Kako bi reagovale?

Shvataš šta hoću da ti kažem? Možda je ponekad nešto teže i nekada boli, ali je dubinski za nas kao ljude bolje. Možda jeste tako a možda nije. Ja nisam u tvojoj koži, da znam tebe, ti sebe najbolje poznaješ. Kao i njega. Možda mu je stalo, možda baš nema veze s vezom a možda ipak mu znači. Zar nije nekako bolje delati u skladu s onim šta osećaš i kako ti dubinski reaguješ, kao reaguješ..kako uvek reaguješ, kako osoba. Shvataš? U stilu, možda vi jeste sada zajedno ali je on mislima i dalje njen. Shodno onome što smi malopre pisali, da li zato što on možda ništa ne radi, ne radi uopšte ili ne radi još samo...tebe, kako da kažem..ne boli, kao boli..nego, znaš, ne možeš nikada znato šta je do kraja u nečijem srcu ili ko, ali zamisli da se do kraja života budiš s njim i da sebe to pitaš? Da se sutra budiš pored njega, dobijete decu a on kaže, lupam posle deset godina braka: "Znaš, ja nju, ne mogu da zaboravim." I šta onda? Koliko je to onda upropaštenih života. A, opet ako je drugi scenario, mi onda ovde samo vidimo čega nema, nego nam se sao čini. Znači, ako dubinski te muči, jede i slama, budi sumnju, pitaj. Koliko god da se bojiš. Istina oslobađa. Kakva god da je. Pitaj lepo, šta mu to znači. Znači, pogledaš dubinski u sebi šta i kako i deluješ u skladu s tim; ja verujem u takve veze.

Meni se zeludac prevrne od ovih analiziranja :roll:

Ebote visnja pitaj ga! Hoces umreti ako ga pitas? Hoce te ostaviti?
Cega se bre bojis?

Pitas coveka:" Hej ljubavi, sto si okacio bas onu sliku na fejs tad i tad? Znam koja je slika i kad napravljena." mirnim tonom.

Odgovoriću ti, dubinski iskreno. Znaš šta mislim...U vreme kada sam bila jako tužna, jedan sveštenik mi je rekao: "Jelena, u duhovnom svetu, misli su jače nego sva dela i reči". I znam po sebi, da je bio u pravu. I duboko verujem, da će svaka manifestacija razmišljanja nečega o nečemu, koliko god da se opireš, ako je u srcu, da će kad tad dovesti do nečega. Do realizacije onoga, šta i o čemu um razmišlja, a srce dubisnki hoće i želi. Dobro s Turci rekli, srce je kao dete, i hoće šta hoće. Misli su ogromna energija. Ja znam po sebi. S nečim se budim. S nečim ustajem. Ili sam ustajala ili se budila. Ja dubinski mislim, da jeste od suštine delati onako kako osećaš. Misliš. Sve drugo je pusto opiranje i gušenje sebe. Radiš na uštrb sebe. To je kao kada si bolesna, i na primer telo želi da ozdravi a mozak ima loše misli i onda psiha radi protiv tela, bez obzira kako se i ti šta lečila. To je taj "rad", verujem. Ako neko je s tobom a u srcu mu je neko drugi, stvarno to ja, lično ja, doživljavam kao prevaru. Ne varaš fizički, varaš mislima. Ja znam ljude koji to mogu, imala sma prilike da ih upoznam. Znam ljude i koji vole nekoga petog a opet su se nekim petim u vezi. Znači, iz priloženog verujem da je moguće i da takvi ljudi jedostavno postoje. Neko to može da iskanališe, neko ne. Ja lično na primer en bih mogla. Da spavam na nečijem ramenu a da mislim o nekom petom. Možda zato i ne spavam na nečijem ramenu, i možda sam baš zato sama. Jer možda baš možda u mislima ljubim šta ljubim šta mi se ljubiti da koliko ja hoću i šta hoću i ne mogu to s drugim, ako prvenstveno um neće, ja to onda ne mogu da ni fizički poželim.

Tačno, ljudi mogu da osećaju, ali da se ne vode istima, ovo si lepo rekla. Sada bih rekla da je to možda samo dobra samokontrola i verovatno i jeste, ali nije zdravo, jer onda ili varaš sebe, pa drugoga ili najpre sebe pa drugoga. U svakom slučaju, ja verujem u delanju u skladu s osećajima.

Isto je i s poslom; možeš, sve možeš, ali je pitanje dokle to možeš. Shvataš? Kao i ovo, neko "pukne" pre a neko kasnije. Neko zauzdava, neko guši, nekoga odvede u bolest a neko jednostavno odluči da o toem više ne misli. Ali, verujem da se radi o POTISKIVANJU a da ono dovodi do loma, kad tad. I oda još jače i u većoj meri i silini isplivava. Ispliva. I tu tek nema povratka. Onda ja cunami.

Slažem se, neko ostaje, neko daje malo, neko ludački voli, neko na kašikicu, nismo svi isti. Ja verujem u dolednost sebi. Pa kud puklo da puklo. Sve drugo je možda, zavaravanje.

Osećaje možeš da gušiš i sve to stoji i sve to može, ali znam po sebi...ne možeš dokle god hoćeš. I an kraju se manifestuje uvek i negde mora da se ispolji. Iznedri. Da li u vidu vraćanja onoga kome srce pripada, da li u vidu bolesti, kanalisanja ili jednostavno dlaska..ali da ode..negde mora. Pitanje je samo..gde. I kada. U kakvoj i kolikoj meri. A to zavisi kakav si čovek.

Ne shvatam da mi protivrečiš, čak i da to radiš, imaš svako pravo na to. To je tvoj stav. Svako ima pravo na svoj, ne brini. Zato smo svi tu, da diskutujemo.

Jako lep odgovor i razmisljanje na temu. I ja slicno mislim kao i ti, da je sve to tempirana bomba ali se cesto pitam da li tim metodom ides u sitna crevca. Hvala na vremenu koje si posvetila da napises sta mislis :)

Jako lep odgovor i razmisljanje na temu. I ja slicno mislim kao i ti, da je sve to tempirana bomba ali se cesto pitam da li tim metodom ides u sitna crevca. Hvala na vremenu koje si posvetila da napises sta mislis :)

Drago mi je ako sam ti barem malo pomogla savetom i/ili razmišljanjem. Moguće da tim metodom baš kao čovek gađaš u ta sitna crevca, ali ja sam analitičan tip čoveka. Zaista. Tako da je meni "analiza" svega i svačega kao dobar dan. Ja drugačije ne umem. Zato ti kažem, treba biti svoj /a, pa šta ti Bog da. Tako trebaš i ti. Ne mislim na metod, nego na bilo koji metod, koji čini ono šta si ti, dubinski u sebi. Nekada neće dobro ispasti, a nekada će biti baš prepoznato. Zato i tebi savetovah tako, jer smatram da je to najpoštenije i prema sebi i prema onome koga voliš.

Nema na čemu, bilo mi je zadovoljstvo.

Želim ti svaku sreću i svako dobro.

:bye:

ono sto mene kopka je sto tebe toliko pogadja sto je on stavio bas sliku iz foldera ex devojka, mislim pa valjda znas da je imao i pre tebe devojke, uostalom stavio je sliku gde je sam, nije sad da je stavio sa njom pa da se sokiras
ne ocekujes valjda da obrise i pocepa sve slike nastale pre tebe
ne znam ja ovo ne kontam, mozda gresim, al ne kontam
jedino iz kolevke da ga uzmes...

Hvala svima na odgovorima i svima koji su ucestovavali u temi. Mozda je uvodni post bio malo losije formulisan, pa je ispalo kao da ja trazim savete za svoju vezu, ali poenta je bila vise u postupku tog decka, odnosno slucajnost ili ne.
Naravno da nije bila slucajnost, rezultat je dubokog kajanja koje oseca u odnosu na bivsu devojku tj. na neki nacin ,sebi svojstven je pokazao da mu je jos mnogo stalo i da ga taj raskid jos uvek boli. Nova devojka je znala da je slika sa tog puta, nije znala bas za te detalje oko prosidbe ali ono sto je bitno je da je ON znao i njegova bivsa, sa kojom se nije cuo uopste godinu dana. SunasceJeca je to jako dobro snimila i lepo objasnila sta se dogadja unutar osobe koja ide protiv sebe i svojih osecanja.Kad tad pukne i eksplodira...

Pozdrav zene!

Imam jedno pitanje i za vas a i za muskarce jer bih volela da mi kazete kako bi vi reagovale da vam se desi sledeca situacija i sta mislite da taj postupak znaci.

Recimo da se zabavljate sa deckom oko godinu i po da je pre vas bio dugo sa drugom devojkom sa kojim je bio pred brak. Ta veza je pukla, posle ste se vas dvoje smuvali i ostalo je istorija. Vas decko, u jednom trenutku, posle godinu dana vase veze, menja sliku na Fejsbuk profilu i stavlja sliku sa zajednickog putovanja sa bivsom devojkom, (on je sam na slici, ali...) i to bas od dana kada je on nju zaprosio i tacno ispred tog mesta. Da li bi tome pridavale znacaj, da li bi vam bilo ok ili ne bi, i sta bi mislile da to znaci?

Pa verovatno da je i bio sa njom u kontaktu. Mozda je ta njihova veza naisla na krizu,a ti si se pojavila u to vreme,coveku odgovaralo da ima dve i eto.
Ja bih mu dala sut kartu bez povratka,pre nego sto on da meni.

Pa sadasnja zna jer mu je bila drugarica u vreme dok je on bio sa tom bivsom.
Nije stvar u tome osuditi bilo kog aktera, vec kako takav potez izgleda iz ugla: sadasnje devojke, bivse devojke i na kraju krajeva njega i koji su njegovi motivi. Da li je to bezazleno, prikladno, umesto, neumesno. Da li je odraz: postovanja, nepostovanja, emocija prema bivsoj ili sta god mislite.

...јака ми то нека "другарица", која је само чекала час када ће да ускочи у слободно "седло".:roll:
Тако јој и треба, нека се сада гризе до бесвести, али то неће никада бити нека озбиљна веза.Њему је послужила само као привремено "раме за плакање".
Боље нека иде што даље из те везе и покуша код неког другог, да буде прво "другарица", док је он у вези или пред браком, па ако је неки глупсон и наива мож` га и улови:lol:

...јака ми то нека "другарица", која је само чекала час када ће да ускочи у слободно "седло".:roll:
Тако јој и треба, нека се сада гризе до бесвести, али то неће никада бити нека озбиљна веза.Њему је послужила само као привремено "раме за плакање".
Боље нека иде што даље из те везе и покуша код неког другог, да буде прво "другарица", док је он у вези или пред браком, па ако је неки глупсон и наива мож` га и улови:lol:

Naravno...sakala je na sve strane, ali nekada ljudi ne biraju sredstvo da dodju do cilja.

Naravno...sakala je na sve strane, ali nekada ljudi ne biraju sredstvo da dodju do cilja.

To j barem jasno u životu; ne može niko biti srećan, a da je pritom nekoga unesrećio. Znači, može to da se sastavi, da se venčaju, dete, ovo, ono, drugo peto...Kad tad dovodi do razdora, jer je neko tebi nešto uradio. Znači, ne možeš ti imati taj neki mir u toj vezi, braku, šta god, koliko god se upinjala..jednog dana puca. Puca. Mora da pukne. Sve i da iz petnih žila, se kao pijan plota držiš. Znači, ne ide to tako. Samo dovoljno ludi su to spremni da nauče na svojoj kožici. Nema tu moja draga nikakvo S od sreće, ako tebi neko nešto uništi, da bi neko peti lepo spavao. Nema. A, opet smatraš, da ti je i učinio uslugu. Jer kalaštura je an sve strane. Ako ON neće, nema Boga oca. A, ako ON nije dovoljno čvrst i jak, postojan..te i takve, se samo nameste. Kada ima želje, ima i povoda. A, kada ta dva ima, osobe u vidu tih i takvih koje grabe, otimaju, jer same nisu sposobne da budu nađene, pa moraju da se nekome i nečemu ubace...to je za žaljenje. Za tim i ne treba patiti. Taj ti je sam pokazao, šta je trebao.

Hvala svima na odgovorima i svima koji su ucestovavali u temi. Mozda je uvodni post bio malo losije formulisan, pa je ispalo kao da ja trazim savete za svoju vezu, ali poenta je bila vise u postupku tog decka, odnosno slucajnost ili ne.
Naravno da nije bila slucajnost, rezultat je dubokog kajanja koje oseca u odnosu na bivsu devojku tj. na neki nacin ,sebi svojstven je pokazao da mu je jos mnogo stalo i da ga taj raskid jos uvek boli. Nova devojka je znala da je slika sa tog puta, nije znala bas za te detalje oko prosidbe ali ono sto je bitno je da je ON znao i njegova bivsa, sa kojom se nije cuo uopste godinu dana. SunasceJeca je to jako dobro snimila i lepo objasnila sta se dogadja unutar osobe koja ide protiv sebe i svojih osecanja.Kad tad pukne i eksplodira...

Hvala ti, na komplimentima. Kažem ti sve ovo, jer znam o čemu pričam. Ne pričam ništa napamet. Ponekad tačno znaš u sebi i možeš da osetiš, s kim je samo neko a koga zapravo nosi u srcu. Čak i kada ne ispadne sve kako treba. Meni je to lakše pomoglo da prebrodim sve. Tada si sretna zauvek. Zato što to ne može da se kupi, ne može da se otme. To nije nešto fizički, da se može uzeti. To je neopipljivo i ne možeš iščupati. Zato je tebi sada tako teško, iako to imaš, a meni lako ikako nemam to. Zato što ja znam to nešto. Zato što ja znam duboko u sebi, koja sam ja tačno nekada bila, koja ostajem i koja ću uvek biti u tom nekome. Tada da ostaneš bez svega na ovome svetu, ti si najnesrećnije sretan čovek. A, neki peti srećno najnesrećniji, a da toga nisu ni svesni.

Back