Sokolica_M
Domaćin
- Poruka
- 4.428
Šta biste voleli da se snimi u Srbiji, film koje tematike, žanra... čime biste inovirali našu kinematografiju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Progutala sam jedno ''i'', molim moderatora da dopiše.![]()
Voleo bih film na temu magije. Ipak u Srbiji verujemo u svašta pa ne bi bilo loše prikazati neke naše stare običaje na moderan (u filmskom smislu) način. Prosto nešto epsko da tako kažem... Svi naši filmovi me prosto uspavaju dosadom...
A ti nisi moderator?
@tema
Voleo bih da se snimi neki horor u kom ce se spominjati sve nase babske price...
Šta biste voleli da se snimi u Srbiji, film koje tematike, žanra... čime biste inovirali našu kinematografiju?
... za početak dobar,smislen film... žanr,tematika nebitni.
Ali to je tako neprecizno...
... nimalo, ako su mi filmovi "Srpske" (navodi se odnose na prethodnih 5-10-15 godina) kinematografije mahom loši i bez smisla, ja sam precizan i ne tražim puno.
Unapred se ogradjujem od argumentacije ovoga, pošto je u pitanju subjektivno vidjenje-
ali bih pozvao one koji se ne slažu(iz čiste radoznalosti moje) da mi navedu 1(jedan) smislen i dobar film u nas, u navedenom periodu.
Za mene su smisleni ''Sinovci'' (iako je tematika ratna, ona nije samo srpska, već i ljudska, sa potresnom porukom, koja navodi da razmislimo o vlastitoj sudbini, sudbini naroda, sudbini svojih predaka i svojih pokljenja) i ''Montevideo'' (i zbog načina na koji je snimljeni, a još više zbog poruke - opet zbog poruke - verovanja u snagu kolektivnog duha).
''Klopka'' je isto dobra, i mislim da je glupo radnju ovog filma vezivati za isključivo ovaj prostor. Prikazali su mehanizam koji je čest i češći, sigurna sam, u mnogim evropskim zemljama.
... "Sinovce" nisam gledao, ali koliko sam razumeo u pitanju je nešto kao studentski projekat?
... "Klopka" je prosečan film, koji je jedino Glogovac vadi,- jeftin, varijacija na temu i bezličan.
... "Montevideo" je Bjelogrlićevo & Trifunovićevo skrnavljenje jednog od najznačajnijih i najsimpatičnijih dogadjaja u našoj sportskoj istoriji (videti "više od igre", ako nekog zanima kako se to radi). Film neolibertarijanske "elite" na pola puta izmedju "Ona voli zvezdu" i " Ivkove slave"- za široke narodne mase(kako ih oni zamišljaju) ...
Ovo je sve IMO. naravno...
... nimalo, ako su mi filmovi "Srpske" (navodi se odnose na prethodnih 5-10-15 godina) kinematografije mahom loši i bez smisla, ja sam precizan i ne tražim puno.
Unapred se ogradjujem od argumentacije ovoga, pošto je u pitanju subjektivno vidjenje-
ali bih pozvao one koji se ne slažu(iz čiste radoznalosti moje) da mi navedu 1(jedan) smislen i dobar film u nas, u navedenom periodu.
Nedostaje originalnih scenarija ne samo u našoj kinematografiji nego u svetskim razmerama..........Šta biste voleli da se snimi u Srbiji, film koje tematike, žanra... čime biste inovirali našu kinematografiju?