Kako biste branili svoju decu, imovinu, da vam neko upadne u kuću?

"Ako neko upadne u moju kuću, biće upucan": Kamala Haris​

otkrila da li poseduje oružje i kada bi ga upotrebila​

Harisova je javno priznala da poseduje oružje još od 2019. godine, navodeći ličnu
bezbednost kao razlog.

https://www.blic.rs/vesti/svet/ako-...haris-otkrila-da-li-poseduje-oruzje-i/gvwpzcg

Daleko od toga da želim da se poredimo sa Amerima i njihovim pretendentima za mesto
predsednika države, ali, ovaj naslov u današnjim medijima mi je dao ideju da se i sama
zapitam kako bih se branila ( i da li?) ako bi bilo ko upao u moju kuću.

Mislim da naš zakon ne ide na ruku vlasnicima poseda i onima koji brane svoju porodicu,
pa i svoj život...

Kako biste vi branili svoju porodicu, imovinu u slučaju da vam neki uljez upadne u kuću?

Ne živiš u takvom sranju od zemlje gde ti neko upada u kuću i ti moraš da ubijaš. To je ispod nivoa svesti čak i životinja.

Kako biste vi branili svoju porodicu, imovinu u slučaju da vam neki uljez upadne u kuću?

Za pocetak, preventiva: odaberes da zivis sa porodicom tamo gde je verovatnoca za takvo nesto sto manja. Svet je veliki i ima jako lepih mesta za zivot.

A ako pak neko provali, pa zna se - borba svim silama. Sve je dozvoljeno.

Drugar iz Banata mi je nedavno pričao da ne gaji više ni kokoške, ni ćurke, niti goji svinjče za sebe, jer
lopovi u sred bela dana ulaze u avliju i uzimaju, bez straha od policije...
Naime, policija izlazi na uviđaj jedino ako je lopov ukrao nešto vrednije od 5.000.- dinara
I kada je za vise,nikada ne pronadju.

Mislim da ih mrzi da rade svoj posao...
Mislim da loše misliš.
Zamisli šta bi bilo kada bi za svaku krađu pileta, svinjčeta ili slično,
morali da odvoje po jednog inspektora?
To se zabeleži, prikupljaju se slični slučajevi, upoređuju, pa ako se
nađe neki obrazac, istražuje se dalje, ako ne... hebiga, takav je život.
A lokalni Romi se svakako ispituju po tom pitanju (kad ih navataju)... :whistling:

Никако. Док морамо да идемо у војску и да у неком рату гинемо за друге, истовремено је нама забрањено да бранимо себе и себи ближње. Држава је појединца срозала на најјадније могуће биће које не сме чак ни да се брани а које увек има обавезе и жртву према другима, кишна глиста има више сачуваног достојанства.
Kod nas je vodeći problem "DAJ PARE RADI MIRA U KUĆI" pa udri po čalnovima...
A u tom porivu - isuviše lako se potegne za oružjem

A ima i dosta slučajeva da postoji neka patološka mržnja
"Ja da imam pištolj ja bi ga/je upucao/la"
Tu bude ona fatalna logika "da nema te osobe ja bi 1.000.000% bolje živeo/la"

Drugo je Amerika
Tamo odlično znaju da u Evropi ne može tek tako da se udje u prodavnicu, kupi vinčesterka i da te prodavac registruje.
Pošto Amerika nije samo Nueva York, Vošington, Dalas i Los Angelis već pustare i zabiti a u Misisipiju krokodili umeju da udju u spavaću sobu,
uopšte ne čudi što prvo odobravaju posedovanje ličnog oružja, pa vozačke dozvole i tek posle 21 godine upotrebu alkohola...

Od otvaranja ove teme razmišljam šta da odgovorim. Verovatno bih neprimetno pozvala policiju zbog ovoga ⬇️
Kod nas je zakon ocaj, secam se covek upao lopov, on prebine lopova. I lopov odluci da ga tuzi , na kraju se dogovore da niko nikog ne tuzi. Prica od pre 10tak godina

Drugar iz Banata mi je nedavno pričao da ne gaji više ni kokoške, ni ćurke, niti goji svinjče za sebe, jer
lopovi u sred bela dana ulaze u avliju i uzimaju, bez straha od policije...
Naime, policija izlazi na uviđaj jedino ako je lopov ukrao nešto vrednije od 5.000.- dinara

Tačno.
To važi i za samoposluge, Tržne centre i ostala mesta gde se obavlja kupoprodaja...pijace npr. Na svakoj pijaci postoji i deo gde se prodaje garderoba i stvari potrebne za domaćinstvo ( set posuđa, escajg, mikseri, tosteri i sl ).

Back