Како би хрвати на овом форуму комуницирали пошто не знају ћирилицу ?

ŠEKIL POSETIO HRVATSKU I ODUŠEVIO REGION "Iz ovih krajeva dolazi najbolji Evropljanin u NBA, zbog vas sa Balkana sam postao O'NILOVIĆ" /VIDEO/
  • Petar Lazić
  • 24.07.2019. 20:01
  • Šakil O'Nil'Nil
    FOTO: ETIENNE LAURENT / EPA;
    Svrha njegovog dolaska na naše prostore, odnosno u komšijsku Hrvatsku jeste odmor i relaksacija, stigao je da poseti i poznati Zrće festival, a hrvatski mediji iskoristili su priliku da ga intervjuišu. U istom je govorio o uticaju košarkaša sa ovih prostora, čija se prezimena završavaju na "vić" i "ić", na svetsku košarku.

Deo O'Nilove karijere obeležio je Vlade Divac sa kojim je vodio čuvene duele, dok je najupečatljiviji utisak na američkog gorostasa ostavio Dražen Petrović.

- Znam da iz Hrvatske dolazi najbolji Evropljanin koji je zaigrao u NBA ligi Dražen Petrović. Toni Kukoč i Dino Rađa su mi takođe zadali dosta muka u nekim utakmicama, znam da iz vaše zemlje i zemalja koje je okružuju dolazi dosta dobrih košarkaša. A dolazi i jedan za koga ni vi još niste čuli.
    Šekil O'Nil'Nil
    FOTO: ETIENNE LAURENT / EPA;
    Šekil O'Nil
    Kao iz puške usledilo je pitanje - "koji"?

- O'Nilović, ha, ha, ha... Da, jednom sam vezao 12 slobodnih bacanja, što baš i nije bila moja specijalnost, pa sam rekao treneru: ‘Od danas me zovite O'Nilović’.
    Legendarni centar Orlando Medžik i LA Lejkersa je objasnio i zbog čega.
    - Zbog toga što nikad nisam čuo za nekoga ‘vića’ koji nije bio dobar šuter. Svi koji su u NBA došli iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore ili Bosne i Hercegovine dobri su šuteri, a većini prezime završava na ‘vić’ ili ‘ić’. A Dražen je bio prvi koga sam primetio. Tek sam došao u NBA svet i nisam bio neki šuter, a on je trpao kao lud u dresu Netsa. Jednom je ubacio 52 s takvom neviđenom lakoćom. Zbog toga sam ga voleo.

https://sport.blic.rs/kosarka/svetska-kosarka/sakil-onil-drazen-petrovic/yrwvby5
:hahaha:

Bas je dosao kod sosjeda da im sipa so na zivu ranu sa tim :
"...a većini prezime završava na ‘vić’ ili ‘ić’."...
Ne kužim u čemu je vic, to nešto vaše interno :think:

Зашто им чинимо уступак са латиницом, ајде да пишемо сви ћирилицом ?
Није завера, него да очувамо неки наш интегритет пошто они компонују свој језик а и немају традицију,
ни историјску а традиција им је у рангу новопеченог хрватског

Зашто Србија увек мора да буде компромисна према другима а нико према њој ?

Забранимо латиницу па нека се потруде да науче свето писмо

Поновићу : Чувајмо наше !
Slazem se sto kazes ali nazalost imam kompjuter pise samo latinicu.
Jel ima negde da se kupi keyboard na cirilici?

Evo, ne morate pisati ustaškim pismom. Uzmite predgajevsko pismo, malo izmijenjeno, i uz vaše tlapnje da to nisu bili Hrvati- sve je riješeno.

č-cs
ć-ch
š-sz
đ-gj
lj-lj
nj-nj
ž-zs
dž-dx

Ucsenik Dxafer s chupom na glavi kruzsi oko dxamije, cseprkajuchi nos i cseszkajuchi se po mosznjama, i razmiszlja u megjuvremenu kako da kojeg Srbina, koji se izlezsava na chepenku, uhvati za uvce, dovode od dxelata koji che da ga nabije na kolac tacsno kroz szupak, preko kicsme do zubi koji che da cvokochu od teszkih muka, szto bi moglo da posluzsi Ivi Andrichu za njegov umetnicski opis kolcsarenja.

Па сви корисници овог форума из Хрватске знају српско писмо.:dontunderstand:
Чак пола њих одлично познаје и шатровачки.
Ne nužno. Otvoriš stranicu, pa desni klik, pa "prevedi na hrvatski". U čas se ćirilična slova pretvore u latinična, a usput se prevedu i druge razlikovne riječi.

u čije ime pišeš...hrvatsko ili srpsko ?

nemaš ti druže toliki inat da bi bio srbin, veruj mi na reč

genocid je nemoguće sprovoditi nad nečim što ne postoji...u ovom slučaju nad hrvatskom kulturom
Читај о чему сам писао. Геноцид се спроводи над српском културом, дакле културоцид. Мени највише сметају Срби родољуби који свесно или несвесно учествују у томе, промовишући такозвану ''српску латиницу''. За ове друге и не очекујем да штите српско писмо.
Хрвати и Хрватска ме не занима, нити они имају утицаја на проблем о коме говоримо.

Ма дај, сада ти као фали ћирилична тастатура, какав бедан изговор. Тако сте причали и за тастатуру на мобилном, па сада има да инсталираш и кинеску тастатуру ако хоћеш.
Е тако ће бити и са рачунаром, односно лаптопом у блиској будућности, ако већ не постој и то.

Данас је изговор латиничара, мрзи ме да се стално пребацујем са једног на друго писмо. Дакле ипак је проблем у томе да не желите да користите српско писмо.

Проблем је у држави, зато што дозвољава појаву тзв. српске латинице у јавној употреби, па чак и у службеној код приватника рецимо.

Чак и физичку тастатуру можеш наћи са ћириличним ознакама слова, што се тиче писма које користиш при куцању текста помоћу рачунара, то се кроз одговарајућ програм у оквиру оперативног система подешава...

Back