Kako brzooo nauciti

gost 370773

Zainteresovan član
Poruka
279
Kako brzo nauciti. Do cetvrtka moram da naucim cg i srbija u I svetskom ratu i stvaranje jugodlavije a sve to ima 15 strana :O :O :O i osim toga imam jos druge predmete da ucim i jos moram da vezbam matematiku hemiju i fiziku. Kako bih mogao brze da naucim onih 15 strana meni je ono pisanje u beleskama (izmoris se od pisanja) izdvajanje "najvaznijeg" (nema tu najvaznijeg to je sve vazno da se zna).
Da li bi mi pomoglo ako ucim to uvece od 9 sati do 10:15 pa da legnem jel to efikasno.

Posto je istorija u pitanju ima najvaznijeg,izdvojis na papir kljucna desavanja i godine napravis kratke teze kao da drzis prezentaciju i to naucis savrseno. Iscitavaj tekst iz knjoge stalno,i slazi pricu uz pomoc teza. Ja sam tako sve ucio.

A i 15 strana se nauci za dva sata,ne znam zasto dramis.

Kako brzo nauciti. Do cetvrtka moram da naucim cg i srbija u I svetskom ratu i stvaranje jugodlavije a sve to ima 15 strana :O :O :O i osim toga imam jos druge predmete da ucim i jos moram da vezbam matematiku hemiju i fiziku. Kako bih mogao brze da naucim onih 15 strana meni je ono pisanje u beleskama (izmoris se od pisanja) izdvajanje "najvaznijeg" (nema tu najvaznijeg to je sve vazno da se zna).
Da li bi mi pomoglo ako ucim to uvece od 9 sati do 10:15 pa da legnem jel to efikasno.

I obavezno knjigu pod jastuk.

Preko mape uma.

mu3.jpg

Retardu, ja imam 24 godine i prelazim dnevno 80 strana materije. Nekada sam prelazio i po 120 za jedan dan. Ja imam iza sebe 17 godina skolovanja, sta ti imas?
Nisi u stanju da naucis 15 strana za 4 dana. Treba te motkom po ledjima tuci.

Lenj,a jos i bezobrazan. Treba te ne sa jednom, vec sa dve motke tuci. Dual core.

:hahaha: :hahaha: al zato sigurno mnogo sedis i neaktivan si a ja sam barem aktivan :cool:
Nema sanse da imas tolko vremena za ucenje (od 80 stranica samo 4) i jos da nadjes vremena za aktivnost da se druzis i sl. Za to bi ti bilo potrebno vise od 24 sata. A ako sve to uspevas (a nemoguce je jer bi posle duzeg vremena bio hronicno umoran) a i kad vec imas vremena da provodis "online" onda nista od toga ne radis

Imam koleginicu koja je radila dva posla + studirala + imala decka za kog se udala pre nedelju dana. Devojka jos dobija Dositejevu stipendiju od 300 evra mesecno kao jedan od najboljih studenata. Sad vodi mlekaru sa momkom. Kad ona ima vremena i da dodje na predavanja na faks, svi imamo vremena.
Moja rutina je bila ustani, doruckj, popi kafu i citaj i rudari za literaturom jedno 2 sata. Pisi rad 2 sata, onda rucak pa teretana, pa opet pisanje rada par sati, pa onda ide lesenje od alkohola. Nekad u drustvu,a vecinom solotrinker.
Dok sam imao ispite rutina je bila slicna, samo sam umesto u teretanu, isao u streljanu i nisam rudario po netu vec sam imao knjige odakle sam ucio. Ostatak vremena (od 21h do 2-3 ujutru) sam provodio pijuci i viseci na internetu. Vikend je izlazak u grad.
Sad kad sam slomio nogu rutina je ustani sto kasnije da ti brze prodje dan, citaj, pisi i sprdaj se po netu jer ne smes da pijes. Vec 21 dan sam zarobljen u sobi.

Na fakultetu se spremaju kolokvijumi od 70 do 100+ stranica ,a lenji studenti to spremaju za tih tvojih 4 dana. Znaci, tih tvojih 15 strana je kerov ****. Ako je profa neki drkosh pa nema kolokvijuma, onda se sprema cela knjiga koja obicno ima oko 400 strana. Oni mucenici na medicini spremaju i ispite od 1000 strana, a ovi na filoloskom moraju da za godinu dana procitaju 22000 strana knjiga + knjige iz predmeta.

Poslednja izmena:
Tvoji problemi su toliko banalni da bi trebao da pevas od srece sto ih imas. Koliko se ovde dopisujes sa mnom do sada si mogao nauciti to "preobimno" gradivo.

- - - - - - - - - -

I da, ponekad sam hronicno umoran, ali ko te brt pita ista. Ljudi su pukli 1500 evra na godinu mog skolovanja, ako oni mogu da poture kicmu da zarade za skolarinu, mogu onda i ja da sedim i da citam.
Ne moram da idem svaki dan na posao, to mi je jedino zaduzenje. Ne kazem, pada se tu u krizu, ali kad se jednom uhodas, to ide mekano.

Jeza me kroz kičmu prođe kada pomislim da će me jednog dana ovakvi možda lečiti.

Ljudi pisu medicinu i sl. Samo zbog novca ,iako to oni ne vole.
User friendly, mozda ti volis to sto radis pa jako brzo naucis. I ja npr. Hemiju veoma brzo dvatim i naucim a za istoriju sam isto malo zainteresovan ali istorija je teska zato sto ima milion imena,datuma i sl.

Sta je tu toliko tesko?
28 juna, na vidovdan, 1914. U Sarajevu, u Bosni, Gavrilo Princip je prangijom roknuo vodju austrougarskog ganga Franca Ferdinanda.
Prvi svetski rat je poceo 28 jula 1914 godine kad Srbija nije izrispektovala ultimatum Austrougarske.
Crna Gora je istog dana napravila opstu mobilizaciju, a 5 avgusta objavila je rat AU tako sto je udarila na skladiste koksa u Boki Kotorskoj.
U noc 15 na 16 avgust AU i Srbalji su se posibali na Ceru gde su Srbalji 20 avgusta 1914 pobedili i proterali AU nazad. To je Cerska bitka, koju je dobio nas vojvoda Stepa.
Od srpskih generala bitni su Stepa, Zivojin Misic i Radomir Putnik.
Potom je opet bila bitka na Drini 8 septembra 1914. i tu su drugu ofanzivu ugara Srbi odbili.
3 decembra odigrala se Kolubarska bitka kad su Srbi zajebali Au i pustili ih da zauzmu zapadnu Srbiju i Beograd, a u medjuvremenu su dobili isporuku utoka iz Grcke preko Francuske. 15 decembra iste godine bitka se zavrsila potpunim oslobodjenjem Srbije i zaplenom velike kolicine opreme. Ovu bitku je dobio Zivojih Misic.
od 14 oktobra do 25 novembra 1915 vodila se Moravska bitka gde su nas na kurvu napali Nemci, Austro Ugari i Bugari + pobunjeni Siptari. 25 novembra krenulo se u povlacenje ka Crnoj Gori i Albaniji.
Onda su srbi dosli u Solun odakle su prebaceni na Krf gde je umrlo mnogo ljudi od tifusa. prvo su nas Talijani zezali i trazili reket, ali onda je ruski car Nikolaj pripretio izlaskom iz rata ako se ne spasi srpski gang i prebaceno je oko 150 000 vojnika na ostrvo Krf.
30 oktobra 1916 godine srpski gang je potukao Bugare na kajmakcalanu koji je deo Solunskog fronta, a proboj Solunskog fronta desio se 15 sptembra 1918.
Bugarska gubi Makedoniju i potpisuje primirije 29 septembra jer su dobili zesce po pichici. do 12 oktobra cela Srbija je bila oslobodjena.
1 decembra 1918 stvorena je kraljevina SHS.

Ta da, to je sve sto treba da naucis.

ubistvo drukare ferdinanda je bio samo povod, velike sile su se odavno pripremale za taj rat, samo su cekale povoljan trenutak. Znaci, Svabe i Austrougari su zeleli kolonije kao druge sile i zajebale su se malo u toj matematici jer su vodje imale keca iz matisha i AU carstvo posle raspalo.
Ako te neko pita kako se zvao prvi svetski rat, ti kazi VELIKI RAT.

- - - - - - - - - -

Juzeru, ko je taj lik u tvom avataru?

Thomas Eichhorst. Guglaj pa ces videti ko je.

Treba da učiš više, od 1 h 15 min dnevno. Treba da učiš 2-3 sata i da jedan sat ponavljaš

Ni meni ovo nije jasno, kako ti je problem, da naučiš 15 strana za nekoliko dana. Mlad mozak u srednoškolskom rastu bi morao da zapamti skoro sve, kao iz topa, samo ako se ima minimum volje i uslova

Treba da učiš više, od 1 h 15 min dnevno. Treba da učiš 2-3 sata i da jedan sat ponavljaš

Ni meni ovo nije jasno, kako ti je problem, da naučiš 15 strana za nekoliko dana. Mlad mozak u srednoškolskom rastu bi morao da zapamti skoro sve, kao iz topa, samo ako se ima minimum volje i uslova

Da uci 2-3 sata u osnovnoj skoli fazon? Puno bre to. Mada nisam toliko ni u srednjoj ucila za dan. Stvarno retko da toliko treba.

Back