Quantcast
  • Dragi prjatelji, aktivirane su push notifikacije. Uputstvo oko njih mozete naci na ovom linku. >> KLIKNI

Kako bez path?

zWest

Obećava
Poruka
60
Sta bih trebao da uradim da ne moram uvek stavljati path do nekog fajla ako se on nalazi u folderu gde je i program.
Npr.imam folder "Test" na C disku ("C:Test) i sad u njemu fajl "Joca.txt".Kako da ga pokrenem, a da ne zadajem path ("C:\Test\Joca.txt")?
ZWest
 
M

Me

Gost
Pretpostavljam da ti treba isto u VB-u...

Ako pogledas ono sto sam ti objasnio malopre, samo treba da ispred linije sa SellExecute ubacis ova dva reda:

Dim path As String
path = CurDir + "\Joca.txt"

i u f-ji SellExecute ti je sada treci parametar path.

Kada napravis .exe fajl ovog projekta bitno je da on bude u istom folderu kao i Joca.txt (ili obrnuto).

To je to... a ovo novo pitanje znaci da si se izborio sa onim predhodnim delom koji sam ti poslao?

PS: pod hitno da nadjes i instaliras help... :wink:
 

zWest

Obećava
Poruka
60
Me:
Pretpostavljam da ti treba isto u VB-u...

Ako pogledas ono sto sam ti objasnio malopre, samo treba da ispred linije sa SellExecute ubacis ova dva reda:

Dim path As String
path = CurDir + "\Joca.txt"

i u f-ji SellExecute ti je sada treci parametar path.

Kada napravis .exe fajl ovog projekta bitno je da on bude u istom folderu kao i Joca.txt (ili obrnuto).

To je to... a ovo novo pitanje znaci da si se izborio sa onim predhodnim delom koji sam ti poslao?

PS: pod hitno da nadjes i instaliras help... :wink:
Hvala za savete.Sve radi super, a sto se tice helpa nazalost nemam Visual Studio vec samo VB 6 tako da nemam help.Jos jednom hvala.
zWest
 
Top