda i nece liciti na ljude (mi i danas imamo pomamu za tom plasticnom hirurgijom), zamisljam ga takodje kao svet gde jezik i uopste pisana / glasovna komunikacija vise ne postoji jezik je izumo ili je u fazi izumiranja i zamenice ga neki neuralni interfejsi sto mi je mozda i jedina kul stvar.
Tako daleko je zaista nemoguće predvideti.
Nas mozak i evoulcija nije u stanju da prati tehnoloski razvoj sto ce dovesti do velikih problema, danas to vidimo po broju teorija zavjera,sve teze je vidjeti razliku izmedju laznih filmova na youtube, lidera koji pobjedjuju izbore zbog polulizma zatim klimatske promene, prenaseljenost i nedovoljno sirovina za sve, nuklearno oruzje koje ce sve biti lakse napraviti i manjim zemljama. Mislim da veoma lose vrijeme dolazi.Da li cemo mi unistiti buducnost ili ona nas? Ili nasoj civilizaciji sledi blagostanje. Koja je vasa teorija?
Pusti mašti na volju, kao oni što snimaju sf filmove pa se dosta toga kasnije ostvariloTako daleko je zaista nemoguće predvideti.
Nesto poput AfroditeЗначи наша Јована Јеремић ће бити права штука капиталац или можда само анаконда...
Kako ce izgledati forum za 1000 godina?Da li cemo mi unistiti buducnost ili ona nas? Ili nasoj civilizaciji sledi blagostanje. Koja je vasa teorija?
Moglo bi vec 2027. samo da se pojavi politicka voljaNešto od ovih mojih maštanja bi moglo da se ostvari i pre 1000 godina