Kako birate smeštaj?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Idete na putovanje, recimo na neko malo duže putovanje, ne noć, dve...

Šta vam je bitno kod smeštaja? Cena, lokacija, usluge, ambijent? Imate neku vrstu smeštaja koju uvek prvo birate ili volite da eksperimentišete?
Da li vam je smeštaj uopšte bitan?
Desilo vam se da vam je smeštaj pokvario dan/ugođaj na putovanju?
Čitate recenzije ili samo slika određuje izbor?
Šta radite ako idete sa nekim, a taj neko recimo preferira drugačiji tip smeštaja od vas?

Ono što mi je najbitnije kod smeštaja za duža putovanja je da imamo sve što imamo i kući. Sobu za spavanje, dnevnu sobu, kuhinju, tprezarijju, toalet i naravno terasa i uvek gledamo da uzmemo što veći prostor možemo. Lokaciju gledamo da bude što bliže našem cilju. Znači ako idemo na more gledamo da bude što bliže moru a ako idemo na planinu što bliže planini itd. Smatram da je smeštaj u nekoj meri bitan jer i tu se provede neko vreme i treba da bude ugodno nama jer je u pitanju duže putovanje. Nikad nismo imali neprijatnih iskustva sa smeštajem i gazdom. Mislim da je jako rizično da se po slici napravi izbor treba čuti šta drugi misle o smeštaju i da li vredi toliko para i uvek napišem recenziju jer mislim da je malo i neodgovrno ne ostavljati recenzije posle boravka jer kad niko ne bi uneo recenzije niko ne bi ni znao da li treba da idel ili jok. Još nisam išao sa prijateljima na neko putovanje ali sa roditeljima jesam i uvek se dogovorimo oko smeštaja bez nekih većih problema.

Meni ranije nije bio bitan toliko smestaj, ali i to se menja godinama izgleda, barem kod mene.
Ranije sam gledala sto vise da ustedim na smestaju, bilo mi je bitno samo da je koliko toliko bezbedno, posto sam boravila i u motelima, hostelima kada sam putovala privatno :mrgreen:
Generalno ni sada mi nije sustinski bitan, samo da je uredan i cist i da nije preskup.
Vise ne bih isla u tu neku vrstu smestaja i ume da pokvari dozivljaj zaista. Kako neprofesionalna usluga tako i komsije, kupatila...nema tople vode, itd...
Omiljena su mi svakako ona sa puno zelenisa i privatnosti, lepim pogledom, terasom....mozda i nekim prostorom za rostilj, itd...
Obavezno procitam recenzije i one uticu u velikoj meri na moj izbor.

Prvo lokacija. Gledam da je logistički na dobrom mestu gde bih sve što želim da vidim ili doživim bilo što lakše dostupno. Bilo da je metro u gradu ili blizina plaža na moru ili šta već ciljam u toj oblasti....ako želim romantični eskejp u prirodi to ću tražiti ....kako god suština je prilagoditi svoje standarde najvažnijem cilju pa šta god bilo.
Kada odredim gde ću, krenem najbolji odnos cena/kvalitet da tražim. Generalno trebaju mi osnovne stvari za normalnu komociju,nije mi potreban neki luxuz u sobi ali to ne znači da ću da spavam na dasci i gegam se noću do zajedničkog kupatila. Tj imam neki minimum udobnosti koji prihvatam i na osnovu toga tražim. I to prilagodim budžetu.
U tom procesu traženja i ocenjivanja obavezno čitam recenzije gde god ih ima, od samog booking-a do tripadvisor. Takođe gledam i ko je dao recenzije...npr ako vidim da dominiraju indijci i arapi jednostavno preskočim,ako vidim da je neki "tinejdž parti heven" takođe preskočim... tamo gde su dobru recenziju dali nemački ili norveški sredovečni parovi dodam +..i tako. Generalno ovde sam sistematičan i ne žalim vreme, meni je ovo deo uživanja u putovanju.
Kao što rekoh, postoje neki minimalni minimumi a sve preko toga ...prilagodiću se sa kim idem ako mi je stalo,drugim rečima kad je partnerka u pitanju.
Ako ne, neka se drugi prilagođava meni ako hoće ili još bolje i najčešće svako svoje pa se nađemo posle... :rotf:

Poslednja izmena:

Back