kako bi reagovali.....

donamileva

Buduća legenda
Poruka
30.635
DakleM
ako me drugarice forumašice i drugovi forumaši ne oprave nema ko drugi:mrgreen:
Elem
primetim danas da mi fali najmanje 20 knjiga
od tih 20 pet smo mm i ja kupovali po najmanje tri puta iz istog razloga kao sad
jednostavno nema ih
kupujemo dosta knjiga i izgleda da je svima oko nas jednostavnije da od nas uzimaju, no da idu u biblioteku ili kupuju
imam utisak da to nije konacna cifra nedostajućih knjiga već one koje su nam pale na pamet i videli da ih nema
naravno ceo dan zovemo prijatelje, poznanike i kolege
gotovo sve su beletristika, a tri stručne nažalost godinama nisu štampane te do njih ne možmo doći
i naravno niko nista uzeo nije
za neke od njih smo sigurni kod koga su
te osobe to poricu
za neke nemamo pojma kome smo ih dali
to je naravno greska jer nokad pisali nismo
ko velimo priateljima pozajmljujemo
i tako sad se nešto premišljam da pustim mail sledećeg sadržaja svima, ali baš svima koje znam

Dragi prijatelji, poznanici i kolege
pošto smo opet ostali bez većeg broja dtagih nam knjiga, od kojih smo neke kupovali i više puta upravo iz istih ovakvih razloga
najljubaznije vas sve molimo da nikada više i ni pod kojim okolnostima od nas ne tražite knjige na pozajmicu.
Nadamo se da nas razumete
Poydrav
NNNNN

Da li bi se našli uvređeni primanjem maila ovakve sadržine
meni zvuči prilično grubo, ali se osećam ko magarac po ko zna koji put
i rešila sam da stavim tačku
PS
Dođe mi da dodam i da novac ne traže

Pozajmim knjigu od prijateljice i ona me upisa u neku svoju svesku - kao u biblioteci.
Prvo se uvredih, pa kad sam se setila koliko knjiga meni nije vraćeno, odmah rekoh : "E, Antigona, od danas si pametnija"
I tako, zapisujem sve što dam jer Alchajmer nikad ne spava.

Ako nesto nekome dajete a to su vam bitne stvari u ovom slucaju literatura, knjige, onda ste sami krivi jer niste zapisali kada kome sta dajete jer podrazumevate da se vrati. Jeste bezobrazluk i druge strane kojoj je pozajmljeno, ali kad neko ne vodi racuna o svojim stvarima i kome sta daje onda se i nadje u takvom problemu.
Druga stvar bi bila sasvim da oni sami uzimaju te knjige sa polica ,ali bi i to pokazalo opet izmedju ostalog i vasu manjkavost jer u principu ako nije rec o doslovnoj kradji i kleptomaniji onda bi to samo pokazalo koliko ste krivi jer ste im to dozvolili takvo nonsalantno ponasanje.
Ne da je nesto uvredljiv tekst nego je i glup u tom tzv. mailu jer nisu svi ljudi krivi, tj. svi prijatelji za tako nesto.

....ne bi me uvredilo, mada bi mi bilo neprijatno sto sam zaboravila da vratim...pronasla bi ih, i nasla najbrzi moguci nacin da ti ih donesem....retko pozajmljujem
knjige, nekad davno sam i ja pozajmljivala drugima i mnogi mi ih nisu vratili..neki kao i ti tvoji tvrde da im nisam dala iako ja znam da jesam..bas zato mi bude
neprijatno ako zaboravim da vratim iako pazim tudje knjige kao svoje i nikad ne vracam sa usima i ostalim tragovima koriscenja....podrzavam te, ali i savetujem da
zapisujes sta si kome dala....

Paz' kad neki ni ne pitaju, vec se samoposluze i odnesu ili bace...i onda ti treba knjiga, ispitujes sve redom ko ima knjigu...niko nista nije vid'o, nista cuo..u tebi vri, omiljena ti knjiga je l'...i onda jednog dana dodjes u goste i zamole te da im izvadis nesto iz fijoke, kad BAM! tvoja knjiga u fijoci rascerupana...i usledi izgovor, e ne znam kako se ovo tu naslo...
Ne davam, nista ne davam!!! Kazem NE!

I ne volim kad ljudi uz knjige jedu, piju, povijaju krajeve listova i sl. to je blago breee!

Poslednja izmena:
Pozajmim knjigu od prijateljice i ona me upisa u neku svoju svesku - kao u biblioteci.
Prvo se uvredih, pa kad sam se setila koliko knjiga meni nije vraćeno, odmah rekoh : "E, Antigona, od danas si pametnija"

džabe
ya dve strucne tacno znamo kod koga su jer jedino i iskljucivo toj osobi su trebale za specijalistički...,
Sledeći put kad ti neko zatraži knjigu ti kažeš: ''E, baš je sad ponovo čitam. Čim završim daću ti je''.
Jer ja da primim od neke osobe onakav mail, mogao bih da zaključim samo da joj je istorijat mentalnog zdravlja ušao u tragičnu fazu.

ne vredi ni to
pošto imamo veliku binlioteku na vidnom mestu lepo pridju i vide šta ima
ili
vrćamo se sa sajma i kažu u šta ste sve kupili, dajte mi nešto da čitam ionako ne možete da čitate dve odjendnom
a m Dobre Mare....

:rumenko:

umjesto ovog mejla pusti im listu knjiga koje...fale
pa ko oce nek vrati, ko oce nek kupi
i to je na fejs okachi
pa stikliraj pristigle : )))
mislila sam i da dodam spisak
onako uz to....

recimo
sva dela Ivana Ivanovića na čelu sa omiljenim mi Arizanima
dali smo kumi bliske rodjake
one se udaljile, ne govore
što me se ne tiče i zašta me zabole
ali
rodjaka ne može da traži te knjige...
a ne pada joj napamet da ih kupi...
iako smo njoj dali a ona pozajmila kumi....

Poslednja izmena:
Tek sad sam video da se radi i o strucnoj literaturi, to se daje samo proverenim ljudima, a inace se precuti da se njome raspolaze, kriju se informacije o posedovanju te literature da bi se izbegle neprijatne situacije ako je zatrazi neko kome se ne sme dati na koriscenje, jer je nece vratiti.

grešiš Dačo:mrgreen:
to drugo nije sapunče pa da se potroši
te daje se:mrgreen:

no zlo nastane kad počne da se nudi
Ocito da sam bio u zabludi, mislio sam da se to drugo cuva, a da se knjige daju na koriscenje. :D :rumenka:

Pa nista, treba cuvati knjige po istom principu kao kod cuvanja onog drugog - kazes onima koje smatras nepouzdanima "nije to prikolica, pa da je svako kaci i tera autoputem, neka je u garazi na sigurnom". :D

slazem se u potpunosti
niko ko je dobronameran i ko razume ljubav prema knjizi nece se naljutiti

Meni nije neprijatno da kazem da knjige vise ne pozajmljujem. Ne vidim ni sto bi mi bilo neprijatno, kome knjiga treba neka je kupi ili uzme iz biblioteke. Imala sam iste situacije kao i ti da su vrlo bliski prijatelji pozajmljivali i nikad vracali i knjige i druge stvari, a ja naravno nisam pamtila kome sam sta dala racunajuci na to da onaj ko je pozajmio treba i hoce da vrati...

Ne bih slaal e-mail, vec usmeno kad dodje do situacije da neko trazi knjige samo bih rekla 'izvinte ali nema vise'.

Dragi prijatelji, poznanici i kolege
pošto smo opet ostali bez većeg broja dtagih nam knjiga, od kojih smo neke kupovali i više puta upravo iz istih ovakvih razloga
najljubaznije vas sve molimo da nikada više i ni pod kojim okolnostima od nas ne tražite knjige na pozajmicu.
Nadamo se da nas razumete
Poydrav
NNNNN

Da li bi se našli uvređeni primanjem maila ovakve sadržine
meni zvuči prilično grubo, ali se osećam ko magarac po ko zna koji put
i rešila sam da stavim tačku
PS
Dođe mi da dodam i da novac ne traže

Meni se to desilo desetak godina unazad ... i sto je najgore i znam gde su , razbili su mi komplete
a tako mrzim da dajem knjige inace.... i tresem se nad svakom , pritom to znaju
pa kad sam najzad trazila nazad , napravili su se blesavi

Nisam slala mejl ... ali sam raskrstila za sva vremena sa njima
Danas knjiga ... sutra ko zna sta ... bitno je da nema poverenja vise a takvi prijatelji mi ne trebaju

Back