Kako bi ste reagovali da na ulici vidite da neko verbalno zlostavlja dete ?

• Ne bih se mesao

glasova: 4 44,4%
  • Pozvao bih nekog upomoc

glasova: 0 0,0%
  • Sam bi se umesao

glasova: 2 22,2%
  • Uradio bi nesto cetvrto

glasova: 3 33,3%

• Ukupno glasova
    9
  • Anketa je zatvorena .
Imaš pravo na svoj stav ukoliko imaš dece i to je to. I lepo je što nemaš poluge moći. Jer bi u suprotnom napravila veliku glupost.
Uostalom, zašto ti i ja moramo da se slažemo oko bilo čega?

- - - - - - - - - -

Ne policajče Gružanine. Prvo se pita osoba šta bi uradila u tom i tom slučaju, a tek onda reaguje. Ali vas to na policijskoj akademiji ne uče. Tako da nemoj da me smaraš tvojim naredbama za jedan botovski sendvič.
A ako ti nije nešto jasno, pročitaj moje prethodne poruke i pokušaj svojim malim policijskim mozgom nešto i da razumeš od pročitanog.
Nisi ti merodavan da daješ bilo kakav savet obzirom da ne umeš ni na jedno postavljeno pitanje da odgovoriš.
Zato sikter pederašu.

S obzirom na recnik i strpljenje kojim raspolazes, nisam bas siguran da si zreo za roditelja.
Mozda ne bi bilo lose za tebe zaposliti te malo u apsu da cistis klozete.
Tek da naucis gde su granice .

- - - - - - - - - -

treba se uvek umešati, naročito ako čujete da učenik šamara nastavnicu,
i ako nastavnica slučajno vikne na siroto dete, onda upadnete u učionicu i zajedno joj polomite koske,
pocepate dnevnik i posle odete pevajući, i sve to pritom neka neko snima mobilnim pa na youtube
da se vidi kako se nastavnica dernja na dete i odmah obavestiti o tome roditelje da podnesu tužbu protiv nastavnice

neki red mora da se zna, rodielji ne smeju da viču na svoju decu kao ni prosvetni radnici,
jer dete može jako da se istraumira

tebe mora da su prebijali ko macku kad si bio mali.Zato si sad i sam takav.

pa zar bi ti dozvolio da neki nastavnik viče na tvoje dete ako pravi nered na času,
a i pored opomena tatin i mamin anđelak nastavlja po svome ?
ajde molim te, pa to je vandalizam od strane prosvetnih radnika ako viče na decu, svima takvima odmah otkaz i hitni disciplinski postupak

S obzirom na recnik i strpljenje kojim raspolazes, nisam bas siguran da si zreo za roditelja.
Mozda ne bi bilo lose za tebe zaposliti te malo u apsu da cistis klozete.
Tek da naucis gde su granice .

- - - - - - - - - -

Ajde pederasu policajce odgovori na pitanje, nemoj samo "aps" da pominjes.
Nije te sramota valjda da odgovoris na pitanje.

pazi kad rodjena keva ne moze dizadje na kraj s malim koji nece da pojede pola zadnjeg zalogaja virsle,pola ne ceo zalogaj i stoji na tanjiru pola sata,oj sedi i ne sme da ustane od stola,niko ne istraje i popusti mu,dete dresira odrasle na glupost

A zasto uopste terati dete da pojede"pola" zalogaja virsle, ako vise ne moze? Ja svoju decu nikad nisam terala da jedu vise od onoga sto im prija dok jedu, zato i nisu debele ko krmci, za razliku od njihovih drugarica koje izgledaju kao da su tovljenje .

pazi kad rodjena keva ne moze dizadje na kraj s malim koji nece da pojede pola zadnjeg zalogaja virsle, pola ne ceo zalogaj i stoji na tanjiru pola sata,oj sedi i ne sme da ustane od stola,niko ne istraje i popusti mu,dete dresira odrasle na glupost

Koji to odgovoran roditelj jos daje djeci da jedu virsle?! :)

A zasto uopste terati dete da pojede"pola" zalogaja virsle, ako vise ne moze? Ja svoju decu nikad nisam terala da jedu vise od onoga sto im prija dok jedu, zato i nisu debele ko krmci, za razliku od njihovih drugarica koje izgledaju kao da su tovljenje .
ne moze pola zalogaja ?daj bre ovde se ne radi jel moze ili ne moze nego cist inat i podjebavanje,i asocijacija je na to da roditelj ne izlazi na kraj sa svojim detetom zasto bi se iko mesao
Koji to odgovoran roditelj jos daje djeci da jedu virsle?! :)
ma svi daju da vidis mek pun ko oko

З туђе би реаговао сигурно. А као му је родитељ, тоје сасвим друга ствар. Кад сам питао своје или туђе, мислио сам на то да ли му је у питању родитељ, или није. Кад је родитељ, тешко је мешати се у туђа посла.

Profesorka medicine: "Tukla sam dete, ali je otac kriv za to!"

http://arhiva.alo.rs/vesti/hronika/profesorka-medicine-tukla-sam-dete-ali-je-otac-kriv-za-to/56407

Na snimku, “SOS stop nasilju” u trajanju oko 12 minuta, između ostalog, vidi se kako majka S. Ž. B. maltetira dete - bije ga, baca, vuče, i sve to uz pogrdne reči i psovke. Snimak je na društvenim mrežama postavljen 21. februara, ali je ovih dana izazvao veliku pažnju i zgražavanje i ima više od pola miliona pregleda.

То је заиста једна незгодна тема, јер кад би се неко умешао кад ја критикујем своју децу на улици, сравнио би га са замљом истог часа. А потпуно је немогуће одредити шта је у критицви права мера критике. КО што сам овог мог средњег ошајдарио по дупету, кад је полетео да пређе улицу на црвено светло док аутомобили јуришају. Да се тад нашо неки паметњаковић да ми држи предавања, вероватно би га бацио под кола.

U zapadnoevropskim zemljama gradjani su drukare. Ako vide da si napravio saobracajni prekrsaj odmah ce prijaviti. Tako isto i za decu, ako neko verbalno maltretira prihjavice ali pod uslovom da je po zakonu tako nesto prekrsaj.

Kod nas je situacija blago receno porazavajuca, aktivno rade pokreti tipa nasilne vakcinacije i dozvoljavanja batinjanja dece, doktori i psiholozi. Ne svi, ali vecina je nasela na propagandu koja je u najmanjem interesu naseg naroda.

Neko je samo prosao da apsolutno nije regovao, neki su zvali druge upomoci, a treci su prekinuli verbano zlostavljene deteta...

Na snimku, “SOS stop nasilju” u trajanju oko 12 minuta, između ostalog, vidi se kako majka S. Ž. B. maltetira dete - bije ga, baca, vuče, i sve to uz pogrdne reči i psovke. Snimak je na društvenim mrežama postavljen 21. februara, ali je ovih dana izazvao veliku pažnju i zgražavanje i ima više od pola miliona pregleda.

e super clanak u smislu da sm mislila da jj nisu oduzeli dete...a pise da je ipak napustilo dom...

Zanimljivo pitanje iz vise razloga...
Prvo ne znam sta je verbalno zlostavljanje za dete?
Konju , magarce ili kad ne upotrebi nijednu ruznu rec a pravi nesposobnu licnost od deteta, nesamopouzdanu ili jos gore samopouzdanu licnost koja ima unutrasnju nesigurnost i inat.

Iz iskustva znam da manje od 1% roditelja ima pojma, a mozda 1/4 od tih imaju i volju da pravilno vaspitavaju i oblikuju svoju decu.
Pazi to je 1 na 400 parova, tj 600 ljudi (po danasnjoj statistici razvoda)...

A kad ga roditelj oblikuje da bude tvrdoglav ili bandoglav, onda to povlaci mnogo promena u pristupu i komunikaciji prema tom detetu.Cak i kad si ekspert u komunikaciji, mora da promenis pristup...

Po mom misljenju ne postoji situacija , makar dete i plakalo od siline uvreda i ponizavanja i pretnji , koje mu roditelj nanosi, da bih se ja umesao...Jednostavno to je kazna deteta, snosi grehe svojih roditelja...
Da vam neko kaze da je djacki dom najbolje okruzenje ili djacki kampovi da su najbolje okruzenje za rast deteta, vi bi negirali, jer bi to svelo roditelja na osobu koju vide 3 dana na svakih mesec ili 15 dana...

Ne moze mudar covek da se umesa iz neba , pa debelom otima hranu, a taj je debeo zbog poremecaja secera npr...

Zanimljivo pitanje iz vise razloga...
Prvo ne znam sta je verbalno zlostavljanje za dete?
Konju , magarce ili kad ne upotrebi nijednu ruznu rec a pravi nesposobnu licnost od deteta, nesamopouzdanu ili jos gore samopouzdanu licnost koja ima unutrasnju nesigurnost i inat.

Iz iskustva znam da manje od 1% roditelja ima pojma, a mozda 1/4 od tih imaju i volju da pravilno vaspitavaju i oblikuju svoju decu.
Pazi to je 1 na 400 parova, tj 600 ljudi (po danasnjoj statistici razvoda)...

A kad ga roditelj oblikuje da bude tvrdoglav ili bandoglav, onda to povlaci mnogo promena u pristupu i komunikaciji prema tom detetu.Cak i kad si ekspert u komunikaciji, mora da promenis pristup...

Po mom misljenju ne postoji situacija , makar dete i plakalo od siline uvreda i ponizavanja i pretnji , koje mu roditelj nanosi, da bih se ja umesao...Jednostavno to je kazna deteta, snosi grehe svojih roditelja...
Da vam neko kaze da je djacki dom najbolje okruzenje ili djacki kampovi da su najbolje okruzenje za rast deteta, vi bi negirali, jer bi to svelo roditelja na osobu koju vide 3 dana na svakih mesec ili 15 dana...

Ne moze mudar covek da se umesa iz neba , pa debelom otima hranu, a taj je debeo zbog poremecaja secera npr...

Pogledaj klipove sto su postavljeni, verbalno zlostavljenje dece.

Sve je to trud i borba da se opravda svoje glediste i svoj stav, a ne da se stvarno dodje do najboljeg za dete...
Koliko ljudi je u Srbiji altruisti ali stvarno?
A posveceno deci a da nisu altruisti?
Sad pogledaj tog sto je posvecen deci a nije altruista nego sebicnjak, kako treba da vaspitava decu....
Sve to ima svoje i ima pocetak, a kad prolazis pored ne da nisi na pocetku nego nisi ni u sredini razvoja dogadjaja...

Cak razlikujem ispravljanje krive drine od pokusaja objasnjavanja neceg glupima, jer prvo je verovatnije obaviti, drugo je cist sebicluk i egomanija ...Pusti coveka da cini gluposti i uci na njegovim greskama...

ne zanimaju me tudje nenasilne rasprave.Deca su bezobrazna i nevaspitana.
Obavestis policiju i nastavis svojim putem.Nek resava centar,psiholog,sud ,policija.
Jos ces i ti u samoodbrani da zaradis prijavu.

Najgora su ona deca za koje se kazu da su dobra i da ih roditelji dobro vaspitavaju.
Znaju ta da udare kad se najmanje nadas,veoma vesto da se ne otkrije cak i kad ih prijavis nastavniku-nastavnik ne poveruje.
Skola je gnezdo nevaspitanja-veoma dobro pustilo korenje od 90-te na ovamo.
To je zlo koje se treba iskoreniti-a mislim na duznosti zaposlenih u skoli kao i razrednog staresine do direktora.
Drugarstvo je nula.Pobogu zato ih i skolujemo.

A roditelje treba biti do iznemoglosti .
Za sve su odgovorni cak i u skoli.
A nastavnici i ustanova pere ruke.
Bogami nije bas tako.
Odgovornost roditelja se zavrsava na kapiji skole i nadleznost je i odgovornost skole za bezbednost i ponasanje djaka.
Ovce ako drzis van komsijske deteline one nece otici tamo ,ali ako odes do mice kolegenice na kafu ili na mobilni da se javnes svaleru ovce odose i sve "nagrdise"livadu

Ovo je moje misljenje i slazem se da i od kuce dolazi ponasanje ali,ali,ali ali,
skola je obrazovno -vaspitna ustanova.
A sto se tice ulice.NIje bas nekad situacija takva kakva nam se cini.
Ima roditelja nasilnih,sto pijanih sto treznih.To skola/vrtic treba da prepozna ali slabo
razmislite

Poslednja izmena:

Back