Kajinov grad

anajade

Elita
Poruka
22.968
4:15 А Господ му рече: Зато ко убије Кајина, седам ће се пута покајати. И начини Господ знак на Кајину да га не убије ко га удеси.
4:16 И отиде Кајин испред Господа, и насели се у земљи наидској на истоку према Едему.

Buduci da Kajin ubija svog brata, Bog ga isteryhe iz zemlje, cineci ga lutalicom po zemlji.Bog stavlja na njega zig, znak koji ce ga zastiti od patnje koju je naneo svom bratu. Tada Kajin gradi prvi grad i tako pocinje civilizacija.

Koji je to moze da byde znak koji bog stavlja na kajina.

4:15 А Господ му рече: Зато ко убије Кајина, седам ће се пута покајати. И начини Господ знак на Кајину да га не убије ко га удеси.
4:16 И отиде Кајин испред Господа, и насели се у земљи наидској на истоку према Едему.

Buduci da Kajin ubija svog brata, Bog ga isteryhe iz zemlje, cineci ga lutalicom po zemlji.Bog stavlja na njega zig, znak koji ce ga zastiti od patnje koju je naneo svom bratu. Tada Kajin gradi prvi grad i tako pocinje civilizacija.

Koji je to moze da byde znak koji bog stavlja na kajina.
petokraka na šubari :p

1. Mojsijeva 4,17I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svojega Enoh.
https://www.wordproject.org/bibles/sr/40/5.htm 14 Vi ste videlo svetu; ne može se grad sakriti kad na gori stoji.
Isus pravi aluziju na Enohov grad.

Ti imamo razdvajanje price jasno, jer ova druga potopska prica ima svog Enoha

Kajinov grad je grad lutalica, onih koji su odvojeni od zemlje .I zove se nod sto znaci lutalica.Grad kao takav je grad lutalica, ljudi odsecenih od zemlja. Kajin se boji da ga neko ubiti ko ga nadje, i iako Ga Gospod uverava u zastitu, on odmah odlazi i gradi grad, ogradivsi se od spoljnih opasnosti.Mislim da je odma napravio zid koji napravise izraelci od straha da im.arapi ne ydju.

Kajinov grad je grad lutalica, onih koji su odvojeni od zemlje .I zove se nod sto znaci lutalica.Grad kao takav je grad lutalica, ljudi odsecenih od zemlja. Kajin se boji da ga neko ubiti ko ga nadje, i iako Ga Gospod uverava u zastitu, on odmah odlazi i gradi grad, ogradivsi se od spoljnih opasnosti.Mislim da je odma napravio zid koji napravise izraelci od straha da im.arapi ne ydju.
kako lutalica, ako se ogradjuje sa gradom?
i gde su ti reference, jer ja napamet ne znam da diskutujem?
ne znam ni kada si ozbiljna, a kada se Zezas

kako lutalica, ako se ogradjuje sa gradom?
i gde su ti reference, jer ja napamet ne znam da diskutujem?
ne znam ni kada si ozbiljna, a kada se Zezas
И изиђе Кајин из лица Господњег и настани се у земљи Нод, источно од Едена. [1]

Nod.na hebrejskom lutati.Bez korena pa i jeste tako .Nastanis se u grad i sta si nego lytalica.Iz stana u stan pa ako ne platus kiriju gde ces nego na ulicu.Zemlju svoju nemas da barem sator napravis al si free svoj.

И изиђе Кајин из лица Господњег и настани се у земљи Нод, источно од Едена. [1]

Nod.na hebrejskom lutati.Bez korena pa i jeste tako .Nastanis se u grad i sta si nego lytalica.Iz stana u stan pa ako ne platus kiriju gde ces nego na ulicu.Zemlju svoju nemas da barem sator napravis al si free svoj.
Нод
(Наид) („изгнанство") -
област источно од Едена, у ти-
гро-еуфратској долини, где је
утекао Адамов син Каин када је
убио свога брата Авеља. Није
познато тачно место где се
налазила (1 Мој
4,16).
https://kupdf.net/download/-_59c51c6608bbc55311687172_pdf

potom je poznao zenu svoju sa kojom je imao Enoha, i onda je tek sazidao grad nazvavvsi ga ENOH-OV GRAD, a nije se nastanio u njemu
ti referises na izgnanstvo, ali i adam ja sam izgnan iz raja
1. Mojsijeva 4,14Evo me tjeraš danas iz ove zemlje da se krijem ispred tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa će me ubiti ko me udesi.

p.s. za ucenike, eto biblijskog leksikona u pdf formatu, sve ima

Нод
(Наид) („изгнанство") -
налазила (1 Мој
4,16).

potom je poznao zenu svoju sa kojom je imao Enoha, i onda je tek sazidao grad nazvavvsi ga ENOH-OV GRAD, a nije se nastanio u njemu
1. Mojsijeva 4,14Evo me tjeraš danas iz ove zemlje da se krijem ispred tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa će me ubiti ko me udesi.
Pa sta znaci potucati se po zemlji. Od svojih pobeze lunja lutalica.
Nod" (נוד‎) is the Hebrew root of the verb "to wander" (לנדוד‎). Therefore, to dwell in the land of Nod can mean to live a wandering life.[2] Gesenius defines (נוּד‎) as follows:

TO BE MOVED, TO BE AGITATED (Arab. ناد Med. Waw id.), used of a reed shaken by the wind, 1Ki.14:15; hence to wander, to be a fugitive, Jer. 4:1; Gen. 4:12, 14; Ps.56:9; to flee, Ps. 11:1; Jer. 49:30. Figuratively, Isa. 17:11, נֵד קָצִיר‎ "the harvest has fled" ["but see נֵד‎ ," which some take in this place as the subst (substitute).].[

Нод
(Наид) („изгнанство") -
налазила (1 Мој
4,16).

p.s. za ucenike, eto biblijskog leksikona u pdf formatu, sve ima
a ko je žena
neka misteriozna?

Koliko je imao godina kain i koliko su dece imali adam.i eva.Sestricina bratanica neka sto posto al mladja od njega 50 godina najmanje deseto koleno.Bez veze lupam jer nema tih podataka.
ne može, jer tek sit je treće dete
4:25 А Адам опет позна жену своју, и она роди сина, и наде му име Сит, јер ми, рече, Бог даде другог сина за Авеља, ког уби Кајин.

5:3 И поживе Адам сто тридесет година, и роди сина по обличју свом, као што је он, и надеде му име Сит.

ili su u edenu bili oko sto godina ili nisu znali sto godina šta je prc ako je neka rodica u pitanju
al sumnjam u to
da se ne bi srušio mit da su adam i eva prvi ljudi onda se forsira rođaka kajinova žena.

a ko je žena
neka misteriozna?
Koliko je imao godina kain i koliko su dece imali adam.i eva.Sestricina bratanica neka sto posto al mladja od njega 50 godina najmanje deseto koleno.Bez veze lupam jer nema tih podataka.
ma sta je mene briga, ako je vama do zafrkancije, a necete da ucite kako vam ja kazem

JA ADAM sam prvi covek koji je komunicirao sa Bogom, a bilo je covekolikih, koji se i dan-danas hvale da su po oblicju Bozijem, svi do jednog tuta mute, lazni autoriteti, lazni svetitelji itd, mada ima i istinskih, naveo sam na temi o cudima, skorasnji je bio sv. kronstatski, koji se ne radja jedanput u vekovima

ja ne znam kako vam to nije jasno, i ucitavate incest, trebate da se stidite, i vi i vasi ucitelji koji nemaju pojma

ma sta je mene briga, ako je vama do zafrkancije, a necete da ucite kako vam ja kazem

JA ADAM sam prvi covek koji je komunicirao sa Bogom, a bilo je covekolikih, koji se i dan-danas hvale da su po oblicju Bozijem

ja ne znam kako vam to nije jasno, i ucitavate incest, trebate da se stidite
ko bre učitava?
rođaka je mogla biti samo ako si se prcnuo prvi put u sto i nekoj godini. :D
pa ako je to realno neka bude da smo incesoidni :mrgreen:
osim toga ako sebe smatraš potomkom avrama isto si dete incesta adame :D

4:25 А Адам опет позна жену своју, и она роди сина, и наде му име Сит, јер ми, рече, Бог даде другог сина за Авеља, ког уби Кајин.

5:3 И поживе Адам сто тридесет година, и роди сина по обличју свом, као што је он, и надеде му име Сит.

ili su u edenu bili oko sto godina ili nisu znali sto godina šta je prc ako je neka rodica u pitanju
al sumnjam u to
da se ne bi srušio mit da su adam i eva prvi ljudi onda se forsira rođaka kajinova žena.
Sta je to cudno i da je tako bilo.I dan danas incesta imas a 21 vek a zamisli onda sta je znao covek dok ga bog nije poducio sta sme a sta ne sme.Da nisi naucen ne kerinu za veceru jeo bi ga i danasCoveku je ucitelj bio potreban zvao ga ti jahva ili vanzemaljac svejedno je.

Sta je to cudno i da je tako bilo.I dan danas incesta imas a 21 vek a zamisli onda sta je znao covek dok ga bog nije poducio sta sme a sta ne sme.Da nisi naucen ne kerinu za veceru jeo bi ga i danasCoveku je ucitelj bio potreban zvao ga ti jahva ili vanzemaljac svejedno je.
u sz incest je bio normalan.
kod nas Srba se znalo šta znači rod. nisu džabe verovali u svaroga koji je nosio ime i Rod.

Zato i mislim da smo hriscani od samog pocetka
ne verujem, nikad suštinski, deklarativno smo svi pravoslavni hriscani i dan danas.
u vreme najstrožeg komunizma slava se nije prekidala. onaj ko je prekinuo današnji potomak mu ili ateista ili otišao u neku sektu. jedino suštinski je krštenje i bukvalno to je sve od suštine.

osim toga ako sebe smatraš potomkom avrama isto si dete incesta adame :D
8:56 „Avram, vas Otac" Jos jedna zapanjujuca izjava. Isus se distancira od
,Jevreja", „Zakona" (8:17), „hrama", pa cak i od samog patrijarha Avrama.
Ovo je ocigledan raskid sa Starim zavetom! https://archive.org/stream/Evandjel...MemoirsSerbianVersion/VOL04A-Serbian_djvu.txt
ma samo sam ja adam prvi, misli se na prvog koji je komunicirao sa Bogom, a ne prvi covek nastao od ili posle majmuna
covekolikih je bilo i pre mene adama, samo su bili tuta mute, ne znam kako to ne mozes da shvatis, incesta nije bilo

ja sam prvi koji je naucio da govori, Bog me naucio. pa sam ja ucio Evu i druge covekolike

e koje ste vi tuta mute, incest vam na pameti, sramota

Poslednja izmena:

al sumnjam u to
adam i eva su bili stvoreni u edenskom vrtu kao prototipovi budućeg novog čoveka vernog sluge Anunakijima ..otud testiranje poslušnosti...uvek se testira ono što ti je najbitnije što si menjao u proizvodu...

sem njih su postojali drugi ljudi sa čijim genima vanzemaljci nisu prčkali da naprave od njih poslušne robove...

ceo SZ je pun testova poslušnosti vanzemaljskim entitetima aka bogovima primitivnih ljudi....

cela priča nema veze sa pravim Bogom ali ima sa istorijom dela ljudskog roda...

Back