Kako ce izgledati svet za 1000 godina?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da su sve varijante sumorne, iako je 1000 godina ne bas tako i daleki period ne verujem da cemo izumreti i sigurno cemo preci tu klasifikaciju 1 Kardaseve skale i definitivno cemo biti gotovo potpuno zamenjeni vestackom inteligencijom da postoji bojazan da ce covek u tom svetu biti samo "stvar" bez neke posebne svrhe niti volje za licnim napretkom sto je bas sumorno.

Verovatno cemo biti neka hibritna sorta zahvaljujuci razvoju genetskog inzenjeringa, ljudi ce vrv. imati neke nove sinteticki modifikovane bioloske delove i organe sto bi danas klasifikovali u "super moci" da mozda i nece liciti na ljude (mi i danas imamo pomamu za tom plasticnom hirurgijom), zamisljam ga takodje kao svet gde jezik i uopste pisana / glasovna komunikacija vise ne postoji jezik je izumo ili je u fazi izumiranja i zamenice ga neki neuralni interfejsi sto mi je mozda i jedina kul stvar.

Da li cemo mi unistiti buducnost ili ona nas? Ili nasoj civilizaciji sledi blagostanje. Koja je vasa teorija?

Не знам ја за бели свет ништа ал' знам шта ће да буде код нас! Председник Вучић има да изгради Србију да ће и у мом селу бити један небодер пословога типа, сиромаси има код нас сви да поумиру а богати да се цене по томе колико новца имају а не по томе како су га стекли и више неће биди сексуалне дискриминације. Моћи ћу мирне душе да оженим овцу, да са њом имам потомке и срећно проживим живот у будућности.

Sigurno ce desavanja iz sadasnjosti delovati gadno kao sto nama deuluju gadno desavanja od pre 1000. Sve ce biti podignuto na visi nivo.

На нацисте ће се гледати као на дивљаке чији су методи истебљивања били ужасни. За 1000 година то ће се радити на потпуно хуман и транспарентан начин. И то ће радити неки Марсовци, разуме се. Нама ће бити испод части да радимо тако ниско плаћене послове.

Mislim da su sve varijante sumorne, iako je 1000 godina ne bas tako i daleki period ne verujem da cemo izumreti i sigurno cemo preci tu klasifikaciju 1 Kardaseve skale i definitivno cemo biti gotovo potpuno zamenjeni vestackom inteligencijom da postoji bojazan da ce covek u tom svetu biti samo "stvar" bez neke posebne svrhe niti volje za licnim napretkom sto je bas sumorno.

Verovatno cemo biti neka hibritna sorta zahvaljujuci razvoju genetskog inzenjeringa, ljudi ce vrv. imati neke nove sinteticki modifikovane bioloske delove i organe sto bi danas klasifikovali u "super moci" da mozda i nece liciti na ljude (mi i danas imamo pomamu za tom plasticnom hirurgijom), zamisljam ga takodje kao svet gde jezik i uopste pisana / glasovna komunikacija vise ne postoji jezik je izumo ili je u fazi izumiranja i zamenice ga neki neuralni interfejsi sto mi je mozda i jedina kul stvar.

Значи наша Јована Јеремић ће бити права штука капиталац или можда само анаконда...

Pa verovatno poput onog u Star Trek-u (ja sam inače optimista), mada realno niko ne može da zamisli ni kako će izgledati svet za 50 godina a kamoli za 1000 godina, mislim na budućnost utiče milion raznih varijabli koje se negde ukrštaju negde ne i koliko god se neko trudio da predvidi budućnost ta budućnost uvek ispadne nekako drugačije, jer uvek se desi nešto skroz nepredvidjeno i neki kvantni skok koji stvari promeni iz korena i nakon čega više nije ništa isto (kao što je ne znam pojava električne energije, pojava radija i telefona, pojava automobila, aviona, pojava televizora, pojava interneta, mobilnih telefona, itd).

Recimo primera radi tamo 1870-ih negde američki naučnici i futuristi su verovali i predvidjali da će usled sve većeg broja konja i zaprežnih vozila i količine izmeta koja ostaje za njima da će do sredine 20. veka Njujork zadesiti epidemija kuge i da će grad zbog toga biti toliko prljav i zagadjen da će maltene biti nepogodan za život i maltene dotad napušten, a eto prevideli su pojavu automobila i da će u narednih par decenija zaprežna vozila i konje u potpunosti zameniti automobili i motorna vozila i da će konji i kočija u potpunosti nestati sa ulica.
Kao što recimo ne znam 90-ih kad smo bili klinci u osnovnoj školi (što nije bilo ni tako davno baš) teško da je iko mogao da predvidi pojavu smart telefona, društvenih mreža i recimo nečega tako kao što je Youtube ili Netflix (jer da je neko mogao to da predviditi verovatno bi se to pojavilo još i ranije).

Da li cemo mi unistiti buducnost ili ona nas? Ili nasoj civilizaciji sledi blagostanje. Koja je vasa teorija?
Nas mozak i evoulcija nije u stanju da prati tehnoloski razvoj sto ce dovesti do velikih problema, danas to vidimo po broju teorija zavjera,sve teze je vidjeti razliku izmedju laznih filmova na youtube, lidera koji pobjedjuju izbore zbog polulizma zatim klimatske promene, prenaseljenost i nedovoljno sirovina za sve, nuklearno oruzje koje ce sve biti lakse napraviti i manjim zemljama. Mislim da veoma lose vrijeme dolazi.

- ljudi će biti više eterična, a manje materijalna bića.

- bez problema će stvarati "crvotočine" i bez ikakvih raketa ili svemirskih brodova putovati svekolikim svemirom.

- iako će živeti stotinama godina, ljudi ipak neće pobediti smrt.

- naravno da će upoznati druge civilizacije koje žive u ovom svemiru.

- sporazumevanje će biti nekom vrstom telepatije. Prvo će se koristiti minijaturni primopredajnici koji će kodirati i dekodirati misli, a onda komunikacija bez ikakvih pomagala i aparata.

- lečenje obolelih će biti 90% na energetskom nivou, a 10% fizičkom manipulacijom na telu.

Nešto od ovih mojih maštanja bi moglo da se ostvari i pre 1000 godina samo ako ljudi ne unište sami sebe u ratovima i ako svoje mentalno stanje podignu na viši nivo svesti.

Back