Kako biti bliži Bogu?

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
1.Molitva
Molitva je najjača povezanost nas i Boga. U molitvi razgovaramo sa Bogom, zahvaljujemo mu na Njegovoj milosti i strpljenju, žrtvovanju i molimo Njega za oproštaj i što jaču veru. Bog ne mora odmah da nam odgovori na molitvu, ali to ne znači da je nije čuo.

2.Post
Post je važna stvar koja se uči u Bibliji. Isus je očekivao da njegovi sledbenici poste, i rekao je da Bog nagrađuje post. Post ne mora nužno biti na specijalni religijski praznik, već može biti na običan dan preusmeren samo na Boga.

3.Biblija
Trebamo da izdvojimo vreme za čitanje Biblije jer je ona nadahnuta od našeg Tvorca. Iz nje možemo izvući veliku pouku i veoma je važna za nas. Jednom, reče jedan čovek;,,Biblija je jedina knjiga čiji je Autor uvek prisutan kada se čita"

4.Volite i hvalite Boga uvek
Vrlo je važno da nam je Bog i Njegova Reč uvek u mislima, da Ga volimo i poštujemo. Tako će naša veza sa njim biti jaka.

5.Muzika
Kao što je David psalmima hvalio i molio Boga za oproštaj, tako i mi možemo da slušamo muziku koja hvali Boga.

5.Ljubav prema drugima
Trebamo voleti druge i naše bližnje, jer tako pokazujemo da smo od Boga. Da u našem srcu nema mržnje i želje za osvetom, i da iz naših usta ne izlazi proklestvo.

6.Sklonimo se od bezakonja i zla
Sve što je protiv našeg Tvorca je bezakonje i zlo, kada se sklonimo od takvih stvari bićemo privrženiji Bogu.

7.Nikad nismo sami
Važno je da nikad ne govorimo kako smo sami. Sama Biblija nam pokazuje da nikada nismo sami i da je Bog tu uvek za nas.
Isaija 41:10
,,Ne boj se, jer ja sam s tobom "
Screenshot_20220214_231721.jpg

Kako vi održavate vašu veru snažnom?

crkva je skup cigli povezanih malterom.
pročitaj ovo na netu

Шетња протестанта по православном храму​

dugačak je tekst ali ima zašto je građeno ovako kao što vidimo

mali delić
Светом апостолу Јовану је било заповеђено да измери тај храм: „И даде ми трску сличну палици, говорећи: Устани и измјери храм Божији и жртвеник, и оне који се клањају у њему

pravoslavlje ide dotle da "ciglu i malter" izgrade po bibliji

Све је ово идеализација која није примењива. Посебно онај део да волимо друге, као и то да им праштамо. То може само малоумна особа да подржава. Како неко може опристити или волети убицу ћерке (пример)?

Не слажем се да је Бог с нама. Толико је нечовечних дела почињено над људима и где је био Бог да им скрати муке? Да их узме к себи када је знао исход њихове трагичне судбине?

1.Molitva
Molitva je najjača povezanost nas i Boga. U molitvi razgovaramo sa Bogom, zahvaljujemo mu na Njegovoj milosti i strpljenju, žrtvovanju i molimo Njega za oproštaj i što jaču veru. Bog ne mora odmah da nam odgovori na molitvu, ali to ne znači da je nije čuo.

2.Post
Post je važna stvar koja se uči u Bibliji. Isus je očekivao da njegovi sledbenici poste, i rekao je da Bog nagrađuje post. Post ne mora nužno biti na specijalni religijski praznik, već može biti na običan dan preusmeren samo na Boga.

3.Biblija
Trebamo da izdvojimo vreme za čitanje Biblije jer je ona nadahnuta od našeg Tvorca. Iz nje možemo izvući veliku pouku i veoma je važna za nas. Jednom, reče jedan čovek;,,Biblija je jedina knjiga čiji je Autor uvek prisutan kada se čita"

4.Volite i hvalite Boga uvek
Vrlo je važno da nam je Bog i Njegova Reč uvek u mislima, da Ga volimo i poštujemo. Tako će naša veza sa njim biti jaka.

5.Muzika
Kao što je David psalmima hvalio i molio Boga za oproštaj, tako i mi možemo da slušamo muziku koja hvali Boga.

5.Ljubav prema drugima
Trebamo voleti druge i naše bližnje, jer tako pokazujemo da smo od Boga. Da u našem srcu nema mržnje i želje za osvetom, i da iz naših usta ne izlazi proklestvo.

6.Sklonimo se od bezakonja i zla
Sve što je protiv našeg Tvorca je bezakonje i zlo, kada se sklonimo od takvih stvari bićemo privrženiji Bogu.

7.Nikad nismo sami
Važno je da nikad ne govorimo kako smo sami. Sama Biblija nam pokazuje da nikada nismo sami i da je Bog tu uvek za nas.
Isaija 41:10
,,Ne boj se, jer ja sam s tobom "
Pogledajte prilog 1102841
Kako vi održavate vašu veru snažnom?
A druge veroispovesti?

crkva je skup cigli povezanih malterom.
 » КОМЕ ЦРКВА НИЈЕ МАЈКА, ТОМЕ НИ БОГ НИЈЕ ОТАЦ

КОМЕ ЦРКВА НИЈЕ МАЈКА, ТОМЕ НИ БОГ НИЈЕ ОТАЦ​

Упита Свети Сава неког удовца, Милоја, зашто никад не иде у цркву.
– А што да се молим и у цркву идем? Доста ми је да у души верујем! – одговори Милоје.
Светитељ на то не рече ништа, само се у себи Богу помоли за њега.
Кад је, после неког времена, опет дошао у то село, Свети Сава је сваку кућу обишао, осим куће оног Милоја. А кад га сретне – нити га гледа, нити му се јавља.
Жалостан и увређен стаде Милоје пред Светог Саву, па га упита:
– Шта сам ти урадио, свече Божји, па си толико љут на мене? Просто си ме омрзао!
– Нисам љут на тебе, драги брате, напротив, много те волим!
– Причај ти то неком другом! Каква ти је то љубав кад ни реч нећеш да ми кажеш и у кућу ми никако не улазиш?!
– Таман таква као што је и твоја љубав према Богу, Милоје. У молитви с Њим не разговараш. У цркву, кућу Божју, не улазиш! Па кад мислиш да је Богу довољно да га волиш само у души, зашто и теби није довољно и ја тебе волим само у души, не показујући ти то ничим? Зар не знаш да Бог није отац ономе коме Црква није мајка?-
Милоје схвати да није био у праву, замоли Светог Саву за опроштај и од тада поче редовно да се моли и иде у цркву сваке недеље и празника. А Свети Сава, кад год би дошао у то село, обилазио је и Милојеву кућу и са њим дуго разговарао.

Нека прашта Бог. Човек гнусна дела не треба праштати. Да ме опљачка, опростићу, али нешто озбиљније, никад.
Imaš i oko za oko, zub za zub. Generalno je teško lično da se osvetiš, zato su tu i zemaljski zakoni. Nijedna hršćanska država nije opraštala zločin, naprotiv, hrišćanski moto je:Let's kill them.all and let God settle them out. Zato ne brini, nakon što se izvrši kazna možeš da opraštaš koliko voliš :)

Све је ово идеализација која није примењива. Посебно онај део да волимо друге, као и то да им праштамо. То може само малоумна особа да подржава. Како неко може опристити или волети убицу ћерке (пример)?
Niko te ne tera, ali tako kaže biblija. Ne molimo se džabe "I oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima svojim"
Не слажем се да је Бог с нама. Толико је нечовечних дела почињено над људима и где је био Бог да им скрати муке? Да их узме к себи када је знао исход њихове трагичне судбине?
To su sve naše greške.
Нека прашта Бог. Човек гнусна дела не треба праштати. Да ме опљачка, опростићу, али нешто озбиљније, никад.
Kako misliš da Bog oprosti tebi, ako ti ne oprastaš drugima?

A druge veroispovesti?
Molitva, post, ljubav prema drugima, sklanjanje od bezakonja..Mislim da je to deo i drugih religija.

U tom smislu, može biti veoma od pomoći sve ono što si nabrojala,
ali i zajedništvo sa ljudima koji su na istom putu, što je za nas ovde
uglavnom Crkva.
Recimo, ti bi želela da tvoje osnovno uverenje bude ''Ne boj se, jer
ja sam sa tobom'', a onda primetiš da kroz različite životne situacije
retko kad odreaguješ u skladu sa tim uverenjem. I tu su onda drugi
ljudi koji imaju isto nastojanje kao i ti, pa vas to povezuje jednako
kako malter povezuje cigle.

U tom smislu, može biti veoma od pomoći sve ono što si nabrojala,
ali i zajedništvo sa ljudima koji su na istom putu, što je za nas ovde
uglavnom Crkva.
Recimo, ti bi želela da tvoje osnovno uverenje bude ''Ne boj se, jer
ja sam sa tobom'', a onda primetiš da kroz različite životne situacije
retko kad odreaguješ u skladu sa tim uverenjem. I tu su onda drugi
ljudi koji imaju isto nastojanje kao i ti, pa vas to povezuje jednako
kako malter povezuje cigle.
Nemam ja ništa protiv crkve, zato što biblija uči da idemo u crkvu i da tamo slavimo Boga sa drugim vernicima.

Niko te ne tera, ali tako kaže biblija. Ne molimo se džabe "I oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima svojim"

To su sve naše greške.

Kako misliš da Bog oprosti tebi, ako ti ne oprastaš drugima?

Molitva, post, ljubav prema drugima, sklanjanje od bezakonja..Mislim da je to deo i drugih religija.
Не очекујем да ми било ко опрости. Као што рекох, једно је причати у теорији, што ти сада чиниш, а друго је причати у пракси. Да ти доживиш, далеко било, да се неко понесе нечовечно према твом детету, никада не би опростио/ла. Никада.

Не очекујем да ми било ко опрости. Као што рекох, једно је причати у теорији, што ти сада чиниш, а друго је причати у пракси. Да ти доживиш, далеко било, да се неко понесе нечовечно према твом детету, никада не би опростио/ла. Никада.
Bog će da kazni takve, ali na nama je da oprostimo, ne u smislu da zaboravimo, da volimo tu osobu, mi možemo biti i ravnodušni prema toj osobi, ali trebamo da oprostimo. Isto tako nemamo nikakvu obavezu da budemo u nekim dobrim odnosima.
Matej 6: 12-15
,,I oprosti nam naše dugove, kao što smo i oprostili našim dužnicima. I ne vodi nas u iskušenje, nego nas izvlači od zla. Jer ako oprostite drugim ljudima kad se greše protiv vas, vaš nebeski Otac će vam takođe oprostiti. Ali ako ne oprostite drugim svojim grehovima, vaš Otac neće oprostiti vašim grehovima"

Back