Kako biste branili svoju decu, imovinu, da vam neko upadne u kuću?

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
18.758

"Ako neko upadne u moju kuću, biće upucan": Kamala Haris​

otkrila da li poseduje oružje i kada bi ga upotrebila​

Harisova je javno priznala da poseduje oružje još od 2019. godine, navodeći ličnu
bezbednost kao razlog.

https://www.blic.rs/vesti/svet/ako-...haris-otkrila-da-li-poseduje-oruzje-i/gvwpzcg

Daleko od toga da želim da se poredimo sa Amerima i njihovim pretendentima za mesto
predsednika države, ali, ovaj naslov u današnjim medijima mi je dao ideju da se i sama
zapitam kako bih se branila ( i da li?) ako bi bilo ko upao u moju kuću.

Mislim da naš zakon ne ide na ruku vlasnicima poseda i onima koji brane svoju porodicu,
pa i svoj život...

Kako biste vi branili svoju porodicu, imovinu u slučaju da vam neki uljez upadne u kuću?

Никако. Док морамо да идемо у војску и да у неком рату гинемо за друге, истовремено је нама забрањено да бранимо себе и себи ближње. Држава је појединца срозала на најјадније могуће биће које не сме чак ни да се брани а које увек има обавезе и жртву према другима, кишна глиста има више сачуваног достојанства.

Никако. Док морамо да идемо у војску и да у неком рату гинемо за друге, истовремено је нама забрањено да бранимо себе и себи ближње. Држава је појединца срозала на најјадније могуће биће које не сме чак ни да се брани а које увек има обавезе и жртву према другима, кишна глиста има више сачуваног достојанства.
Ovo je baš žestok komentar... inače, potpuno se slažem!

Harisova je javno priznala da poseduje oružje još od 2019. godine, navodeći ličnu
bezbednost kao razlog.

https://www.blic.rs/vesti/svet/ako-...haris-otkrila-da-li-poseduje-oruzje-i/gvwpzcg

Daleko od toga da želim da se poredimo sa Amerima i njihovim pretendentima za mesto
predsednika države, ali, ovaj naslov u današnjim medijima mi je dao ideju da se i sama

Mislim da naš zakon ne ide na ruku vlasnicima poseda i onima koji brane svoju porodicu,
pa i svoj život...

Kako biste vi branili svoju porodicu, imovinu u slučaju da vam neki uljez upadne u kuću?

To je tamo legalno u vecini drzava

Држава је појединца срозала на најјадније могуће биће које не сме чак ни да се брани а које увек има обавезе и жртву према другима, кишна глиста има више сачуваног достојанства.
Ne preteruj.
Šta bi ti hteo - Divlji Zapad?
Ako bi svi imali pravo da nose oružje, misliš da bi lopov došao kod
tebe kući nenaoružan i učtivo te zamolio da mu daš sve što imaš?

Ne preteruj.
Statistike u Americi dokazuju da drzave gde je posedovanje oruzja legalno imaju daleko nizu stopu razbojnistva i pljacki.
Niko nece rizikovati metak tek tako

bezbednost kao razlog.

pa i svoj život...

Isto kao Kamala.
Jedino što ja nemam vatreno oružje, al zato imam lopatu.

Ne preteruj.
Лопов и било ко ко крши законе увек може да буде наоружан али ја не могу да будем наоружан и не могу да се браним јер су ми везане руке. Овде и јесте Дивљи Запад у сваком погледу, с једином разликом што немаш права да се браниш. Какво је то друштво где ти је боље да тебе него убије него да робијаш годинама јер си убио неког у самоодбрани, то је донела данашња цивилизација и класно друштво.

Лопов и било ко ко крши законе увек може да буде наоружан али ја не могу да будем наоружан и не могу да се браним јер су ми везане руке. Овде и јесте Дивљи Запад у сваком погледу, с једином разликом што немаш права да се браниш. Какво је то друштво где ти је боље да тебе него убије него да робијаш годинама јер си убио неког у самоодбрани.
Vidi, nema potrebe da se raspravljamo kad oboje mislimo isto.
S tom razlikom što bi kod slobodnog posedovanja oružja svaki bolesnik
mogaio da ga nabavi i samim tim i upotrebi.
Kod ovoliko nenormalnih u Srbiji, to bi bilo krvoproliće svaki dan na ulicama...

Vidi, nema potrebe da se raspravljamo kad oboje mislimo isto.
S tom razlikom što bi kod slobodnog posedovanja oružja svaki bolesnik
mogaio da ga nabavi i samim tim i upotrebi.
Kod ovoliko nenormalnih u Srbiji, to bi bilo krvoproliće svaki dan na ulicama...
То би било у почетку, можда, али би се после све стабилизовало, кад знаш да је и тај други наоружан тад баш не смеш да нападаш. Некада давно је пушка била као алатка која се свакодневно носила са собом, мушкарци је носили за појасом, док нису стигле забране од државе а и никаква заштита и алтернативе од исте, држава служи само да штити криминалце, они у затвору нису у обавези да раде а поштеној сиротињи када не може да нађе посао и која живи на улици јер не може да купи стан се нешто ке*ња. Убица убије неког, буде неки број година у затвору, изађе напоље, живи после слободно, није му забрањено ни да буде богат и да ужива, а породици убијеног се никад неће из мртвих вратити њихов ближњи, тај затвор је ништа од надокнаде, та породица буквално не добија ништа, вероватно ни икакву егзистенцијалну надокнаду.

То би било у почетку, можда, али би се после све стабилизовало, кад знаш да је и тај други наоружан тад баш не смеш да нападаш. Некада давно је пушка била као алатка која се свакодневно носила са собом, мушкарци је носили за појасом, док нису стигле забране од државе а и никаква заштита и алтернативе од исте, држава служи само да штити криминалце, они у затвору нису у обавези да раде а поштеној сиротињи када не може да нађе посао и која живи на улици јер не може да купи стан се нешто ке*ња. Убица убије неког, буде неки број година у затвору, изађе напоље, живи слободан, није му забрањено ни да буде богат и да ужива, а породици убијеног се никад неће из мртвих вратити њихов ближњи, тај затвор је ништа од надокнаде.
O klin visi o zlu misli.
Puška je stajala u dnevnoj sobi i znalo se ko i kad je skida sa klina

Back